Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Παραίτηση του ταμία του κόμματος της Μέρκελ μετά από κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Ο ταμίας των Χριστιανοδημοκρατών Χέλμουτ Λίνσεν  

“ Σε παραίτηση εξωθήθηκε ο ταμίας του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, Χέλμουτ Λίνσεν, μετά από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Stern, οι οποίες κάνουν λόγο για επένδυση μεγάλων χρηματικών ποσών ύψους 400.000 ευρώ σε φορολογικούς παράδεισους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ”

Σε παραίτηση εξωθήθηκε ο ταμίας του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, Χέλμουτ Λίνσεν, μετά από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Stern, οι οποίες κάνουν λόγο για επένδυση μεγάλων χρηματικών ποσών ύψους 400.000 ευρώ σε φορολογικούς παράδεισους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ο Χέλμουτ Λίνσεν, ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω της γερμανική εφημερίδας Bild, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Για το συμφέρον του κόμματος και της οικογένειάς μου ζήτησα από την ηγεσία του κόμματος να εκλέξει νέο ταμία στη διάρκεια του επόμενου συνεδρίου τον Απρίλιο».

Ο ταμίας του CDU, δέχθηκε τα «πυρά» του περιοδικού Stern, το οποίο αποκάλυψε ότι το 1997 επένδυσε περίπου 800.000 μάρκα (400.000 ευρώ), τα οποία κληρονόμησε από τους γονείς του, σε μια εταιρεία στις Μπαχάμες, μέσω μιας τράπεζας του Λουξεμβούργου. Το 2001 η εταιρεία στις Μπαχάμες έκλεισε και άνοιξε ξανά στον Παναμά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, υποστηρίζει ότι έκλεισε τον σχετικό λογαριασμό το 2004, ενώ τονίζει ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι που αντιστοιχούν σε αυτό το χρηματικό ποσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος για φοροδιαφυγή για αυτές τις συναλλαγές του Χέλμουτ Λίνσεν έγινε το 2010 μετά από έρευνα της γερμανικής «λίστας Λαγκάρντ», αλλά δεν προχώρησαν περεταίρω, καθώς το 2012 το αδίκημα είχε πλέον παραγραφεί.

http://periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου