Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Διακομματική συμπαιγνία για να περάσει το “Αναν 2″. Δεν θα περάσει.


20140214-144804.jpg
«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με κύριο θέμα το Κυπριακό και το κοινό ανακοινωθέν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπαμε ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη συμφωνία – γιατί δεν πρόκειται απλώς περί ενός ανακοινωθέντος, πρόκειται περί μιας συμφωνίας, όπως απεδέχθη εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών – αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν.
Αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν, το οποίο ουσιαστικά μιλά για μια
συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία, διζωνική, δικοινοτική, μια συνομοσπονδία, όμως, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση, μια δίκαιη λύση, μια εφικτή λύση για το Κυπριακό.
Ζητήσαμε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή εθνική πολιτική. Στην πολιτική αυτή την οποία συζητήσαμε, φαίνεται ότι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, είναι από την ίδια πλευρά. Αυτό εξάλλου το συναντήσαμε και στο σχέδιο Ανάν I.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με επιστολή που θα στείλουμε εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, θα ζητήσουμε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε τα δύο εθνικά θέματα: το Κυπριακό και τις εξελίξεις του, καθώς και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η επιστολή θα σταλεί μέσα στην ημέρα και ελπίζω να έχουμε σύντομα μια απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου