Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Στα τέλη Αυγούστου ενώνουν τις ανυπαρξίες τους ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι...

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου , σε συνάντηση που έκλεισαν από τώρα, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης θα οριστικοποιήσουν τη συμπόρευσή τους σε ένα κοινό σχήμα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του Ποταμιού έκλεισαν το ραντεβού από τώρα ενώ την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε το κοινό πόρισμα της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων των δυο κομμάτων. 
Πρόκειται για τη προγραμματική συμφωνία σε 10 τομείς (Σύνταγμα-Πολιτικοί Θεσμοί-Δικαιοσύνη, Οικονομία- Ανάπτυξη, Παιδεία και Πολιτισμός, Υγεία-Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση, Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής) αποτελεί τη σύνθεση των απόψεων και προσεγγίσεών τους και προσδιορίζει το στίγμα των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να...
γίνουν στην Ελλάδα σ’ όλους τους τομείς ώστε η χώρα να ακολουθήσει Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική και να ξεπεράσει την κρίση.
Μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζει η απόρριψη της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, προτείνεται η επαναφορά ορισμένων αρμοδιοτήτων που αφαιρέθηκαν με την Αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ενώ ενισχύεται με πλέγμα προτάσεων η λειτουργία και ο ρόλος της Βουλής.
Οι διαφωνίες οι οποίες παραμένουν παραπέμπονται σε ανοιχτό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.
Κυριότερα ζητήματα είναι ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η προοδευτική φορολόγηση των φυσικών προσώπων ή η καθιέρωση ενός εφάπαξ συντελεστή, ο τρόπος ίδρυσης των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου