Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΙΣΙ: ΟΓΚΩΔΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

1 Από τα ξημερώματα της Κυριακής άρχισαν να καταφθάνουν στο Παρίσι διαδηλωτές που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Γάμος για όλους » και που στην πράξη μεταφράζεται «Γάμος για τους ομοφυλόφιλους».

Το ραντεβού των διαδηλωτών είχε οριστεί για τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).


Με έξι αμαξοστοιχίες οργανωμένες από τις μεγάλες γαλλικές πόλεις και 900 λεωφορεία, ο νεοσυσταθής σύλλογος «Διαδήλωση για όλους»
μεταφέρει τον κόσμο που θα συμμετέχει στη διαδήλωση.
Αναμενόταν ότι θα συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών και των πολιτικών αποχρώσεων.

Ο Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου για να περάσει το νόμο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. 
Ωστόσο, ο αδέξιος χειρισμός άλλων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά, όπως η αύξηση της φορολογίας των πλουσίων στο 75% -κάτι που κρίθηκε αντισυνταγματικό- ή οι ελλιπείς του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη.

Εκτός από τον σύλλογο «Διαδήλωση για όλους», που έχει για ιδρυτικά μέλη ακόμα και ομοφυλόφιλους αντίθετους στο γάμο, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και άλλες πολιτικές αλλά και καθολικές οργανώσεις.


Στο μεταξύ, η ομάδα των καθολικών φονταμενταλιστών
που είναι γνωστοί ως Civitas, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετέχει στην πορεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπερδραστήριας επικεφαλής του συλλόγου «Διαδήλωση για όλους» Φριζίντ Μπαρζό (ψευδώνυμο με αναφορά στην Μπριζίτ Μαρντό), που
δεν θέλει να δοθεί ομοφοβικός χαρακτήρας στο κίνημα. Ζήτησε επισήμως από τις αρχές να επιβληθεί στην Civitas μια εκ διαμέτρου αντίθετη αφετηρία για την πορεία της.

Υπήρχε πρόβλεψη για τρεις διαφορετικές αφετηρίες, χωρίζοντας έτσι την πορεία στα τρία, λόγω του αναμενόμενου μεγάλου όγκου.


Η μεγάλη αυτή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ενώ ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε το Σάββατο την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, γνωστού ως «Βιζιπιράτ» (Vigipirate).


Από το απόγευμα του Σαββάτου η σοβαρότητα του συστήματος έφτασε στη βαθμίδα «ενισχυμένου κόκκινου» που είναι ένα μόλις στάδιο πριν την ανώτατη βαθμίδα. Π
έρα από τα δημόσια κτίρια, μεγαλοκαταστήματα ή ναούς, η ενίσχυση αυτή αφορά κυρίως σε μετρό, τρένα και μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ανάμεσα σε δύο ανακοινώσεις για τη διπλή στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας σε Μάλι και Σομαλία ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μάς υποχρεώνει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εδώ στη Γαλλία».


 TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου