Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο ΠΑΓΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡ


"Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί",μας πληροφορεί το non paper της...ευχαριστημένης ομάδας Μαξίμου.
Όντως,ο Πιερ δήλωσε ευχαριστημένος από τις προσπάθειες του...ηγέτη 100ετίας,του...μαρξιστή Ευκλείδη,του...κομμουνισταρά Κατρούγκαλου και των υπολοίπων υπουργών της...κυβέρνησης της "αριστεράς" (μετά του...σ.Καμένου,βεβαίως βεβαίως).Όμως μέχρι εκεί γιατί,αν κρίνουμε από τις απαντήσεις που έδωσε στα κρίσιμα για την κυβέρνηση θέματα...ο πάγος μπήκε από τον πρωκτό και βγήκε από το στόμα!
-Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη χαλάρωση του προγράμματος απάντησε:"Πρέπει να κλείσουν γρήγορα το νέο... Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η νέα Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τα κόκκινα δάνεια, που αποτελούν ουρές της α΄ αξιολόγησης και να ξεκινήσει γρήγορα η β' αξιολόγηση" (αλήθεια,αυτό με τις εκκρεμότητες στα κόκκινα δάνεια πως εξηγείται?)!
-Στην ερώτηση για εργασιακά:"Δεν θέλουμε να χάσουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα,αλλά συγχρόνως θέλουμε να βρουν εργασία αυτοί που δεν έχουν.Πάντως, οι χώρες που απελευθέρωσαν την αγορά εργασίας, μπόρεσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας" (ομαδικές απολύσεις και περιορισμός απεργιών?Νέα μείωση στο μισθό?)!
-Για τα πρωτογενή πλεονάσματα:"Δεν θα ήθελα να ξανακάνουμε τη συζήτηση αυτή. Συζητούσαμε έναν χρόνο τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχει το πρόγραμμα. Γνωρίζει και ο Ευκλείδης το θεσμικό πλαίσιο" (Τουτέστιν...3,5% μέχρι το 2028 και βλέπουμε)!

Πάντως το κλίμα ήταν...πολύ καλό!

Καλή...χώνεψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου