Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: Εισέβαλαν σε εκκλησία και αποκεφάλισαν τον ιερέα



Ένοπλοι εισέβαλαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Ρουέν στη Νορμανδία σκοτώνοντας με μαχαίρι τον Ιερέα και κρατώντας ομήρους. Οι δράστες έπεσαν νεκροί κατά την επέμβαση της αστυνομίας. Αποκλείστηκε η περιοχή στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ και οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην προσεγγίσουν το σημείο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι νεκρός είναι ιερέας που κρατούνταν όμηρος με άλλα τέσσερα άτομα. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ανέφερε πως φαίνεται ότι οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα με μαχαίρι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επισήμανε πως οι δράστες -η ταυτότητα και τα κίνητρα των οποίων είναι άγνωστα- σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που έθεσε τέλος στην ομηρία.

Ένας εκ ομήρων έχει τραυματιστεί σοβαρά, ανέφερε ο ίδιος.

Πριν βιαστούμε να βγάλουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα, ας εξετάσουμε τους κύριους λόγους για τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εισβάλλουν στα καλά καθούμενα σε μια εκκλησία, να σκοτώσουν έναν ιερέα και να κρατήσουν  ως όμηρους μοναχές.

     - Φταίει η κατάθλιψη
     - Φταίει η οικονομική κρίση
     - Φταίνε τα βίαια βιντεοπαιχνίδια
     - Φταίει κάποιο διαζύγιο
     - Φταίει ο Anders Breivik
     - Φταίει ότι ήταν κρυφοί γκέι
     - Φταίει ότι δεν μπορούσαν να χωρέσουν στην κοινωνία, λόγω του ρατσισμού
     
Καμία σχέση δεν έχει και αυτό το περιστατικό με το ισλάμ, την γνωστή και ως «θρησκεία της ειρήνης». Και μην ξεχνάτε: η αγάπη θα κερδίσει.

ΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου