Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

O Γ.Bαρουφάκης απειλεί να τινάξει στον αέρα τον ΣΥΡΙΖΑ: Κατεβαίνει στις εκλογές και αποκαλύπτει τα πρακτικά των Eurogroup που «καίνε» τον Α.Τσίπρα

Πολιτικό θρίλερ ξεκινά το φθινόπωρο καθώς με τις εκλογές να είναι σίγουρες, η ΝΔ δια στόματος Κ.Μητσοτάκη θέλει εξεταστική για τον Γ.Βαρουφάκη ο οποίος απειλεί να τινάξει στον αέρα τον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας στην δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup στα οποία συμμετείχε ενώ προανήγγειλε τη συμμετοχή του DiEM25 στις επόμενες ελληνικές εθνικές εκλογές, με μορφή που θα καθορίσουν τα μέλη του.
«Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της Ευρώπης πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους ευρωπαίους πολίτες. Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών του thepressproject.gr.
Και πρόσθεσε:
«Στις συνεδριάσεις του Eurogroup που παρευρέθη προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι ειπώθηκε παρά τις διαρροές από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς. Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της «άνοιξης της Αθήνας» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα...
καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων».
Ο Γ.Βαρουφάκης ανακοίνωσε επίσης ότι «το DiEM25 είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα. Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο pressproject.gr, τόνισε πως «το DiEM25 (σ.σ. Του οποίου ηγείται ο ίδιος) είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα. Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του». Εκτίμησε επίσης ότι «το πολιτικό κενό στη χώρα μας το οποίο όλο και αυξάνεται πρέπει να κλείσει μέσα από δημοκρατικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Διαφορετικά θα γεμίσει τέρατα.» Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν πρώτος σε ψήφους στην πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριου του 2015, όταν και είχε εξασφαλίσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο ψήφους στη Β” Αθήνας.
Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με πιθανή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της, επισήμανε: «θα συνεργαστούμε με όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη που αρνούνται την υποταγή στις πολιτικές της Τρόικας και παράλληλα αρνούνται τις σειρήνες που μας καλούν στην επιστροφή στο Έθνος/Κράτος, σε κάποιον αριστερό εθνικισμό.”
Τη δεύτερη βόμβα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, την φύλαγε για τις περίφημες “ηχογραφήσεις” των τοποθετήσεων στα Eurogroup στα οποία συμμετείχε και όπως είπε, πολύ σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα!
«Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της Ευρώπης πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους ευρωπαίους πολίτες. Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25. Στις συνεδριάσεις του Eurogroup που παραβρέθηκα προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι ειπώθηκε παρά τις διαρροές από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς. Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της «άνοιξης της Αθήνας» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων. Στόχος δεν είναι η αναπαραγωγή του παρελθόντος. Σήμερα πιέζει το παρόν και το μέλλον. Το αδιέξοδο εναντίον του οποίου παλέψαμε το 2015 εντείνεται σήμερα. Ό,τι κάνουμε από εδώ και εμπρός πρέπει να αφορά το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, σημείωσε:«Έχω επανειλημμένως προκαλέσει όποιον θέλει να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα μου για το πραξικόπημα που έπληξε την «Άνοιξη της Αθήνας» να δημιουργήσει τις συνθήκες διεξαγωγής αυτής της συζήτησης, από αμφιθέατρο έως ειδικό δικαστήριο. Εγώ θα είμαι εκεί. Εκείνοι θα είναι;»
Την δέσμευση ότι όταν η ΝΔ αναλάβει την κυβέρνηση θα γίνει εξεταστική επιτροπή για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το plan X εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε από το βήμα της Βουλής «Η κυβέρνηση αισθάνεται άβολα. Τόσο άβολα που ο κ. Τσίπρας δεν πήρε τον λόγο. Αισθάνεται καλύτερα στο προαύλιο παρά μέσα στην Ολομέλεια τους τελευταίους μήνες. Ο κ. Καμμένος βρέθηκε στη Βουλγαρία, αν μπορούσε για να το αποφύγει θα πήγαινε μέχρι την Μογγολία. Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να αποφύγετε τη συζήτηση και τελικά την προγραμματίσατε 26/7, κατακαλόκαιρο. Οι πολίτες σήμερα πληρώνουν το οδυνηρό τίμημα της καταστροφικής περιόδου των 6 πρώτων μηνών διακυβέρνησης Τσίπρα. Πολύ περιορισμένη η συμμετοχή στη συζήτηση και όποιος δε θέλει να με ακούσει μπορεί να αποχωρήσει από την αίθουσα. Εάν καταψηφιστεί η πρότασή μας, στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει. Αποτελεί δέσμευση της ΝΔ.
Φοβάστε κάτι κ.κ. συνάδελφοι; Δε θέλετε να μάθετε τι πραγματικά έγινε αυτούς τους 6 μήνες; Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι όσο απομακρυνόμαστε απ τ τραγικά γεγονότα τ 2015 τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη να διερευνήσουμε τ έγινε. Φτάσαμε κοντά σε μία εθνική τραγωδία το 2015. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κων/νου Καραμανλή θα ακούει για Μεταπολίτευση από τον άνθρωπο που έθεσε σε κίνδυνο τη συμμετοχή στην ΕΕ. Το συνολικό κόστος είναι τεράστιο, όπως και αν υπολογιστεί – Στα 86 δισ. σύμφωνα με Στουρνάρα, στα 100 δισ. σύμφωνα με τον κ.Ρέγκλινγκ. Εγκαλείστε για το γεγονός ότι οι τράπεζες αγοράστηκαν από ξένους επενδυτές, που πήραν τον έλεγχό τους έναντι μόλις 5,3 δισ.. Εξαιτίας σας η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και θα παραμείνει σε αυτή και το 2016. Δεν είχατε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Το μόνο σχέδιο σας από την αρχή κ. Τσίπρα ήταν η κατάληψη της εξουσίας.
Το δημοψήφισμα ήταν αυτό που τρομοκράτησε τους Έλληνες, που τους έστειλε στα ATM. Τα capital controls διέλυσαν την πραγματική οικονομία. Το δικό σας δημοψήφισμα – παρωδία της 5ης Ιουλίου 2015 ήταν αυτό που οδήγησε στη σύναψη του 3ου Μνημονίου. Η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τη μελέτη για το Plan B. Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί τον κ. Βαρουφάκη asset. Μήπως το Plan Β ήταν τελικά Plan Α, όπως αναμφισβήτητα θα επιθυμούσε ο κ. Βαρουφάκης; Η εξουσία είναι για εσάς αυτοσκοπός. Ασυγκίνητος ο Τσίπρας μπροστά στην ακραία χυδαιότητα φράση του Καμμένου για τη Γεννηματά. Το ζήτημα, όμως, είναι ο Τσίπρας. Ησασταν θλιβερός κ.Τσίπρα χθες. ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου