Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ποιους θα κλείσει φυλακή ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησής του


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ
 
Aπό τη Αρετή Παπαδοπούλου
Στον  ΣΥΡΙΖΑ έχουν έτοιμοι την λίστα όσων μεγαλόσχημων πρόκειται να πάνε φυλακή.
-Σε περίπτωση που δεν τους οδηγήσουμε στον Κορυδαλλό οι πολίτες, που στο μεταξύ θα μας έχουν αναθέσει την διακυβέρνηση του τόπου, θα μας φάνε τα σπλάχνα…
Στην Κουμουνδούρου λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την λαική οργή και τρέμουν στην ιδέα ότι η συσσωρευμένη των τελευταίων (μνημονιακών) χρόνων θα ξεσπάσει πάνω τους.
Θεωρούν δε κλειδί για την απονομή της Δικαιοσύνης της δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες των λειτουργών της. Είναι το πρώτο τους μέλημα με σκοπό να εντοπίσουν τυχόν ανεξήγητο πλουτισμό στην κατοχή λειτουργών της Δικαιοσύνης. Μάλιστα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με την εμπερία, την γνώση και κυρίως τις πληροφορίες που εκ της θέσεώς της γίνεται κάθε τόσο αποδέκτης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι γνωρίζει τι κρύβεται κάτω από κάθε πέτρα σε όλη την “επικράτεια” και τις βαθμίδες της δικαιοσύνης.
Δεν θα εκπλαγούμε εάν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δούμε με βραχιολάκια ισχυρούς παράγοντες της Δικαιοσύνης-του προσκηνίου αλλά και εκείνων που επιμελώς παραμένουν στο σκοτάδι. Στην Κουμουνδούρου κάνουν ήδη λόγο για “εκλεκτικές αλλά και εκλεκτές συγγένειες” στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Στην Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα αδυνατούν να κατανοήσουν (όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες) κάποιες από τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Στα πλαίσια αυτά και η πρόσφατη φιλική επίσκεψη του Τσίπρα στα “αρχηγεία”  της Δικαιοσύνης.
-Με τον Τσίπρα, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Εκεί που νομίζεις ότι έχει ντιλάρει και ότι τα βρήκατε μπορεί να μας την κάνει γυριστή και να πάμε όλοι στη ψειρού…
Πρόκειται για ατάκα ισχυρού παράγοντα η οποία αποδίδει με χαρακτηριστικό τρόπο το αψυχολόγητο του αρχηγού. Άλλωστε θα γίνει πρωθυπουργός για πρώτη φορά και ποτέ δεν ξέρεις πως θα επιδράσει αυτό στον ψυχισμό του.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η μόνη επιλογή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρηθεί τουλάχιστο 2 χρόνια στην εξουσία είναι να οδηγεί έναν μετά τον άλλον τους μεγαλόσχημους του τόπου στη φυλακή.
Κι αυτό γιατί οι συριζαίοι πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν  ότι στην οικονομία δεν έχουν πολλές επιλογές. Εδώ το πράγμα θα πάρει δεκαετίες για να ισιώσει-αν ποτέ έλθουμε στα ίσα μας.
Έτσι το μόνο που απομένει σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα είναι να μεταδώσει ένα αίσθημα δικαίου στους πολίτες. Την εντύπωση ότι σταματά η ατιμωρισία των μεγαλόσχημων, των ντόπιων ολιγαρχών αλλά και των πολιτικών με τους οποίους τα συμφέροντα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Άλλωστε οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί θα είναι τόσο απαξιωμένοι στην κοινή γνώμη που ο πολύς κόσμος θα δεχθεί με χαρά την φυλάκισή τους.

 http://kourdistoportocali.com/post/33414/prison

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου