Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πληρώστε όσο όσο και ό,τι μπορείτε!


20120922-113341.jpg 
Αυτό είναι το νέο δόγμα που θα ακολουθήσει το Υπουργείο οικονομικών, βλέποντας ότι κανένας δεν πληρώνει (γιατί άραγε; Μήπως στέρεψε ο κόσμος).
Την ώρα που το κράτος χρωστα 6,7 δις σε ιδιώτες, το υπουργείο έχει βάλει στο στόχαστρο τους 900.000 οφειλέτες του δημοσίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, η φιλοσοφία της νέας ρύθμισης, αναδεικνύει τρεις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες ρυθμίσεις:
Χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης. Μέχρι σήμερα, όσοι φορολογούμενοι έμπαιναν σε ρύθμιση οφειλών θα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον 300 ευρώ τον μήνα. Με τη νέα ρύθμιση θα δίνουν όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ το μήνα.
Πολλές δόσεις ακόμη και για μικρά χρέη. Εξαιρώντας την παράμετρο του ελάχιστου ποσού δόσης, ακόμα και μικρά χρέη θα μπορούν να «σπάνε» την οφειλή σε έως και 48 δόσεις.
Η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις.
Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων, εφόσον ο φορολογούμενος είναι συνεπής.

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου