Λιακουνάκος, Φιλιππίδης, Κοντομηνάς, ήρθαν να προστεθούν στην μεγάλη λίστα των ισχυρών ονομάτων τα οποία τρύπησαν τα δίχτυα της δικαιοσύνης-η οποία επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον κανόνα ότι πιάνει την μαρίδα και μόνο-και έχουν κάθε λόγο να απολαμβάνουν την συναρπαστική ζωή τους εντός και εκτός της χώρας με τους δικούς τους κανόνες.
Ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι, πολιτικά κονέ, παράγκες μέσα και έξω από την Δικαιοσύνη, μιζαρισμένοι πολιτικοί σε θέσεις κλειδιά δημιουργούν διαχρονικά μια ομπρέλα προστασίας για τους εκλεκτούς τους.
Είναι τόσο γελοίο και ανυπόληπτο το κράτος που αναγκάζεται για τυπικούς και μόνο λόγους να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους Χριστοφοράκο-Καραβέλα ώστε να κλείσει και τυπικά ο φάκελος της Siemens. Όπως θα κλείσει και ο φάκελος των Εξοπλιστικών, και ο φάκελος των στημένων και ο φάκελος των υποβρυχίων και όλοι οι φάκελοι που ανοίγονται για τις ανάγκες του επικοινωνιακού σώου.
Αρκούσε μια ανακοίνωση στην περίπτωση του Θωμά Λιακουνάκου για να μην χρειασθεί η δικαιοσύνη να υποστεί αντίστοιχο στραπάτσο με όλους εκείνους που συλλαμβάνει και στην συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι, σε δουλειά να βρισκόμαστε.
«Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και θλίψη η, όλως παράνομη και αντιδικονομική, διαρροή στα ΜΜΕ του περιεχομένου του κατηγορητηρίου και της απολογίας του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα, μέσα από την οποία, με εμφανές κίνητρο την ελάφρυνση της θέσης του, επιχειρείται μεταξύ άλλων η κατά τρόπο αυθαίρετο, κακόβουλο και ύποπτο εμπλοκή της εταιρείας «ΑΧΟΝ», του Προέδρου της κ. Θωμά Λιακουνάκου και στελεχών της.
Δηλώνουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι η εταιρεία «ΑΧΟΝ», η οποία δραστηριοποιείται επιτυχώς επί σαράντα (40) έτη στον τομέα της παροχής τεχνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μεγάλους αλλοδαπούς εμπορικούς και κατασκευαστικούς Οίκους, ουδεμία απολύτως επιλήψιμη ή παράνομη εμπλοκή είχε με οποιοδήποτε τρόπο.
Στην εν λόγω απολογία μέσα από όλως ανερμάτιστες, αναπόδεικτες, έωλες, ασαφείς και αντιφατικές αναφορές, ο κατηγορούμενος Α. Κάντας επιχειρεί να εμπλέξει την εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της προσωπικά σε έκνομες και παράνομες συμπεριφορές.
Επιδεικνύοντας μια απολύτως επιλεκτική μνήμη ο Αντώνιος Κάντας στην απολογία του αναφέρεται στην εταιρεία μας και στον Πρόεδρό της κατά τρόπο ομιχλώδη και ψευδή. Η αναξιοπιστία των αναφερομένων στην απολογία Κάντα και η σύγχυσή του είναι απολύτως εμφανής, οι δε ισχυρισμοί του απέχουν απολύτως από την αντικειμενική πραγματικότητα.
Ουδέποτε ο Πρόεδρος της «ΑΧΟΝ» κ. Θωμάς Λιακουνάκος συνάντησε τον κατηγορούμενο κ. Κάντα στο γραφείο του, γεγονός που ευχερώς αποδεικνύεται από τα τηρούμενα βιβλία Πύλης του ΥΕΘΑ/ΓΔΕ, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε του προσέφερε σε μετρητά 600.000 ΕΥΡΩ και μάλιστα σε περίοδο (Δεκέμβριος 2001) που το ΕΥΡΩ σε φυσική μορφή δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Επικράτεια.
Αναφορικά με την επίμαχη Σύμβαση Προμήθειας των Αρμάτων Leopard ΙΙ, τονίζουμε ότι επρόκειτο για Σύμβαση που υπεγράφη μετά από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γερμανικής εταιρείας «KMW» στις 20 Μαρτίου 2003, κατόπιν Διεθνούς Δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, το αδιάβλητο του οποίου έχει ήδη αξιολογηθεί δικαστικώς και στον οποίο ουδεμία απολύτως ουσιώδη ανάμειξη ή συμμετοχή είχε ή θα μπορούσε να έχει εκ της θέσεώς του ο Αντώνιος Κάντας.
Οι ψευδείς και απολύτως συκοφαντικές αυτές αναφορές πλήττουν άμεσα και βάναυσα, τόσο την εταιρεία «ΑΧΟΝ», όσο και τον Πρόεδρό της κ. Θωμά Λιακουνάκο.
Καλούμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επιδείξουν νηφαλιότητα και επιφυλακτικότητα στην αξιολόγηση των ψευδών, όσον τουλάχιστον αφορά στην εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της, ισχυρισμών του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα και στη διερεύνηση και αξιοποίηση του όποιου αποδεικτικού υλικού».
Και πράγματι η Δικαιοσύνη έδειξε "νηφαλιότητα" και "επιφυλακτικότητα" όπως και στην περίπτωση των Κοντομηνά-Φιλιππίδη αφού πρώτα απώλεσε το κύρος της με εντάλματα σύλληψης που απεδείχθη ότι δεν πατούσαν πουθενά.
Στην συνέχεια για επικοινωνιακούς λόγους βάζουμε δυσθεώρητα ποσά εγγυήσεων (5+2 εκατομμύρια ευρώ) τα οποία δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ και η ζωή συνεχίζεται, με τους χαχόλους να αγκομαθούν για να τα βγάλουν πέρα.
Εύγε στον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Τσίπρα, τον Παπούλια. Εύγε και σε μας για τους πολιτικούς που επιλέγουμε και για τους θεσμούς του ανυπόληπτου κράτους που δημιούργησαμε...

 http://kourdistoportocali.com/post/33266/popi