Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Iωσήφ Λιβανός-Με απειλούν πιστολάδες και κρανοφόροι, έχω να πω πολλά ακόμη!

Απειλές κατά της ζωής του, τραμπουκισμούς, επισκέψεις κρανοφόρων με πιστόλια και φθορές εις βάρος της προσωπικής του περιουσίας καταγγέλλει από το protothema.gr ο μεσίτης, Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος μέσα από τις καταθέσεις του στις δικαστικές αρχές ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions του είχε αποκαλύψει ότι εξήγαγαν μεγάλα ποσά «μαύρου χρήματος» για λογαριασμό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Γιώργου Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. Ο κ. Λιβανός μέσα από το protothema.gr δηλώνει ότι εμμένει στα όσα έχει υποστηρίξει τη στιγμή που τα τρία παραπάνω πολιτικά πρόσωπα κινούνται νομικά εναντίον όλων όσων τους εμπλέκουν στο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008 σε περιοχές-«φιλέτα» της Αττικής και όχι μόνο.


protothema: Η κατάθεση σας στις αρχές και τα ονόματα των πολιτικών που δώσατε προκάλεσαν αίσθηση. Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκετε υπό αστυνομική προστασία;


Ιωσήφ Λιβανός: «Το μόνο ευχάριστο είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την προστασία μου που ξεκίνησε από το 2010, διακόπηκε 18/6 και μετά από επιστολές που είχα στείλει προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ευτυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Δέχομαι απειλές και μάλιστα συνεχόμενες.  Απειλές που συνοδεύονται και με βίαιες πράξεις. Φθορές της δικής μου περιουσίας, στα γραφεία μου και στα αυτοκίνητα μου, για τις οποίες έχω καταθέσει μάλιστα τις σχετικές μηνύσεις όπου περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα αντιμετώπισα. Πιστεύω ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων μου θα συνεχιστεί και η αστυνομική προστασία».
protothema: Σας έχουν χτυπήσει;

Ιωσήφ Λιβανός: «Χτύπησαν τα γραφεία και το αυτοκίνητο μου, ενώ σε μένα προσωπικά εμφανίστηκαν με πιστόλια και κράνη και με απειλούσαν. Δεν θέλω να πω περισσότερα πάνω σε αυτό άλλωστε όλα αυτά περιγράφονται μέσα στις μηνύσεις που έχω καταθέσει. Οφείλω όμως επειδή είναι πολύ μεγάλη δικογραφία θα πρέπει να περιμένουμε ωσότου ολοκληρώσω τις καταθέσεις μου στην εισαγγελέα και να πω ότι μπορώ για να βοηθήσω στις έρευνες. Εγώ έκανα μια αναφορά σύμφωνα με τα όσα μου είπε ο κ. Καρούζος. Τίποτα παραπάνω. Ότι μου είπε ακριβώς εγώ το ανέφερα ενώπιον των δικαστικών αρχών. Και επειδή όλα όσα μου είπε είναι πάρα πολύ σοβαρά δεν μπορούσα να μην τα καταθέσω στις αρχές.


protothema: Γιατί ο κ. Καρούζος να  αναφέρει σε εσάς τα πρόσωπα των πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση;


Ιωσήφ Λιβανός: «Οι λόγοι αναφέρονται μέσα στη δικογραφία. Όπως καταλαβαίνετε αν σας δώσω αυτή τη στιγμή την δικογραφία δεν θα συμβάλω στην προσπάθεια των αρχών που ερευνά με προσοχή την  υπόθεση»

protothema: Πώς αποφασίσετε και για ποιο λόγο καταθέσατε ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ονόματα των πολιτικών προσώπων;


Ιωσήφ Λιβανός: «Απ’ ότι καταλαβαίνετε ο νόμος τον οποίο ψήφισαν οι κύριοι της Βουλής αυτόν ακριβώς εφάρμοσα. Ο κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί στις αρχές οτιδήποτε παράνομο υποπέσει στην αντίληψη του ή του αποκαλύψει κάποιος άλλος. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιου είδους αδικήματα. Δεν έχω κάτι εναντίον των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων παρά μόνο εναντίον του κ. Καρούζου και της συζύγου του».

protothema: Αληθεύει ότι σας χρώσταγε κάποια χρήματα;
 

Ιωσήφ Λιβανός: «Ναι. Από το 2010 και επρόκειτο για χρέος το οποίο οι ίδιοι έχουν αναγνωρίσει και υπάρχουν οι αποδείξεις για αυτό. Αλλά επαναλαμβάνω οι δικές μου διαφορές με τον κ. Καρούζο δεν έχουν να κάνουν με την κατάθεση που έδωσα στις αρχές αναφέρονται όσα μου είχε πει ο ίδιος για τα πολιτικά αυτά πρόσωπα».

protothema: Θεωρείτε ότι είναι θέμα ηθικής τάξεως και γι’ αυτό δώσατε τα ονόματα στις δικαστικές αρχές;


Ιωσήφ Λιβανός: «Είναι και ηθικό αλλά και σύμφωνα με το νόμο όπως γνωρίζετε υποχρεούμαι από τη στιγμή που γνωρίζω να καταθέσω τέτοιου είδους πληροφορίες. Μάλιστα συμπίπτει χρονικά η συμπληρωματική αναφορά που έκανα με την αναγνώριση του χρέους από τον κ. Καρούζο».

protothema: Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσετε να μιλήσετε τώρα στα μμε και στο protothema.gr;

 

Ιωσήφ Λιβανός: «Αποφάσισα να μιλήσω γιατί ακούω διάφορες ανακρίβειες δεξιά και αριστερά, όπως για παράδειγμα ότι είμαι συνέταιρος με τον κ. Καρούζο πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Έχω πολλά πράγματα να πω ακόμα αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά ωσότου τα καταθέσω στις δικαστικές αρχές».  
 http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=225397

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου