Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Οι αλήθειες της ζωής για τις οποίες δεν χρειάζεται να απολογηθείτε σε κανέναν


image

Η σημερινή κοινωνία φαίνεται να έχει περισσότερους ανθρώπους που αρέσκονται στην κριτική των άλλων από ποτέ. Οι άνθρωποι πλέον περνούν περισσότερο χρόνο, ασκώντας κριτική στους άλλους παρά ζώντας την ζωή τους.
Στην ουσία, βέβαια, το μόνο που έχει σημασία είναι αν εμείς οι ίδιοι είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με την ζωή μας. Αν ζούμε σύμφωνα με την δική μας αλήθεια, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο χρειάζεται να απολογηθούμε στους άλλους.
Δείτε παρακάτω 11 πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να απολογηθείτε σε κανέναν.
1.Έχετε τον εαυτό σας ως προτεραιότητα στην ζωή σας.
Για κάποιον λόγο, φαίνεται, ότι αν κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας που μας
ευχαριστούν, θεωρούμαστε εγωιστές. Στην πραγματικότητα, όμως, κανένας άλλος δεν μπορεί να μας κάνει χαρούμενους εκτός από εμάς τους ίδιους.
Αν έχετε πάρει την ζωή σας στα χέρια σας και αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη των πράξεών σας, δεν χρειάζεται να απολογηθείτε σε κανέναν για τις επιλογές σας.
2.Ακολουθείτε τα όνειρά σας.
Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλετε περισσότερα στην ζωή σας και να είστε φιλόδοξοι. Το μόνο που σημαίνει είναι, ότι δεν συμβιβάζεστε με λιγότερα και διεκδικείτε αυτά που θέλετε.
Κάποιοι μπορεί να θεωρούν, ότι είστε απλά ονειροπόλοι, αλλά αυτό δεν είναι δικό σας πρόβλημα.
3.Βρίσκεται χρόνο για τον εαυτό σας.
Σε έναν κόσμο που κινείται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας, λύνοντας τα προβλήματος των άλλων, παρά τα δικά μας.
Το να θέλουμε να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μας μαζί με τον εαυτό μας, δεν είναι εγωιστικό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και καλό για την ψυχική μας υγεία.
4.Οι άνθρωποι με τους οποίους βγαίνετε ραντεβού.
Κανείς δεν μπορεί να σας πει με ποιους μπορείτε να βγείτε ραντεβού και με ποιους όχι. Επίσης, κανένας άλλος εκτός από εσάς δεν μπορεί να ορίσει αν θα βγαίνετε με αγόρια, κορίτσια ή και τα δυο. Και δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε.
Αν κάποιος διαφωνεί με τις επιλογές σας, απλά δεν αξίζει μια θέση στην ζωή σας.
5.Εκφράζετε τα συναισθήματά σας.
Δυστυχώς, πλέον θεωρείται ντροπή το να εκφράζει κάποιος τα συναισθήματά του. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει πως, πότε και με ποιόν τρόπο θα εκφραστείτε. Φυσικά, δεν χρειάζεται να φέρνετε τους άλλους σε δύσκολη θέση. Υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για όλα.
6.Πως βγάζετε χρήματα.
Εφόσον, εσείς οι ίδιοι είστε ευχαριστημένοι με τα χρήματα που βγάζετε από την δουλειά σας, δεν έχει σημασία, αν βγάζετε εκατομμύρια ή όχι. Ό,τι σας ικανοποιεί και σας παρέχει ένα καλό εισόδημα είναι αρκετό και δεν χρειάζεται να απολογηθείτε σε κανέναν.
7.Το ότι είστε αισιόδοξοι.
Σε έναν κόσμο που συνέχεια μας προετοιμάζει για το χειρότερο είναι μεγάλη πρόκληση το να διατηρείς την αισιοδοξία σου. Μάλιστα, πολλοί επιστήμονες και ερευνητές επισημαίνουν τα πλεονεκτήματα της θετικής σκέψης.
8.Το παρελθόν σας.
Όλοι έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν και έχουμε μάθει από αυτά. Οι παρελθοντικές μας εμπειρίες μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε σήμερα και δεν οφείλουμε να απολογηθούμε σε κανέναν.
9.Η διατροφή μας.
Η κοινωνία μας κατακλύζει συνεχώς με πρότυπα διατροφής που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η αλήθεια είναι, ότι αν είμαστε υγιείς, δεν οφείλουμε σε κανέναν εξηγήσεις για το τι τρώμε.
10.Δεν συμβιβάζεστε με τα συνηθισμένα.
Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να σπουδάσουν, να βρουν δουλειά, να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν να κάνουν τον γύρω του κόσμου μόνοι τους μαζί με ένα σακίδιο. Ο καθένας κάνει τις δικές του επιλογές και εφόσον είναι καλά και δεν ενοχλεί τους άλλους, δεν οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν.
11.Για την γνώμη σας.
Μπορείτε να σέβεστε τους πάντες ακόμα και αν διαφωνείτε μαζί τους. Μην διστάζετε να εκφράζετε την άποψή σας, ακόμα και αν δεν είναι “δημοφιλής.” Ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, αν ο καθένας μας κρατάει την γνώμη του για τον εαυτό του.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου