Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πόλεμος με πρόσχημα την ανάπτυξη!

του Μανώλη Βολουδάκη
 
Το group των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη πήρε την απόφαση για συνεργασία προκειμένου να επιτύχουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Τόνισαν, μάλιστα, πως για αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα "εργαλεία". Το πρώτο "εργαλείο", που χρησιμοποιήθηκε, ήταν το κλείσιμο των (ελάχιστων) Χριστιανικών εκκλησιών στην Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang όπου διεξήχθη η διάσκεψη, καθώς και η απαγόρευση πάσης φύσεως θρησκευτικής εκδηλώσεως, για ... λόγους ασφαλείας! Προφανώς η πίστη, βλάπτει την οικονομία!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του G20, που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνόδου στην Κίνα, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ήταν «πιο αδύναμη από το επιθυμητό». Παρά ταύτα πάντως, οι εκπρόσωποι των "ισχυρών" οικονομιών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε καλή...

κατάσταση προκειμένου να αντιμετωπίσει προληπτικά τις όποιες πιθανές οικονομικές ή/και δημοσιονομικές συνέπειες εξαιτίας της BRexit.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επιπλέον πως «με βάση τις τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνεται η δέσμευση των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία -νομισματικά, δημοσιονομικά και δομικά- μεμονωμένα αλλά και συλλογικά, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για ισχυρή, βιώσιμη, εξισορροπημένη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».
Νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Philip Hammond ανέφερε, στο πλαίσιο της συνόδου του G20, ότι η κατάσταση μετά την BRexit πολύ πιθανόν να ξεκαθαρίσει μέσα στη χρονιά, αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, δηλαδή στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτό που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της αβεβαιότητας θα είναι ο καθορισμός των μελλοντικών σχέσεων της Βρετανίας με την Ε.Ε. Αν οι Ευρωπαίοι συμφωνούν σε αυτό το όραμα, θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε και να καταλήξουμε στους όρους της συνεργασίας της χώρας μας με την Ε.Ε. αργότερα μέσα στη χρονιά. Και αυτό με τη σειρά του θα καθησυχάσει τις αγορές και τις οικονομίες».
Τόσο η BRexit, όσο και τα "στημένα" τρομοκρατικά (και μη) χτυπήματα είναι οι προφάσεις για τα όσα έχουν αποφασίσει οι ελάχιστοι του Ένα τοις εκατό, που κυβερνούν τον πλανήτη. Σε ότι αφορά στην χρήση όλων των "εργαλείων" προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε το βασικότερο: Τον πόλεμο! Αυτός είναι το "εργαλείο" της επαναλειτουργίας του καπιταλισμού, όταν αυτός φθάσει, όπως στην εποχή μας, στα όριά του.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου