Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η πραγματική οικονομία δολοφονείται. Η νομενκλατούρα γιγαντωνεται


20140211-102713.jpg
Την προειδοποίηση πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα της «ασφυξίας» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς. Παράλληλα, απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία προτάσεις για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της φορολογικής νομοθεσίας, με στόχο μια φορολογική πολιτική που θα προωθεί παράλληλα και την ανάπτυξη. Ο κ. Καββαθάς επισήμανε ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων έχει μειωθεί από 840.000 το 2008 σε 700.000 το 2011 και ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά 35%, ενώ η απασχόληση στους κλάδους που εκπροσωπεί η Συνομοσπονδία έχει συρρικνωθεί κατά 750.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με
τις πρώτες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, 1 στους 3 «νεόπτωχους» προέρχεται από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ περίπου 1.000.000 είναι χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο κ. Καββαθάς ζήτησε από την Κυβέρνηση σχετικά: τη θεσμοθέτηση ενός παγίου, απλού φορολογικού συστήματος, την ενσωμάτωση των αρχών αναδιανεμητικής δικαιοσύνης στο φορολογικό σύστημα, την καθιέρωση φοροαπαλλαγών για τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας ή επενδύουν στην καινοτομία, τη μείωση των διοικητικών βαρών που απορρέουν από τη φορολόγηση, την επαναφορά του αφορολόγητου αποθεματικού για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τον εξορθολογισμό των υπερβολικών (ακόμη και για μικρές παραβάσεις) προστίμων για παραβάσεις του Φορολογικού Κώδικα και τέλος, τη θεσμοθέτηση και εκπόνηση μελετών επίπτωσης για τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων σε κάθε νομοθέτημα σχετικό με τη φορολογική πολιτική.

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου