Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Αγώνας δρόμου για τις τηλεοπτικές άδειες: 2 στους 11 κόβονται στο νήμα

Από τα 11 επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν επισήμως φάκελο, διεκδικώντας τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας  μόνο 4 θα είναι αυτά που τελικά θα προκριθούν και θα διαθέτουν μετά τον δεκαπενταύγουστο νόμιμη άδεια, σύμφωνα με τον νόμο του Νίκου Παππά.
Στο μεταξύ το αργότερο ως τις 14 Ιουλίου θα ανακοινωθεί από την αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση, ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι που θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στην δημοπρασία του Αυγούστου, για την απόκτηση της πολυπόθητης τηλεοπτικής άδειας .
Ο έλεγχος των φακέλων που κατατέθηκαν από τα επτά κανάλια που εκπέμπουν ήδη στην ελληνική Επικράτεια, αλλά και τα τέσσερα νέα επιχειρηματικά σχήματα, ολοκληρώθηκε χθες ενώπιον των νομίμων εκπροσώπων τους και θα ακολουθήσει τώρα η πιστοποίηση της αρτιότητάς τους αλλά και της αξιοπιστίας των οικονομικών τους στοιχείων, από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών. Από την μέχρι τώρα εξέταση των 11 φακέλων, οι 2 φαίνεται να έχουν σοβαρά προβλήματα.
Το πρώτο κανάλι που πιθανότατα θα αποκλειστεί, αν δεν προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία ως την Παρασκευή, θα είναι το...

MEGA, το οποίο δεν προσκόμισε τραπεζική ενημερότητα, καθώς δεν κατόρθωσε μέχρι στιγμής να λάβει την έγκριση των τραπεζών για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που υπέβαλλε.
Η τραπεζική ενημερότητα ήταν από την αρχή του διαγωνισμού απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί έγκυρη μια συμμετοχή και όπως όλα δείχνουν, το MEGA δεν θα κατορθώσει να την εξασφαλίσει, ακόμη κι αν αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή να της επιτρέψει να την καταθέσει εκπρόθεσμα.
Το δεύτερο κανάλι που πιθανότατα θα αποκλειστεί, είναι το ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, το οποίο δεν προσκόμισε στον φάκελό του, το αρχικό παράβολο των 30.000 που προέβλεπε η σχετική προκήρυξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και μια τρίτη υποψηφιότητα που είναι πιθανό να κηρυχθεί άκυρη, επειδή τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισαν οι εκπρόσωποί της δεν θεωρούνται αξιόπιστα.
Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, αλλά μπορεί και να ξεπεραστεί με κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων, καθώς οι μέτοχοι του συγκεκριμένου σχήματος μπορούν να εγγυηθούν την οικονομική σταθερότητα του.
Από εκεί και μέρα, η επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει και τις ενστάσεις που είναι πιθανό να καταθέσουν εκπρόσωποι των υποψηφίων σχημάτων έναντι αντιπάλων τους. Δικαίωμα ενστάσεων υπάρχει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης και ήδη στις δύο προαναφερόμενες  περιπτώσεις έχουν τεθεί ατύπως, επιφυλάξεις για την πληρότητα των φακέλων, αλλά και για τα επιχειρησιακά σχέδια που περιλαμβάνουν. «Στην αφετηρία θα βρεθούν οκτώ ή εννιά. Να δούμε όμως πόσοι θα φθάσουν και στο τέλος” παρατηρούν οι ίδιες πηγές, στοιχηματίζοντας σχεδόν, οτι ορισμένα σχήματα θα συγχωνευθούν, ή θα αποσυρθούν για να συμπράξουν αργότερα με τους νικητές».
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι ενδιαφερόμενοι που θα προεπιλεγούν, περνώντας τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών θα ανακοινωθούν το αργότερο ως τις 14 Ιουλίου.
Η δημοπρασία για την ανάδειξη των τεσσάρων σχημάτων στους οποίους θα κατακυρωθούν οι άδειες, θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου