Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το κίνημα «δεν έχω να πληρώσω» απειλεί κυβέρνηση και οικονομία


Ένα μεγάλο κίνημα απλώνεται πάνω από την Ελλάδα που απειλεί την οικονομία και τις θυσίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Δεν είναι από αυτά τα κινήματα τύπου «δεν πληρώνω τα διόδια» αλλά ακόμη πιο σοβαρά. Είναι το κίνημα «δεν έχω να πληρώσω». Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν όσα γράφουμε κατά καιρούς για αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών των ιδιωτών προς το δημόσιο.
Ολόκληρο το 2012 οι Έλληνες «φέσωσαν» με περισσότερα από 13 δισ. ευρώ το κράτος, σύμφωνα με τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Μόνο το Δεκέμβριο, που υποτίθεται ότι πολλοί πήραν και το δώρο, οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ. Αν αυτό δεν είναι σημάδι ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους, τα έτοιμα στέρεψαν και πλέον δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και άλλα χαράτσια, τότε τι άλλο θα περιμένουμε;
Θέλετε και άλλο στοιχείο ακόμη πιο εντυπωσιακό; Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2011 μαζί με τα νέα χρέη του 2012 (που κι αυτά θα λογιστούν ως ληξιπρόθεσμα) έφτασαν τα 56,7 δισ. ευρώ, σχεδόν το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς οι εισπράξεις εσόδων δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Από τα 13,2 δισ. κατάφεραν να εισπράξουν μόλις 1,4 δισ. ενώ ο στόχος ήταν για πάνω από 2,5 δισ. επομένως έχουμε μαύρη τρύπα 1 δισ.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η τρόικα βάζει απαγορευτικό στον Γ. Στουρνάρα για νέα ρύθμιση οφειλών ενώ απαιτεί για μικρο-οφειλέτες τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών για χρέη έως 3.000 ευρώ ο καθένας.
Προφανώς πιστεύουν ότι οι Έλληνες έχουν ακόμη «λίπος» να κάψουν, ότι κρύβουν τα λεφτά και δεν τα δίνουν για να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Είναι μάλλον μακριά νυχτωμένοι.

 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου