natalia germanou
«Η Γερμανού ήρθε» κι έφερε μαζί της ξεχωριστούς καλεσμένους, αφού δεν βλέπεις κάθε μέρα σε late night shows πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών ως καλεσμένους. Γι’ αυτή της την επιλογή «κρίθηκε» από το τηλεοπτικό κοινό το οποίο την αντάμειψε με υψηλά νούμερα τηλεθέασης, κρίθηκε όπως και από τον Κοσμά Βίδο, ο οποίος εντόπισε διάφορα φάουλ.
Ο τηλεκριτικός έγραψε στη στήλη του στο Βήμα:
«Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις οι ταινίες πορνό αποτελούν τα πιο δημοφιλή αρχεία της file-sharing ιστοσελίδας Pirate Bay. Άλλη έρευνα θέλει τους άντρες να παρακολουθούν περισσότερο πορνό από τις γυναίκες. Προσφάτως ομάδα ειδικών αποφάνθηκε ότι η παρακολούθηση πορνό μπορεί και να κάνει καλό στις διαπροσωπικές σχέσεις, αρκεί οι σύντροφοι να χρησιμοποιούν τις εν λόγω ταινίες επειδή το θέλουν πραγματικά και όχι επειδή ο ένας έχει «υποχρεωθεί» από τον άλλο. Ανεξάντλητο, κοντολογίς, το θέμα και για τους επιστήμονες που εδώ και δεκαετίες πασχίζουν να ερμηνεύουν τις σεξουαλικές επιθυμίες, τις ερωτικές τάσεις, τις διαστροφές μας αλλά και τη χρήση τους από μια βιομηχανία που παραμένει, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης, ανθηρή. Ανθηρή στο εξωτερικό καθώς και στην Ελλάδα, όπου τελευταίως οι αδέξιες προσπάθειες έδωσαν τη θέση τους σε ταινίες διεθνών (σχεδόν) προδιαγραφών. Άλλαξε, εν προκειμένω, ο Μανωλιός και… έβγαλε το βρακί του αλλιώς: μπροστά σε συνεργείο επαγγελματικό, με κάμεραμεν που ξέρουν πού να ζουμάρουν και πότε, με φωτιστές που ξέρουν να φωτίζουν εντέχνως ακόμη και τα πιο απόκρυφα σημεία του ταλέντου των πρωταγωνιστών. Ωστόσο, ας μη γελιόμαστε: είτε ερασιτεχνικό και πρόχειρο είτε φροντισμένο, είτε μέσα από τη ματιά του επιστήμονα είτε μέσα από τη ματιά του απλού θεατή, το πορνό παραμένει η ευτελής εκδοχή της ερωτικής τέχνης. Ένα είδος που δεν σέβεται τον άνθρωπο παρά τον χρησιμοποιεί ως πιόνι σε ένα εμετικό παιχνίδι εξευτελισμού και αναξιοπρέπειας».
Δείτε επίσης: Κοσμάς Βίδος για Κάτω Παρτάλι: «Σίριαλ της προκοπής με φτηνά ανέκδοτα δεν γίνεται, χρειάζεται σενάριο»
Ο Κοσμάς Βίδος συνέχισε γράφοντας για την εκπομπή Η Γερμανού ξανάρχεται και την Ναταλία Γερμανού: «Αυτές τις παραμέτρους δεν τις γνώριζε, ως φαίνεται, η Ναταλία Γερμανού, η οποία υποδέχθηκε στην εκπομπή της μια παρέα ελλήνων πρωταγωνιστών ερωτικών ταινιών με την ίδια ευκολία, χαρά και ευφρόσυνη διάθεση που θα υποδεχόταν την οικογένεια Φον Τραπ και την καλογεροκόρη Μαρία της Μελωδίας της ευτυχίας. Παρουσιάζοντας τη σκοτεινή βιομηχανία του πορνό – πεδίο δράσης της μαφίας, εμπορίας ανθρώπινης σάρκας και διακίνησης ναρκωτικών – ως χώρο χαράς και διασκέδασης. Και τους επαγγελματίες του είδους ως πρότυπα ακομπλεξάριστων ανθρώπων που κερδίζουν το ψωμί τους με τον τίμιο οργασμό τους – όσο τίμιος μπορεί να είναι ένας ψεύτικος οργασμός μπροστά στις κάμερες -, όπως π.χ. ένας ταξιτζής κερδίζει το ψωμί του μεταφέροντας τους πελάτες του, ένας δάσκαλος διδάσκοντας τους μαθητές του… Έτσι απλά! Όλη η ασχήμια εξαφανίστηκε, με την παρουσιάστρια να στέκεται γοητευμένη (για να μην πω εκστασιασμένη) μπροστά στους καλεσμένους της και αντί να ζουμάρει στην κραυγαλέα παρακμή – επικινδυνότητα του κόσμου τους να ωραιοποιεί το αγοραίο και τη διαστροφή και να τα παρουσιάζει ως έναν εναλλακτικό, μεταμοντέρνο τρόπο ζωής που μόνο οι πραγματικά ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Θαυμάσια, επιπλέον, η διαφήμιση που έκανε στην ελληνική εταιρεία παραγωγής πορνογραφικών ταινιών, το όνομα της οποίας αναφέρθηκε ξανά και ξανά, ώστε να το εμπεδώσουμε όλοι και να το προτιμήσουμε».