Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο μπουμπούκος μηνύει...

Με προσφυγή θα απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έκλεισε το βιβλιοπωλείο του διότι ο υπάλληλος που το λειτουργούσε δε δέχθηκε την εργοδοτική του αυθαιρεσία και προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας».

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαίτησε, με το έτσι θέλω, να μετατρέψει το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου από οκτάωρο σε τετράωρο και να του μειώσει στο μισό περίπου τον μισθό, χωρίς να τροποποιήσει και τη σύμβαση εργασίας. Ήθελε δηλαδή να δίνει στον υπάλληλο χαμηλό μισθό, αλλά ο υπάλληλος να του υπογράφει εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με ολόκληρο τον μισθό! Μάλιστα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του βιβλιοπωλείου του παραδέχθηκε γραπτώς και ενυπόγραφα στην Επιθεώρηση Εργασίας πως αυτή την τακτική ο κύριος Γεωργιάδης την εφαρμόζει σε 14 συνολικά υπαλλήλους του!... 


Θαυμάστε το θράσος και τη σιγουριά της ατιμωρησίας!... Φυσικά, όταν η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από το βιβλιοπωλείο να καταθέσει αναλυτικές μηνιαίες εξοφλητικές καταστάσεις μισθοδοσίας, τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης και καταστάσεις ωρών εργασίας των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχώρησε αθόρυβα αλλά και μεθοδικά... Πλήρωσε τα χρήματα που όφειλε στον υπάλληλό του, αναγνωρίζοντας την ισχύ της σύμβασης εργασίας του, και κατόπιν απέστειλε στον υπάλληλο προειδοποίηση απόλυσης, ώστε και να απαλλαγεί από αυτόν αλλά και να του καταβάλει τη μισή αποζημίωση»,
αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στις κατηγορίες μέσω twitter:

Θέλει πραγματικά θράσος ένας "σύλλογος" εργαζομένων προσκείμενος στον Ανταρσύα που επικροτούσε κάθε φορά τους εμπρησμούς στο βιβλιοπωλείο μου να τολμά να με κατηγορεί κιόλας για το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου μου. Αλλά γι' αυτό η Ελλάδα έφθασε ως εδώ, διότι πάντα ο επιχειρηματίας ήταν απροστάτευτος έναντι αυτών των κάφρων! Επί της ουσίας σε όσους αναπαράγουν αυτές τις συκοφαντίες, επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, διότι θα προσφύγω στα δικαστήρια. Πλην ενός υπαλλήλου μου, όλοι οι άλλοι εργάζονται κανονικά μέχρι σήμερα", έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter.

ΠΗΓΗ 


Ώρα για λίγη σάτιρα. Μπουμπούκι μου, πάλι σε στεναχωρούν;  Σε βρήκαν μικρό, γι αυτό σε εκμεταλλεύονται. Ψέματα λένε έ; Θα το πίστευα, άλλωστε, ξέρω πόσο φιλαλήθης είσαι. Όπως τότε, που έλεγες, ότι δεν θα έφευγες από το Λαγός, για να πας στη Νέα Δικτατορία. Τον τηρείς το λόγο σου στο ακέραιο.

Εξήγησε μου κάτι. Εργάζονται όλοι πλην ενός υπαλλήλου λες. Αλλά, αν το καλοεξετάσεις κι ο Σύλλογος αυτό λέει. Ότι ένας υπάλληλος σε κατήγγειλε. Μήπως τυχαίνει αυτός, που δεν εργάζεται σε σένα, να είναι αυτός που πήγε στην Επιθεώρηση; Μπορεί να είναι σύμπτωση βρε παιδί μου...

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Αυτός που ήταν στο βιβλιοπωλείο σου Αριστερός ήταν; Γιατί δεν νομίζω ότι θα είχες ποτέ Αριστερό. Ακόμα και παπούτσια δυο δεξιά βάζεις. Μη μου στεναχωριέσαι, στη βουλή είσαι, έχεις ασυλία, δεν θα σου βάλουν πρόστιμο, που θα έβαζαν σε κάθε άλλο αφεντικό που θα έκανε κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση φυσικά που ισχύει η κατηγορία.

Αλλά εσύ είσαι υπόδειγμα τιμιότητας. Βολεμένος, με παχυλό μισθό, επιδόματα, προνόμια, φύλακες, αμαξάρα, δεν κάνεις τέτοια. Χειρότερα κάνεις. 'Εχεις καταστρέψει ένα ολόκληρο κράτος μ’ αυτά που ψηφίζεις, έχουν πεθάνει άνθρωποι και δυστυχούν εξ αιτίας της πολιτικής σου, βρίζεις ασύστολα και εκ του ασφαλούς, αλλά οι πολιτικοί είστε εντιμότατοι. Ο Παπακωνσταντίνου πχ. Τιμιότατος, να τον καλέσεις μάρτυρα.

Παρανομούν όταν βγάζουν τ’ άπλυτα σας, δίκιο έχεις. Να τους μηνύσεις. Όχι μόνο αυτό. Γιατί να χάσεις χρόνο με δικαστήρια; Εξορία κατευθείαν, βάλε τα ΜΑΤ να τους δείρουν. Βασάνισε τους για να μάθουν: Βγάλε τους λόγο, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο.

Να υποθέσω ότι ο χαρακτηρισμός "κάφροι" είναι νόμιμος. Ότι δεν δείχνει καθόλου ρατσισμό κι εμπάθεια. Όπως κι η λέξη"μαλακισμένα". Δεν βρίζω. Εφ όσον δεν έβαλε "μπιπ" το MEGA, ούτε είπε τίποτε το ΕΣΡ στον Καμπουράκη, ΔΕΝ είναι βρισιά, οπότε το χρησιμοποιούμε ελεύθερα.    
Όταν σας κριτικάρουν, λέτε ότι  σας βρίζουν και κάνετε μηνύσεις. Όταν εσείς προκαλείτε τη νοημοσύνη μας, ψεύδεστε και συκοφαντείτε, το θεωρείτε «υψηλή πολιτική».  Μετά γιατί υπάρχουν γιαούρτια που πετάνε...
 «Η Ελλάδα έφθασε ως εδώ, διότι πάντα ο επιχειρηματίας ήταν απροστάτευτος». Πόσο δίκιο έχεις! Πάντα ήταν απροστάτευτοι. Να μην προστατεύουν τον αγνό, παρθένο επιχειρηματία, που έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους, που κρατά τους υπαλλήλους από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς φυσικά να τους δίνει δεκάρα παραπάνω, που αρπάζει τις επιδοτήσεις και την κάνει για έξω, που κάνει "μαϊμουδιές" με τις συμβάσεις... Αλλά γιατί βγήκες εσύ βουλευτής; Μα για να προστατεύσεις τους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πλούσιους κλπ. "Το σούπερ μπουμπούκι", ο προστάτης των απανταχού καπιταλιστών. Μόνο προστάτης; Και νεφρά, μη σου πω ...ουροδόχος κύστη. Τι κάνει άλλωστε το Μνημόνιο που ψηφίζεις; Κάνει νόμιμα, όσα πριν ηταν όχι μόνο παράνομα μα κι ανήθικα.
Όχι δεν έφτασε εδώ η Ελλάδα από εσάς τους πολιτικούς, από τη διαφθορά που εσείς κάνετε, από τα λάθη των επιλογών σας. Δεν φταίει το ότι διορίσατε συγγενείς σας και κατακλέβουν όλο το δημόσιο. Ούτε το ότι, όσο λιγοστεύουν τα αποθεματικά των ταμείων και έχουν χρέη οι οργανισμοί, που οι εκλεκτοί σας διαχειρίζονται, οι λογαριασμοί των κηφήνων και τα κέρδη μεγάλων εργολάβων, αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο.
Δεν κυβερνάτε εσείς, είχαμε κομμουνισμό τόσο καιρό. Το ακούσαμε κι αυτό....

Ένα τελευταίο.  Σε παρακαλώ, πες μου κι εμένα, ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου