Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αποτύχατε (και) ως δήμαρχος!


Φαίνεται πως ο δήμαρχος των Αθηναίων συνειδητοποίησε(;) μόλις τώρα την σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση, που στηλιτεύουμε και καταγγέλλουμε από τις αρχές του χρόνου! Χθες (29/7/2016) θυμήθηκε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο των Αθηνών (και όχι μόνο) και προχώρησε ... σε δηλώσεις!

Μιλώντας στον προβοκατόρικο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ FM", ο δήμαρχος των Αθηναίων είπε: «Αυτήν την στιγμή ο αριθμός δεν είναι ακριβής αλλά, αν λέγαμε γύρω στα 20 κτίρια, δεν θα πέφταμε έξω. Είναι στη περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και γύρω από την περιοχή της πλατείας Βικτώριας και της Ομόνοιας. Είναι οι παλιές καταλήψεις, αλλά τώρα η νέα γενιά καταλήψεων, επεκτείνεται και έχουμε ουσιαστικά αυτές τις καταλήψεις για στέγαση προσφύγων και μεταναστών.

Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών και το πρόβλημα των συνθηκών διαβίωσής τους, καταλαμβάνοντας άναρχα, κτίρια στις πόλεις μας. Πάρα πολύ συχνά, οι πρόσφυγες ειδικά, δεν φιλοξενούνται σε συνθήκες αξιοπρεπείς. Παραδείγματος χάρη στο Ελληνικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πηγαίνει, να ανοίγει ένα κτίριο ενός ιδιώτη ή του δημοσίου, να μπαίνει μέσα και χωρίς νερό, ηλεκτρικό, χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς υποδομή, τίποτα, να κάθεται και να βάζει μέσα ανθρώπους. Διαταράσσει και τη ζωή της πόλης, δημιουργεί πολλά προβλήματα στη δημόσια υγεία, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, είναι συνθήκες φιλοξενίας που προσβάλλουν και τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Ο Δήμος αναλαμβάνει σε συνεννόηση με τους καταληψίες, να φιλοξενήσει πρόσφυγες και να τους εντάξει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, στο οποίο συμμετέχει, είναι πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να τους στεγάσει σε διαμερίσματα. Ο Δήμος, προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης, να στεγάσει ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό και είμαι βέβαιος ότι σε αυτές τις καταλήψεις οι άνθρωποι αυτοί είναι πάρα πολλοί και να τους στεγάσει σε αξιοπρεπέστατες συνθήκες. Εγώ περιμένω από την αστυνομία να βοηθήσει ώστε να εκκενωθούν αυτοί οι χώροι. Το πώς θα γίνει αυτό, θα το κανονίσει η αστυνομία. Άποψή μου είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε αυτή τη στιγμή με τη βία, να εκκενώσουμε όλους αυτούς τους χώρους, αυτό όμως θα το κρίνει η αστυνομία… αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση
».

Πολύ σωστά τα λέτε κ. δήμαρχε, παρότι πολύ ετεροχρονισμένα. Ξεχάσατε να αναφέρετε πως οι καταλήψεις αυτές έγιναν με την ανοχή (αν όχι και την συμμετοχή) τόσο της αστυνομίας, όσο και των δημοτικών αρχών! Προσωπικά, αλλά και πολλοί άλλοι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, έχουμε προβεί σε ένορκη κατάθεση στοιχείων σχετικών με τις καταλήψεις, αλλά ουδείς εισαγγελεύς ή υπεύθυνος ενδιαφέρθηκε για το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι τοπικοί ανευθυνοϋπεύθυνοι εξυπηρετούν, άλλοι εκουσίως και άλλοι ακουσίως, τα σχέδια αυτών, που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα κράτος χωρίς θρησκεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς κουλτούρα, χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο, όπως ακριβώς είναι τα δυτικά προτεκτοράτα του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, του Μονακό, του Αγ. Μαρίνου, του Liechtenstein και των λοιπών συναφών "κρατών".

Σε αυτούς, που θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα να γίνεται προτεκτοράτο λέμε προκαταβολικά πως πρέπει να φύγουν από εδώ το συντομότερο! Όποιος ζηλεύει την ζωή στα "κράτη", που προαναφέραμε, είναι ελεύθερος να πάει να ζήσει εκεί. Εδώ ΕΙΝΑΙ Ελλάδα και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ελλάδα, είτε τους αρέσει, ή, όχι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου