Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ε.Ε. - Τουρκία: Δύο μεγάλες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη

του Μανώλη Βολουδάκη
 
Στην γειτονική Τουρκία ο "δημοκρατικά" εκλεγμένος σουλτάνος Recep Tayyip Erdoğan εξακολουθεί να δρέπει τους καρπούς της νίκης του από το "πραξικόπημα", που έγινε σε βάρος(;) του. Σε μία καθαρά εκδικητική και φασιστική κίνηση "εκκαθάρισε" όλα τα μέσα ενημερώσεως και ανέστειλε την λειτουργία πολλών εφημερίδων, εκδοτικών οργανισμών και ραδιοτηλεοπτικών καναλιών.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Hürriyet, μετά την δημοσίευση διατάγματος στην επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως "αναστέλλεται" η λειτουργία τριών πρακτορείων ειδήσεων, 16 τηλεοπτικών καναλιών, 23 ραδιοφωνικών σταθμών, 45 εφημερίδων, 15 περιοδικών, 29 εκδοτικών οργανισμών καθώς και του καναλιού διανομής Τύπου, kapatıldı.Kapatılan. Επίσης, οι Τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 47 πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα Zaman.
Η εκδικητική μανία του σουλτάνου, που ξεπερνάει τα όρια της κακίας και της...

απανθρωπιάς, φαίνεται και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην απαράδεκτη κίνησή του να μετατρέψει το πατρικό του Fetullah Gülen σε δημόσιες τουαλέτες!
Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από την παρέμβαση του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών Wolfgang Schäuble, αποφάσισε να μην επιβάλλει κυρώσεις στην Πορτογαλία και στην Ισπανία εξαιτίας της μη συμμορφώσεώς τους με τα απαιτούμενα της Ε.Ε., που αφορούν στους δημοσιονομικούς στόχους τους.
Το σκεπτικό του Γερμανού υπουργού ήταν πως πρέπει να αμβλυνθεί το αντι-ευρωπαϊκό κλίμα, που ιδιαίτερα μετά την BRexit, έχει πυροδοτήσει εμφύλιο σπαραγμό μέσα στους κόλπους της Ένωσης. Βέβαια, αυτό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που φαίνεται μεροληπτική με το να κρατάει πιο ανεκτική στάση στους δημοσιονομικούς κανόνες, που θέσπισε η ίδια πριν από μερικά έτη με σκοπό την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων.
Η Επιτροπή, ωστόσο, ανακοίνωσε πως η απόφαση να μην επιβληθούν πρόστιμα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία είναι βασισμένη «στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των δύο χωρών και στις δεσμεύσεις τους να συμμορφώνονται με τους κανόνες». Η Ελλάδα δηλαδή, που εξακολουθεί και βρίσκεται κάτω από μέτρα εξαντλητικής λιτότητος, βυθισμένη στην μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε ποτέ χώρα της γηραιάς ηπείρου, δεν δικαιούται ίση αντιμετώπιση;
Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δύο ισοβαρείς κίνδυνοι για την ειρήνη όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την μία η εναλλαγή από flirt σε μίσος και αντίστροφα της γείτονος με την Ρωσία, που σημειωτέον δεν έχει καθόλου καθαρή στάση στο ζήτημα, και από την άλλη οι διαρκώς αυξανόμενες αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, συνθέτουν ένα κλίμα αστάθειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αν προσθέσουμε την διαρκώς αυξανόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στις χώρες της Ε.Ε., γίνεται αντιληπτό πως η παγκόσμια ειρήνη κρέμεται σε μία λεπτή κλωστή, που ήδη έχει τεντωθεί πάνω από τα όριά της.
Δυστυχώς, οι κατευθυνόμενες κυβερνήσεις της Τουρκίας, της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Ρωσίας βαδίζουν προς την επανεκκίνηση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως τους το έχουν επιβάλλει οι εργοδότες τους, που δεν είναι παρά το Ένα τοις εκατό. Οι λαοί και οι άνθρωποι αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως για τους εργάτες της παγκόσμιας κυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αναλώσιμα "πιόνια" στην σκακιέρα των σχεδίων τους.
Ευτυχώς ... υπάρχει ο Θεός και πιστεύω πως σύντομα θα μιλήσει! Τότε να δούμε, ποιος θα έχει το κουράγιο να αντιπαρατεθεί με τον λόγο Του!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου