Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ρεν στον Χουντή: Μνημόνιο και πάλι μνημόνιο!

Όλι Ρεν - Νίκος Χουντής  

“ Ενώ οι κυβερνώντες θέλουν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια χάρη στο δήθεν success story (με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξουν ψήφους ενόψει εκλογών), ο κ. Ρεν ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι, ξεφουσκώνοντας τελείως κάθε επιχείρημα περί success story ”
Χαστούκι στην προεκλογική... σχεδόν αντιμνημονιακή ρητορεία της κυβέρνησης έριξε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ευρωπαικής επιτροπής, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Ενώ οι κυβερνώντες θέλουν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια χάρη στο δήθεν success story (με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξουν ψήφους ενόψει εκλογών), ο κ. Ρεν ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι, ξεφουσκώνοντας τελείως κάθε επιχείρημα περί success story.

Την πλήρη εφαρμογή «όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα» (σ.σ. Μνημόνιο), πέρα από την υποχρέωση για εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος, απαιτεί η Κομισιόν από την Ελλάδα για να 'καλυφθεί' το χρηματοδοτικό κενό ήταν η απάντηση του Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος με τις καίριες ερωτήσεις του στις Βρυξέλλες έχει ξεσκεπάσει όλη την προεκλογική προπαγάνδα της συγκυβέρνησης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αφού έθετε το θέμα του τρόπου κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ρωτούσε την Κομισιόν αν «υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα για το τρόπο με τον οποίο, ενδεχομένως, θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος», καθώς επίσης, αν έχουν εκφραστεί «από κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη, η πρόταση για έξοδο της Ελλάδας στις χρηματαγορές με εγγύηση του ESM».

Στην απάντησή του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, αφού αποφεύγει να πάρει θέση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, λέγοντας ότι «στην παρούσα φάση, οι συζητήσεις όσον αφορά το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού και τους δυνατούς τρόπους κάλυψής του δεν είναι σκόπιμες», σημειώνει αναφορικά με τις προϋποθέσεις κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, ότι: «τον Νοέμβριο του 2012, η Ευρωομάδα ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα εξετάσουν την σκοπιμότητα περαιτέρω μέτρων και συνδρομής όταν η Ελλάδα επιτύχει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιτύχει δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ ίσο προς 124 % του ΑΕΠ το 2020, και δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ σημαντικά χαμηλότερο από 110 % το 2022».

Πηγή: toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου