Από τον Mario Puzo
Από την εποχή του γεροκουφού Σουφλιά οι πολιτικοί μας ξεροστάλιαζαν στις αυλές της διαπλοκής με πρώτες και καλύτερες εκείνες του Μπόμπολα και του Κόκκαλη. Οι κυβερνήσεις άλλαζαν αλλά οι πολίτες βρισκόμασταν κάθε τόσο στο ίδιο έργο θεατές.
Ώσπου το διεφθαρμένο κράτος τίναξε τα πέταλα και για μια ακόμη φορά χρεοκόπησε.
Για την ακρίβεια χρεοκόπησαν οι πιο ανυπεράσπιστοι από τους πολίτες του μια και οι κρατικοδαίτοι στρατοί των υπαλλήλων παραμένουν ταμπουρωμένοι στο δημόσιο και ξύνουν τ΄αρχίδια τους κάθε φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για απολύσεις, αξιολογήσεις, μεταθέσεις και άλλα τέτοια φούμαρα.
Αυτό λοιπόν το κρατικοδίαιτο παρακράτος της διαπλοκής ήρθε να υπερασπισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστάρηδες τα σεσημασμένα λαμόγια συνδικαλισταράδες του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ που ψάχνονται να βολευτούν στην επόμενη(;) κατάσταση.
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι ορτινάτσες του Μπόμπολα και του Κόκκαλη δεν χωράει αμφιβολία.
Το ότι προστέθηκε στο club  της διαπλοκής και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτό χωράει αμφιβολία. Μάλιστα τα ντιλαρίσματα τα κάνουν από κοινού ο Τσίπρας και ο Παππάς.
Αποτέλεσμα αυτής της μετάλλαξης είναι η ξεφτίλα των διοδίων που διαδέχεται την παθητικότητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ του Φωτόπουλου αποδέχθηκε το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.
Όλα εξαντλήθηκαν στην θεατράλε σύλληψη του συνδικαλισταρά Φωτόπουλου και στην συνέχεια πάπαλα. Το ίδιο συνέβη και στις Σκουριές. Αίφνης τα κομμάντα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τα όπλα και η μόλυνση ξεχάσθηκε. Και φυσικά το κρεσέντο της μετάλλαξης ήλθε με τις αυξήσεις στα διόδια για τους ανύπαρκτους δρόμους.
Είχαν προηγηθεί και άλλες ενδείξεις υποταγής στην διαπλοκή, όπως ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής υπέρ των συφερόντων Κόκκαλη.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δημόσιο έργο στην Ελλάδα στο οποίο να μην εμπλέκονται οι κατασκευαστικές της διαπλοκής. Δεν έχετε παρά να κοιτάτε τις πινακίδες με τα ονόματα των εργοληπτών ακόμη και στο πιο μικρό δρομάκι της χώρας όπου γίνονται κάποια έργα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν συμμετέχει πλέον με σθένος στο διαχρονικό ντιλάρισμα της πολιτικής ηγεσίας με την διαπλοκή. Ένα ντιλάρισμα που δίνει την δυνατότητα να μην μπαίνουν στον κόπο καν να καταθέσουν, για τις μίζες στα εξοπλιστικά, τα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα-έμποροι όπλων της χώρας, ανάμεσά στους οποίους φιγουράρουν και μεγαλομηντιάρχες.
Έτσι μετά από 3 χρόνια μνημόνιο σε μια φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα παρουσιάζεται μια ντροπιαστική δημοσκόπηση για την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου. Μέσα από αυτή οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους για την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αργήσουν να τον στείλουν πίσω στα κυβικά του-στο 4-5%.
Όσο ο Παππάς και ο Τσίπρας υποδύονται τα call boys (τους παίρνουν τηλέφωνο και σπεύδουν) της διαπλοκής, τόσο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα κατρακυλούν αντίστοιχα με την ανυποληψία της Κουμουνδούρου.
Το θετικό είναι ότι οι πολίτες βρίσκονται πλέον στην τσίτα, έτοιμοι να επιβραβεύσουν αλλά και να αποδοκιμάσουν.
Ας είμαστε αμείλικτοι με όλους από δω και στο εξής...

 http://kourdistoportocali.com/post/33237/callboys