Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ο εγκάρδιος φίλος της Μέρκελ έφαγε ασύλληπτο μπάτσο στον Έβρο: Έφυγε άρον-άρον αλλά θα επιστρέψει…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο Ταγίπ Ερντογάν ηττήθηκε στον Έβρο. Αλλά να μην έχουμε αμφιβολία ότι θα προσπαθήσει ξανά. Υλοποιεί σχέδιο. Δεν του την …έδωσε ένα πρωί και είπε θα στείλω χιλιάδες μετανάστες εναντίον της Ελλάδας και ότι βγει.
Στόχευε να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα μας, καθώς ανάμεσα στους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και αφρικανικές χώρες, θα έστειλε οπωσδήποτε και τζιχαντιστές. Είναι μία βασική λεπτομέρεια που γνωρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ας μην κάνουμε λάθος. Ηττήθηκε και απέσυρε -προς το παρόν- τον «μεταναστευτικό στρατό» όχι λόγω της έξαρσης του κορωναϊού στη χώρα του, που τούτη η ιστοσελίδα εντόπισε πολύ νωρίς με συνεχή ρεπορτάζ της από το μέτωπο του Έβρου.
Έχασε επειδή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι αρχές ασφαλείας του ελληνικού κράτους έδειξαν απίστευτες ικανότητες στην αντιμετώπιση του εχθρού. Η πιο όμορφη έκπληξη για τον ελληνικό λαό ήταν το αξιόμαχο των γυναικών και των ανδρών των Ε.Δ. Γι’ αυτό και οι πολίτες τους τίμησαν όπως έπρεπε. Και όχι μόνο με το χειροκρότημα.
Η αντίσταση των Ε.Δ. στον Έβρο ανέβασε το ηθικό του ελληνικού λαού πολύ ψηλά και μάλιστα σε εποχές δύσκολες. Η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες του κόσμου, αντιμετωπίζουν ένα «αόρατο εχθρό», όπως τον χαρακτήρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βεβαίως δεν κάνει τίποτα για να τον αντιμετωπίσει. Παρακολουθώ τους μαραθώνιους μονολόγους του στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. 

Μιλά, μιλά, μιλά και δεν λέει τίποτα. Δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης του «αόρατου εχθρού».
Στο μεταξύ, η Αμερική σπάει το ένα …ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς. Ας ευχηθούμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι ένα κακό όνειρο. Και θα ξανακερδίσουμε τις ζωές μας. Η ανθρωπότητα ζει φρικτές καταστάσεις. Και η Ελλάδα υποφέρει το ίδιο, όπως όλες οι χώρες.
Και μέσα σε όλα αυτά είχε να αντιμετωπίσει την τρέλα του Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε μία άφρονα επίθεση εναντίον της Ελλάδας όχι μόνο για να εκβιάσει τους Ευρωπαίους και να τους αρπάξει και άλλα πολλά δισεκατομμύρια. Θα μπορούσε να πλημμυρίσει τη Θράκη με χιλιάδες μετανάστες, πολλαπλάσιους του τοπικού πληθυσμού. Και μετά; Ξαφνικά η χώρα θα βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να υποδέχεται στο έδαφος της Έλληνες πρόσφυγες. Και όλα αυτά χωρίς οι Τούρκοι στρατιώτες να ρίξουν σφαίρα. Όμως, ο Ερντογάν λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο που είναι οι ελληνικές Ε.Δ. Του έδωσαν ένα γερό μάθημα και αν αυτό ήταν το πρώτο τέστ της Τουρκίας στον ελληνικό στρατό, είμαι βέβαιος πως θα κατάλαβε μέσα στη σχιζοφρένεια του, ότι η Ελλάδα δεν είναι η μικρή Κύπρος, που δεν έχει ισχυρό στρατό, καθόλου ναυτικό και αεροπορία.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλώς έπραξε και δεν υποχώρησε. Καλώς έπραξε και απέρριψε τις άθλιες συμβουλές της γνωστής κάστας των νεοφιλελεύθερων -δεξιών και αριστερών- για να καθίσει στο διαπραγματευτικό τραπέζι. Αν το είχε πράξει, σίγουρα σήμερα δεν θα ήταν πρωθυπουργός. Ή για να το θέσω διαφορετικά: αυτοί που του έδιναν τις συμβουλές θα τον σταύρωναν πρώτοι.
Σε ότι αφορά την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν η Ελλάδα αντιμετωπίζει και ένα άλλο πρόβλημα μέσα στην Ευρώπη: Από τη μία είναι η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ που έχει «ερωτευθεί» τον Ερντογάν και δεν του χαλά χατίρι. Και από την άλλη είναι αυτοί οι λεγόμενοι «Σορικοί» -εκ του …Τζόρτζ Σόρος- οι οποίοι ως πολίτες του κόσμου δεν έχουν αίσθηση τι σημαίνουν οι λέξεις Πατρίδα και Έθνος. Όλοι αυτοί είναι απέναντι στην Ελλάδα.
Η Ευρώπη ανέβηκε στα κάγκελα με τη στάση της κ. Μέρκελ στο θέμα της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο κορωναϊός. Όσοι δεν διαβάσατε τις δηλώσεις σοβαρών Ευρωπαίων πολιτικών και τα κείμενα σοβαρών μέσων ενημέρωσης, να το κάνετε. Όλοι είναι εναντίον της.
Όταν φτάσει η ώρα της συζήτησης για το «μεταναστευτικό», η Γερμανίδα Καγκελάριος θα κάνει και χειρότερα. Η Ελλάδα δεν περιμένει καμία βοήθεια. Η έγνοια της κ. Μέρκελ είναι η Τουρκία και ο Ερντογάν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, πρέπει ο πολιτικός κόσμος να παραμείνει ενωμένος. Έχω να πω ότι η αντιπολίτευση με την εξαίρεση των ψεκασμένων, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Της αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια. Εντάξει… Γίνονται και οι «παραδοσιακοί» καυγάδες για να ικανοποιείται το κομματικό ακροατήριο. Αλλά η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση έδειξαν υπευθυνότητα και ικανοποίησαν τους πολίτες… Ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη αυτής της διπλής κρίσης που αντιμετωπίζει η Πατρίδα…


 https://www.apopseis.com/o-egkardios-filos-tis-merkel-efage-asyllipto-mpatso-ston-evro-efyge-aron-aron-alla-tha-epistrepsei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου