Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι ίδιοι οι Δημοκρατικοι γιούχαραν την Κλιντον για την νοθεία κατα του αντιπάλου της Μπέρνι Σαντερς


Hilary Clinton vampire2 

Γκρίνια, διχασμός και γιουχαρίσματα επικρατούν στο συνέδριο των Δημοκρατικών από την πρώτη μέρα του. Η πρώτη που έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών είναι η ίδια η Χίλαρι Κλίντον.
Ο διχασμός είναι εμφανέστατος, ενώ παρόλο που ο Μπέρνι Σάντερς κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» για τις ΗΠΑ τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι σίγουρο ότι κατάφερε να πείσει.
«Ο Τραμπ είναι άξεστος, είναι δημαγωγός» είπε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ στο περιθώριο του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος που ξεκινά στη
Φιλαδέλφεια.
«Πρέπει να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρέπει να εκλέξουμε τη Χίλαρι Κλίντον» τόνισε ο πρώην διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν το κάλεσμα για ψήφο στην Κλίντον.
Πολλοί, μάλιστα, φώναζαν ρυθμικά «Μπέρνι, Μπέρνι» και «Θέλουμε τον Μπέρνι», ζητώντας του με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές της 8ης Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι η παραιτηθείσα πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, Ντέπυ Βάσερμαν, δεν θα προεδρεύσει του Συνεδρίου.

Η Βάσερμαν είχε παραιτηθεί καθώς e-mail που διέρρευσαν από τα WikiLeaks δείχνουν ότι επεδίωκε να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Σάντερς έναντι της Χίλαρι Κλίντον.
Η Ντέπυ είχε υποσχεθεί και δηλώσει επανειλημμένως πως θα είναι απολύτως ουδέτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η Ντέπυ Βάσσερμαν Σούλτς, φέρεται να μην κράτησε τελικά την υπόσχεση της. Τα 20.000 emails που υπεκλάπησαν από τους server του Δημοκρατικού Κόμματος ακολαύπτουν ότι η Ντέπυ Βάσσερμαν Σούλτς μαζί και με άλλα στελέχη του Κόμματος κατέβαλαν συνεχείς και επίμονες προσπάθειες να σαμποτάρουν την προεκλογική καμπάνια του Μπέρνυ Σάντερς.
Από τα email φαίνεται πως η Ντέπυ μαζί με διάφορα άλλα στελέχη, ενημέρωναν επιλεγμένους δημοσιογράφους και Μέσα για αδυναμίες και τρωτά σημεία που θεωρούσαν ότι είχαν εντοπίσει στην πολιτική ή την ρητορική του Σάντερς.
Μάλιστα σε ένα email γίνεται η πρόταση να ανατεθεί σε κάποιον δημοσιογράφο να πιέσει τον Σάντερς στο θέμα της θρησκείας μιας και υπήρχε η πεποίθηση πως είναι άθεος, αλλά το κρύβει. Στο email διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως μια τέτοια αποκάλυψη θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για τα ποσοστά του Σάντερς σε πιο συντηρητικές πολιτείες.
Οι πληροφορίες λένε πως η Σουλτς ήταν απρόθυμη στο να υποβάλει την παραίτηση της και χρειάστηκαν πολλές ώρες πίεσης για να το κάνει ενώ κάποιοι υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να παρέμβει και ο Μπαράκ Ομπάμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου