Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ζόμπι της μεταπολίτευσης αναβιώνουν την…”δημοκρατική παράταξη”


Κι εκεί που νομίσαμε ότι απαλλαγήκαμε από την περίφημη και… πολυδοξασμένη «δημοκρατική παράταξη», να’ σου κάποιοι που θέλουν να ξεκινήσουν «αρραβώνες» και «γάμους» σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσουν την κεντροαριστερά.
Ο Βενιζέλος στην ομιλία του το πρωί της Τρίτης αναφέρθηκε στην πορεία σύγκλισης με το κόμμα του κ. Κουβέλη τονίζοντας ότι «η πρότασή μας προς τη ΔΗΜΑΡ για στρατηγική συνεργασία και συμπόρευση, είναι θεμελιώδες στοιχείο της πολιτικής μας, είναι ανοιχτή, συγκεκριμένη, επίμονη».
Κι ενώ πιστεύαμε ότι προέχει η σωτηρία της πατρίδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στο νου του πώς θα κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην πολιτική σκηνή και πώς θα αποδομήσει τις αποσχιστικές τάσεις κορυφαίων στελεχών όπως ο Α. Λοβέρδος, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, η Αν. Διαμαντοπούλου κ.λπ.
Χωρίς να έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για τις δικές του ευθύνες και για τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τώρα την προσέγγιση με τη ΔΗΜΑΡ και μάλιστα έχει βάλει τους Κ. Σκανδαλίδη, Μ. Ανδρουλάκη και Ν. Ανδρουλάκη να ψάξουν τον τρόπο που θα μπορούσε να υπάρχει διεύρυνση του κέντρου.
Περιμένουν, προφανώς στο ΠΑΣΟΚ αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό που πιστεύουν ότι θα τους ευνοήσουν. Ο κόσμος θα ξεχάσει τη διακυβέρνηση Παπανδρέου και θα σπεύσει να αγκαλιάσει το νέο ξεκίνημα της… δημοκρατικής παράταξης που φιλοδοξεί να φέρει πίσω στο μαντρί και τους ψηφοφόρους που αγάπησαν ξαφνικά τον Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά δεν είναι μόνο στο ΠΑΣΟΚ που ενδιαφέρονται για τα συνοικέσια. Και στη ΔΗΜΑΡ βλέπουν το πολιτικό τους μέλλον διαφορετικό γι΄αυτό και ο Φ. Κουβέλης όρισε «επικεφαλής της επιτροπής γα τη διεύρυνση» του κόμματος τον Νίκο Μπίστη ο οποίος έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ. Ήταν μάλιστα και υφυπουργός επί του αλήστου μνήμης εκσυγχρονισμού του Κ. Σημίτη, αφού πρώτα είχε κάνει τη θητεία του στο ΚΚΕ, μετά στον Συνασπισμό, μετά στο ΠΑΣΟΚ και τώρα στη ΔΗΜΑΡ. Όπου φυσάει ο άνεμος δηλαδή.
Αυτοί λοιπόν θα ξεκινήσουν ένα διάλογο ώστε να βρουν πώς θα μπορούσαν να γίνουν το αντίπαλον δέος της κεντροδεξιάς, φρενάροντας την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργώντας τον ένα πόλο του πολιτικού σκηνικού.
Όπως γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, το πολιτικό σύστημα θα κάνει ότι είναι δυνατό για να κρατηθεί στη ζωή. Μια από τις εφευρέσεις του είναι και η ανασύνθεση διάφορων παρατάξεων που στο μέλλον απέτυχαν παταγωδώς.
Όμως, τα πάντα δείχνουν ότι τα κόμματα προσπαθούν να διατηρηθούν ζωντανά, χωρίς όμως να κάνουν τις ρήξεις που απαιτεί η κοινωνία. Διότι πώς να κάνεις διεύρυνση με φθαρμένα υλικά, με μεταπολιτευτικά απομεινάρια;
Και πώς πιστεύουν εκεί στην…. Κεντροαριστερά ότι ο κόσμος θα τους ξαναπιστέψει;
Από την άλλη, πώς είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να συμμετέχει στην κυβέρνηση σκάβοντας καθημερινά το λάκκο του Σαμαρά και ταυτόχρονα να προσεγγίζει και τον Κουβέλη; Είναι αυτό πολιτικό παιχνίδι με ηθική και κανόνες ή μήπως πρόκειται για παιχνίδια επιβίωσης των ζόμπι της μεταπολίτευσης;

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου