Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εξαιρούν τις αποδείξεις των super markets και λοιπών καταστημάτων…


http://olympia.gr/
Οι άνθρωποι μας περνούν για τελείως “μπαγλαμάδες” δεν εξηγείται διαφορετικά. Καταργούν το αφορολόγητο και ταυτόχρονα αφαιρούν στην ουσία και όλες τις αποδείξεις εξόδων που μείωναν το φόρο.
Το έχουμε πει πολλές φορές. Ούτε πάταξη της φοροδιαφυγής δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε δίκαιη φορολόγηση, όσο το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τον Έλληνα φορολογούμενο ως «οιονεί» φοροκλέπτη, ενώ από το άλλο μέρος αφήνει έξω από τη φορολόγηση τη δική του άρχουσα πολιτικοοικονομική ελίτ. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να μετατρέψει τους Έλληνες σε «κυνηγούς» αλλήλων για να…. αποφύγουν την τιμωρία από το κράτος ολίγων ευρώ.
Πληροφορούμαστε λοιπόν σήμερα από την διαδικτυακή εφημερίδα ethnos.gr ότι ως αντιστάθμισμα για την πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου, οι νέοι φωστήρες της τρικολόρε συγκυβέρνησης, σκοπεύουν να εισάγουν ένα σύστημα απαλλαγής κατά 100% των αποδείξεων. Μέχρις εδώ πάμε καλά. Όμως αμέσως πιο κάτω διαβάζουμε ότι από εδώ και πέρα θα μειωθούν πλέον οι αποδείξεις που θα εκπίπτουν.
Έτσι, θα εκπίπτουν μόνο οι αποδείξεις των ελευθέρων επαγγελματιών (π.χ. αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.λ.π.) και των καταστημάτων εστίασης (προφανώς όλοι αυτοί θεωρούνται φοροκλέπτες), ενώ δεν θα εκπίπτουν οι αποδείξεις των supermarkets και των λοιπών καταστημάτων (π.χ. ένδυσης, υπόδησης κ.λ.π.) και φυσικά οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λ.π.
Αντιλαμβάνεστε δηλαδή τι κάνει η συγκυβέρνηση των «κόκκινων γραμμών» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη; Θα φορολογεί από το πρώτο ευρώ τον εξαθλιωμένο Έλληνα και ταυτόχρονα θα εξαιρεί έναν τεράστιο αριθμό αποδείξεων που αφορούν την καθημερινή μας επιβίωση. Προφανώς οι φωστήρες που σκέφτηκαν αυτά τα πράγματα, αν δεν είναι ανεγκέφαλοι, τότε επιδιώκουν ωμά να μας ξεπατώσουν.
Εμείς θα κάνουμε μια απλή σκέψη που προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τους φωστήρες της κυβέρνησης. Τι θα συμβεί άραγε στην περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει από τον ελεύθερο επαγγελματία απόδειξη και εκείνος του αντιπροτείνει να μην του δώσει και έτσι να μην πληρώσει τον ΦΠΑ; Απλά ο πολίτης θα προτιμήσει να μην πληρώσει ΦΠΑ και να μην πάρει απόδειξη γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχει εισοδηματική απώλεια αφού ο ΦΠΑ που θα καταβάλει θα είναι μεγαλύτερος από τον συντελεστή φορολόγησης στα πρώτα κλιμάκια.
Άντε δώσαμε τώρα ιδέα στους φωστήρες να βάλουν ως συντελεστές φορολόγησης από το πρώτο ευρώ πάνω από 23%!!! Αλλά και πάλι ο πολίτης θα προτιμήσει να τα έχει στα καλά με τον επαγγελματία που τον εξυπηρετεί από το να κερδίσει 1,2,3%, δηλαδή ψιχία.   
Μόνο όταν το πολιτικό σύστημα αποφασίσει να αντιμετωπίσει τους πολίτες ως οικονομικές μονάδες όπως και τις εταιρίες και να εκπίπτουν όλα τα έξοδά τους, ως έξοδα ζωής, μόνο τότε δεν πρόκειται να διαφύγει ούτε ευρώ φόρου, ενώ ταυτόχρονα οι φορολογικοί συντελεστές θα πέσουν πάρα πολύ χαμηλά λόγω της μη απώλειας φόρων..
Αυτό όμως, αν και το γνωρίζει, δεν το θέλει το πολιτικό σύστημα, γιατί έτσι θα φορολογηθεί πλήρως και αναλογικά και η άρχουσα ελίτ!!! 

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου