Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Ριζοσπάστης» – Συνήγορος του Λυκουρέντζου


http://vathikokkino.com/
«Άλλοθι στη συγκυβέρνηση» δίνουν οι … κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο «Αττικό» νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα του ΚΚΕ
Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών
     22-1-2013

Εφημεριακό κραχ αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα το λεκανοπέδιο, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και σε διαθέσιμες κλίνες σε πολλές κρίσιμες μονάδες και τμήματα. «Κόλαση» ήταν η γενική εφημερία της περασμένης Κυριακής, π.χ., όσον αφορά τα οξέα καρδιολογικά περιστατικά. Το «Λαϊκό» εξουθενώθηκε από εισαγωγές και αναγκαστικά «έκλεισε» το βράδι την εφημερία, με μοιραίο αποτέλεσμα να βουλιάξει η Νίκαια – ράντζα μέσα στη … μονάδα εμφραγμάτων (!) και στα δύο νοσοκομεία … Και η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, με κορυφαίο το πρόβλημα της έλλειψης σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας.

Τεράστιο πρόβλημα με έλλειψη σε προσωπικό και διαθέσιμες κλίνες σε όλα σχεδόν τα τμήματα έχει εδώ και καιρό το «Αττικό». Το σωματείο εργαζομένων αποφάσισε σε γενική συνέλευση να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν και αναστολή της γενικής εφημερίας. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ο αυταρχισμός, τα ψέματα, η συκοφαντία και η κακοήθεια. Έστειλε το Σάββατο τα ξημερώματα «απόσπασμα» ελεγκτών να επιδράμει στο νοσοκομείο για να ελέγξει τους … ασθενείς (!) «ανακρίνοντάς» τους αν όντως είχαν επείγον πρόβλημα (ή αν είχαν έρθει για βόλτα στον ευχάριστο χώρο του τμήματος επειγόντων στις 6 πμ) και τους εφημερεύοντες γιατρούς αν είναι στη θέση τους … Ο στόχος προφανής. Από την επομένη κιόλας άρχισαν οι «ανώνυμες» βρώμικες διαρροές στα ΜΜΕ με κατάφωρα ψέματα : «πολλά μη επείγοντα περιστατικά», «οι ειδικευόμενοι δεν ήταν στα πόστα τους» κλπ … Άρα, για τα ράντζα φταίνε οι γιατροί και όχι η καταστροφική πολιτική της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και ο τρικομματικός κυβερνητικός θίασος που την υπηρετεί !
Στο κλίμα αυτό απαξίωσης των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων είναι και η ρήση ημερήσιας εφημερίδας σήμερα σχολιάζοντας την επιδρομή του «αποσπάσματος επιθεωρητών» του κ. Λυκουρέντζου : «Άλλοθι στη συγκυβέρνηση γι” αυτή την επίθεση έδωσε και η απόφαση των εργαζομένων για κλείσιμο της εφημερίας για σήμερα και το Σάββατο». Με άλλα λόγια, αφού οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με κλείσιμο της εφημερίας –όχι ζητώντας αυξήσεις στους εξευτελιστικούς μισθούς τους αλλά απαιτώντας ασφαλείς συνθήκες για τους ασθενείς- καλά τους έκανε η κυβέρνηση και έστειλε «επιθεωρητές» για να θολώσει τα νερά … Ποιά εφημερίδα είναι αυτή ;
Τα «Νέα» ; Η «Καθημερινή» ; Και όμως όχι … Είναι ο «Ριζοσπάστης» !! (22-1-13, σελ. 14)
Η αυτιστική αντίληψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στους χώρους της υγείας συνεχίζει να τις οδηγεί σε απερίγραπτες και επικίνδυνες ανοησίες, που αντικειμενικά εξυπηρετούν θαυμάσια την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Μετά τις απίθανες αρλούμπες περί «ανάγκης για εφημερία όλων των νοσοκομείων κάθε μέρα», που είχε σπεύσει να χαιρετήσει ο τότε υπουργός κ. Λοβέρδος είχαμε τις ύβρεις, την απαξίωση και την ανοιχτή απεργοσπασία ενάντια στις επισχέσεις των γιατρών στη Νίκαια και τις επισχέσεις του προσωπικού στον «Ευαγγελισμό». Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΔΗΝ τότε μάλιστα είχε σπεύσει να «αμολήσει» και ψεύτικη καταγγελία «πυροτέχνημα» περί δήθεν … νεκρού (!) που κατέληξε (!!) λόγω της επίσχεσης στη Νίκαια, την ώρα που οι αγωνιζόμενοι γιατροί συγκρούονταν στην πύλη με τη διοίκηση και τους μηχανισμούς της.
Τώρα, ξαναγυρίσαμε στις ίδιες ανεκδιήγητες μπαρούφες για να συκοφαντηθούν πάλι αγωνιστικές αποφάσεις των εργαζόμενων, και να μείνουν τα «νοσοκομεία ανοικτά», λες και η λειτουργία τους απειλείται από τις κινητοποιήσεις και όχι από την αντιλαϊκή καταστροφική πολιτική της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνήσεών της ! Καλύτερο συνήγορο δεν θα μπορούσε να βρει ο κ. Λυκουρέντζος ! Οι αγώνες των μάχιμων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία για την υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος στη δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια και ποιοτική νοσοκομειακή περίθαλψη θα σαρώσουν τόσο τις προβοκάτσιες των κυβερνητικών μηχανισμών όσο και την σκουριά του κοινοβουλευτικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.

Πηγή: ΑΡ.Σ.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου