Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελβετία δεν δίνει τους Έλληνες πολιτικούς μεγαλοκαταθέτες

Η Ελβετία δεν δίνει τους Έλληνες πολιτικούς μεγαλοκαταθέτες
Σε… «φιάσκο» εξελίσσεται η φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες…
Η προηγούμενη αλλά και η σημερινή κυβέρνηση είχαν εξαγγείλει συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίαςγια τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες, που προέρχονται από κεφάλαια που δεν έχουν φορολογηθεί ή δεν είναι νόμιμη η απόκτησή τους. Ωστόσο το θέμα φαίνεται να «λασπώνει» και η συμφωνία που ήταν κοντά σε οριστικοποίηση να πέφτει στο κενό.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι από την ελληνική πλευρά, αλλά από τις ελβετικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η Ένωση Ελβετικών Τραπεζών απέστειλε έγγραφο με το οποίο αρνείται την παροχή οποιουδήποτε στοιχείου που να αφορά τους Έλληνες καταθέτες στις ελβετικές τράπεζες.
Στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για δικαίωση της παράταξης που δεν άφησε τότε τους βουλευτές της να υπογράψουν τις ατομικές εξουσιοδοτήσεις που τους είχε παροτρύνει να υπογράψουν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος «συμμετέχοντας στο παιχνίδι εντυπώσεων του ΠΑΣΟΚ».
Η εφημερίδα αναρωτιέται, αν όντως υπήρξε συμφωνία με τις ελβετικές αρχές που αθετήθηκε ή αν τελικά οι ελβετικές αρχές δεν αναγνωρίζουν την ελληνική Βουλή για να στείλουν αυτά τα στοιχεία.

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου