Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

"Η ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΛΕΩΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"


1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014, η 3η  συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην Κροκίδειο Αίθουσα. Ομιλητής ο Πολιτικός Μηχανικός και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος με ενάργεια και επάρκεια οπτικοακουστικού υλικού παρουσίασε το θέμα: «Η Παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγ. Λεωνίδη στην  ύστερη αρχαιότητα της Κορίνθου».

Η Παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγ. Λεωνίδη αποτελεί έργο ζωής και αντικείμενο της ενδελεχούς μελέτης και ερεύνης του κ. Παπαφωτίου και γι’ αυτό με ευχέρεια κατέδειξε την σπουδαιότητα αυτού του μνημείου από πλευράς ιερότητος, δόμησης και ιστορικής παρουσίας στο διάβα των αιώνων μέχρι σήμερα.

Τόνισε την διαχρονική αξία του συγκεκριμένου μνημείου, αφού αποτελεί κτήμα της Χριστιανικής θρησκευτικής κληρονομιάς της Τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίον θα πρέπει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των γονιών, για να προσφέρουν την δέουσα αγωγή στα παιδιά τους, προβάλλοντας τον αρχαιολογικό και θρησκευτικό Χριστιανικό μας πλούτο.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Παπαφωτίου τόσο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση και προβολή του μνημείου όσο και για την ανιδιοτελή συμβολή του και τις υπηρεσίες, που προσφέρει προς την Ιερά Μητρόπολή μας. Κλείνοντας την συνάντηση αυτή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αν μεγαλούργησε αυτός ο τόπος τούτο οφείλεται στο ότι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την Εκκλησία. Αν κι’ εμείς θέλουμε σήμερα να έχουμε ιστορική εξέλιξη και παρουσία στο σύγχρονο παρόν, θα πρέπει να σεβαστούμε αυτά τα μνημεία και την επιστημονικά αποδεικνυόμενη πολιτισμική μας κληρονομιά που μέσω αυτών στο διάβα των αιώνων καταδεικνύεται η Ελληνοχριστιανική ταυτότητα και παρουσία μας».
 
 http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/38489-i-palaiochriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου