Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ




                                           
www.xristianiki.gr

«Ελάτε τώρα εσείς οι πλούσιοι, κλάψτε και θρηνήσετε για τις συμφορές σας που έρχονται.…Θησαυρίσατε την καταδίκη σας για την ημέρα της κρίσεως . Το απλήρωτο μεροκάματο των εργατών που θερίσανε τα χωράφια σας, φωνάζει κι οι φωνές των θεριστάδων έχουνε φτάσει στ’ αυτιά του παντοδύναμου Θεού.» (Κεφ. 5.1-4-Μετάφραση Νίκου Ψαρουδάκη).
Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, με αφορμή τις εξελίξεις στην εταιρία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την κατάσταση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα:
Το Κίνημα της Χ. Δ. εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήδη ζητεί την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για να επιβιώσει. Η κατάσταση αυτή ( άσχετα με την ευθύνη της εργοδοσίας που πρέπει να διερευνηθεί) απειλεί να προσθέσει και άλλες χιλιάδες στις στρατιές ανέργων που..
δημιούργησε η ανάλγητη, όσο και ανόητη μνημονιακή πολιτική.
Υπεύθυνοι δεν είναι μόνον οι Δανειστές που απαιτούν εισπρακτικά μέτρα, αλλά και το πολιτικό σύστημα, το οποίο αδιαφορεί για τον ανεξέλεγκτο τρόπο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, καταφεύγει στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στην άγρια φορολόγηση των πολιτών και δεν έχει ρίξει το βάρος στον περιορισμό της σπατάλης του βαθέος κράτους, ιδίως με την κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών και δομών που σε τίποτα δεν εξυπηρετούν, και που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια μόνο για τις ανάγκες της πολιτικής πελατείας των κυβερνητικών κομμάτων.
Η υπερφορολόγηση, η πολυνομία και η ανασφάλεια έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα με χιλιάδες επιχειρήσεις, είτε να κλείνουν, είτε να μεταναστεύουν στις γειτονικές χώρες.
Δυστυχώς, η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες βελτίωσης.
Εμείς εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ανέργους και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχουν παραμεληθεί από το πολιτικό σύστημα, αφού δεν αποτελούν μέρος της διορισμένης πελατείας του, ζούνε μέσα στην ανασφάλεια και τη αβεβαιότητα για το μέλλον και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και εκβιασμού για να εξασφαλίσουν την έστω και κακοπληρωμένη εργασία τους και να μη προστεθούν στις στρατιές των ανέργων. Ήδη βλέπουμε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων: Μερική απασχόληση, κατάργηση Κυριακής αργίας, υπέρβαση νομίμου ωραρίου μέχρι και στο δωδεκάωρο, αναβολή και καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων, συρρίκνωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Καλούμε την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να ενδιαφερθούν γι’ αυτούς με αλλαγή νοοτροπίας και έργα, όχι μόνο λόγια.
Στους εργοδότες που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να κερδοσκοπήσουν και αφήνουν τους εργαζομένους απλήρωτους, υπενθυμίζουμε την αυστηρή προειδοποίηση της Καθολικής Επιστολής του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου: «Ελάτε τώρα εσείς οι πλούσιοι, κλάψτε και θρηνήσετε για τις συμφορές σας που έρχονται.…Θησαυρίσατε την καταδίκη σας για την ημέρα της κρίσεως . Το απλήρωτο μεροκάματο των εργατών που θερίσανε τα χωράφια σας, φωνάζει κι οι φωνές των θεριστάδων έχουνε φτάσει στ’ αυτιά του παντοδύναμου Θεού.» (Κεφ. 5.1-4-Μετάφραση Νίκου Ψαρουδάκη).

Από το Γραφείο Τύπου της ΧΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου