Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη αναψυχής

Ετήσια εισφορά 5% - 10% θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, επί της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο) των οχημάτων αυτών και εφόσον η παλαιότητά τους δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια.
 


Προβλέπεται επίσης η επιβολή εισφοράς 10% (επί της αντικειμενικής δαπάνης) για κατόχους, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ανεμοπτέρων, εσωτερικών ή εξωτερικών πισίνων.

Για τα ΙΧ αυτοκίνητα, η εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης για επιβατικά αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά εκατοστά, ενώ για τα μεγαλύτερα ο συντελεστής αυξάνεται σε 10%. Απαλλάσσονται από την επιβολή της εισφοράς αυτής όσα αυτοκίνητα έχουν παλαιότητα μεγαλύτερη των 10 ετών ή είναι επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων.

Εισφορές και για τις ναυτιλιακές


Με άλλη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, προβλέπεται η επιβολή ειδικής ετήσιας εισφοράς 6% έως 10% για τέσσερα χρόνια επί του συναλλάγματος που εισάγουν στην Ελλάδα ναυτιλιακές εταιρείες. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και εμπορικά που εκτελούν εσωτερικούς πλόες.


 http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου