Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Πολυτέλεια τα ανοιχτά σύνορα – Δεχόμαστε επίθεση από τον Ερντογάν

Πολυτέλεια τα ανοιχτά σύνορα – Δεχόμαστε επίθεση από τον Ερντογάν
Το έχουμε πει άπειρες φορές αλλά οι παροικούντες στο κράτος των Αθηνών, δεν δύνανται να αντιληφθούν την πραγματικότητα: ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι μία σχιζοφρενική κατάσταση, ένας πολύ απρόβλεπτος ηγέτης, τον οποίο δεν είναι εύκολο, ούτε να αναλύσουμε, ούτε να ψυχολογήσουμε. Άρα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πότε θα κάνει την επόμενη κίνηση.
Και ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η κίνηση θα είναι επιθετική ή αμυντική, αν δηλαδή θα εκβιάσει μία πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα, με τρόπο που δεν θα παραβεί τους κανόνες του ΝΑΤΟ και δεν θα στρέψει την παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον μου. Διαβάζω και ακούω μπούρδες ότι η Ελλάδα μπορούσε να κάνει κάτι το διαφορετικό για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, που δημιούργησε ο Ταγίπ Ερντογάν στη βάση σχεδίου.

Διαβάζω ότι θα μπορούσε και να ανοίξει τα σύνορα, μετά την άθλια κίνηση της Τουρκίας να μεταφέρει στην άλλη πλευρά του Έβρου μερικές χιλιάδες μετανάστες. Όλα αυτά είναι παράλογα πράγματα και σας το λέει ένας άνθρωπος που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τους κατατρεγμένους που προσπαθούν να βρουν την ελπίδα οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα.

Η Ελλάδα δέχεται επίθεση

Η Ελλάδα δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια να ανοίξει τα σύνορά της, διότι δεν έχει τη δυνατότητα να αντέξει ούτε πέντε χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες. Ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα το έκανε, αν και η βάση του αποτελείται από ψεκασμένους εθνομηδενιστές, ούτε οι σύντροφοι του ΚΚΕ θα το επιχειρούσαν, καθώς γνωρίζουν τις συνέπειες για τη χώρα. Ο πατριωτισμός εδώ θεωρώ ότι είναι πραγματικός.
Ήθελα, λοιπόν, να πω στους εσωτερικούς εχθρούς της όποιας κυβέρνησης ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι μερικές φορές γίνονται σύμμαχοι των εξωτερικών εχθρών. Μεταξύ τους οι πολιτικοί λένε και καμιά βλακεία (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) να περνά η ώρα, αλλά ας προσέχουν. Διότι καμιά φορά δίνουν όπλα στους απέναντι.
Το πρώτο και βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα δέχεται επίθεση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν στην κυβέρνηση ο Ερντογάν τα ίδια θα έκανε και χειρότερα. Μήπως ξεχάσαμε πως αντιμετωπίζει τους Έλληνες ηγέτες; Σαν μικρούς και φοβισμένους ανθρώπους, που τρομοκρατούνται μπροστά στο μπόι του! Όμως ο Ερντογάν δεν εκπόνησε τώρα το σχέδιο.

Διαβάστε την συνέχεια στο hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου