Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 240.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ TO ‘15 ΑΞΙΩΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!


ΜΥΘΟΣ ΟΙ 150.000 «ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ» - Ο ΥΠ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 200.000! 
Νέα πρωτοφανή και απαράδεκτη αξίωση να απολυθούν εντός 3ετίας 240.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, προβάλει η τρόικα!  Η τεραστίων διαστάσεων πολιτική απάτη της τρικομματικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο!
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπουν ότι οι απολύσεις ως το τέλος του 2015, είτε τις βαφτίζουν «αποχωρήσεις», «εφεδρείες» ή «συνταξιοδοτική ωρίμανση», θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 150.000 και θα φτάσουν τις 200.000!
Οι «κόκκινες διαχωριστικές γραμμές» που επικαλούνται συχνά-πυκνά ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από πυροτεχνήματα παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού.
Η απαίτηση της τρόικας για απολύσεις εδράζεται στην «προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου», και αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσω απολύσεων, δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν θα βγουν στη σύνταξη ή την εφεδρεία αλλά στην ανεργία! Το μερίδιο μιας ενδεχόμενης εφεδρείας στο πλαίσιο των επικείμενων μέτρων ύψους 11,9 δισ. θα ήταν της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με αυτό που απαιτεί η τρόικα. Η τρόικα ζητεί το μερίδιο της μείωσης από το δημόσιο τομέα να φτάσει περί το 1 δισ. ευρώ, πράγμα που, μεταφραζόμενο σε απολύσεις, συνεπάγεται μείωση των υπαλλήλων κατά 50.000 έως το τέλος του 2012! Στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φήμες που διαδίδουν τα ΜΜΕ του κατεστημένου περί  παραίτησης του Α. Μανιτακή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα, δεν υπήρξε και ούτε υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου, το 2015 ο στόχος των 150.000 θα ξεπεραστεί κατά πολύ, αφού το ΥΔΜΗΔ εκτιμά ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν τελικά σε αριθμό που θα φτάνει μεταξύ των 175.000 και 200.000.
Η Task Force από την πλευρά της, διατυπώνει τς επιφυλάξεις της για τις περαιτέρω απολύσεις στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει συμφωνία μόνο με την τρόικα αλλά έχει και με την ίδια, η οποία είναι επίσης διακρατική και έχει την ίδια βαρύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου