Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Είστε ΒΑΡΒΑΡΟΙ κύριοι

Η Ελένη Ράντου εκτός από ταλέντο διαθέτει και λογική. Διαβάστε τι έγραψε στο Face book για τον υπουργό Παιδείας  Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
 «Σήμερα το πρωί, μαθητές καθηγητές και γονείς του καλλιτεχνικού και μουσικού δημόσιου σχολείου επισκέφθηκαν το υπουργείο Παιδείας μας για να ζητήσουν να μην καταργηθούν τα μέσα μεταφοράς τους στα σχολεία (τα πούλμαν που τους μεταφέρουν είναι δύο χρόνια απλήρωτα).
Απάντηση του Υπουργού ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Και πρόσθεσε Τι το θέλετε το Μουσικό σχολείο. Πηγαίνετε σ ένα Ωδείο στη γειτονιά σας. Ήταν και η κόρη μου εκεί!


Είστε ΒΑΡΒΑΡΟΙ κύριοι. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τις πενιχρές παροχές του διαλυμένου κράτους σας. Πληρώνουμε πολύ ακριβά την δήθεν δωρεάν παιδεία σας.
Σε ωδείο πρέπει να πάτε εσείς να μάθετε Μπαγλαμά να παίζετε και να πάψετε να παριστάνετε τον Υπουργό Παιδείας! Κι αφού η παιδεία είναι η τελευταία σας προτεραιότητα. Και η υγεία το ίδιο. Όσο για την ασφάλεια την κάνατε frangise .


Μήπως κι εμάς πρέπει να γίνετε Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ; Μήπως θα πρέπει τώρα να σταματήσουμε όλοι κι να μη σας ξαναπληρώσουμε ; Γιατί φοβάμαι πώς όσο περισσότερα είναι αυτά που σας δίνουμε τόσο περισσότερα θα είναι αυτά που μας στερείτε.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γίνω η πρώτη ελληνίδα που Επωνύμως θ’ αρνηθεί να σας πληρώνει πλέον.


Ελένη Ράντου».


Κυρία Ράντου έχετε απόλυτο δίκιο. Μη σας κάνει όμως εντύπωση. Άλλωστε το έχουν πει: Προτεραιότητα δεν είναι τα παιδιά ή οι ηλικιωμένοι. Ούτε οι ΑΜΕΑ, οι φοιτητές, οι άνεργοι, ή οι εργαζόμενοι. Προτεραιότητα είναι οι τοκογλύφοι. Αυτούς υπηρετούν και είναι καλοί υπηρέτες. 
Όσο για την πρόταση σας, είναι πραγματικά μια πολύ καλή πρόταση. Να σταματήσουμε να ταΐζουμε τους κηφήνες, για να μπορούν τα παιδιά μας και οι ηλικιωμένοι γονείς να έχουν φαγητό, μεταφορικά, υγεία, θέρμανση κλπ. 

Η πιο όμορφη ατάκα που έχω ακούσει είναι αυτή: Γιατί φοβάμαι πώς όσο περισσότερα είναι αυτά που σας δίνουμε τόσο περισσότερα θα είναι αυτά που μας στερείτε. Ακριβώς. Γιατί λοιπόν να τους τα δίνουμε; Για να έχουν οι ένοχοι για τη σημερινή κόλαση, τα πολυτελή αμάξια, τις εταιρίες, τα σπίτια, τους λογαριασμούς;

Πληρώνουμε συνέχεια. Ξέρει κανείς από μας με σιγουριά, που πάνε τα δικά μας λεφτά; Τόσα χρόνια που πληρώνουμε τι ακριβώς πήραμε; Προπαγάνδα, ψέματα, βία, καταστολή και νέους φόρους. Και συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε! Γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου