Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΑΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑ!!



ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ  ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!
Βγήκαν μαχαίρια μέχρι και εντός της  ΝΔ με αφορμή το νέο πακέττο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα καθώς οι βουλευτές έρχονται αντιμέτωποι με τους συνδικαλιστές του κόμματος και ο πρόεδρος Α.Σαμαράς με τους βουλευτές του! Σε πολύωρη συνεδρίαση – ενημέρωση «κεκλεισμένων των θυρών» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή αρκετοί από τους 100 βουλευτές που παρευρέθηκαν έστειλαν αρνητικά μηνύματα για τα νέα μέτρα.
Μέλη της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία εκφράζοντας έντονα τη δυσφορία τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις κατά την προσέλευση των υπουργών. Σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
Οι συνδικαλιστές της ΝΔ μοίραζαν φυλλάδια και καλούσαν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ αποδοκίμασαν έντονα, κυρίως τους Μπακογιάννη και Γεωργιάδη καθώς είχαν δώσει θετική ψήφο και στα δυο μνημόνια. «Πάρε το μνημόνιο και φύγε από 'δω» ήταν ένα από τα συνθήματα, ενώ οι συνδικαλιστές δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν στους υπουργούς «εμείς σας ψηφίζουμε μην το ξεχνάτε».
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έφτασε ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Κ. Τζαβάρας. Η φράση «λέτε ψέματα εμείς σας ψηφίσαμε» που ακούστηκε από ψηφοφόρους της ΝΔ εξόργισε τον υπουργό. «Δεν με ψηφίσατε εσείς ο ελληνικός λαός με ψήφισε» είπε εκνευρισμένος. Στην οργή του πάνω μάλιστα έσπρωξε τα μέλη που ήταν μπροστά του για να ανοίξει δρόμο να περάσει με αποτέλεσμα να χυθεί ένα ποτήρι νερό πάνω στο μέλος της ΔΑΚΕ Γιάννη Γραμματικάκη.
Λίγη ώρα αργότερα οι δύο πλευρές προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους. «Πράγματι ο ιδιωτικός τομέας είναι αδικημένος. Ένα εκατομμύριο έχουν χάσει τη δουλειά τους ενώ από το δημόσιο δεν έχει απολυθεί κανείς. Αλλά και 150.000 να απολυθούν από το δημόσιο δεν είναι λύση» υποστήριξε ο κ. Τζαβάρας ενώ ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσιούκης έδωσε άλλη εκδοχή. «Μας είπε ότι έχει τη λύση, να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Όταν ρωτήσαμε αν δεν θα θιγούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μας απάντησε ότι αυτά δεν γίνονται».
Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε τον Μ. Κεφαλογιάννη να βγει εκτός κτιρίου και να συνομιλήσει για λίγη ώρα σε καλό κλίμα με τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ι.Τ Νίκο Κιουτσιούκη προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Πυρά Κεδίκογλου κατά ΔΑΚΕ
Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στο ΜEGA σημείωσε «άλλο είναι η γνήσια αγωνία των βουλευτών κι άλλο μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε εισαγωγικά για την οποία έγινε μεγάλη κινητοποίηση με φτωχά - θα έλεγα- αποτελέσματα». Εξάλλου, επιτέθηκε και εναντίον του προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκου Κιουτσούκη τονίζοντας «να ρωτήσετε τον κ. Κιουτσούκη αν είναι ΝΔ. Θεωρώ ότι απέχει από την πολιτική της ΝΔ».

Διεγράφη ο Ν. Κιουτσούκης
Διεγράφη με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ ο Νίκος Κιουτσούκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, γιατί, όπως αναφέρει στο σκεπτικό της η απόφαση, «ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Βήμα 99,5 ο κ. Κιουτσούκης είπε ότι η ΔΑΚΕ έχει παράλληλη πορεία με τη Νέα Δημοκρατία και όχι ταυτόσημη. Η ΔΑΚΕ - πρόσθεσε - υπηρετεί εργαζόμενους και τα προβλήματά τους «και δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να γίνουμε φερέφωνα κόμματος είτε της Νέας Δημοκρατίας, είτε άλλου κόμματος».


«Άρα λοιπόν, αυτό που κάναμε χθες, το είχαμε ξανακάνει και κατά το παρελθόν όταν ψηφίζονταν το μνημόνιο 2 και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και άλλες δράσεις προκειμένου να καταφέρουμε ό,τι μπορέσουμε να μην περάσουν τα επαχθή μέτρα τα οποία προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση όπως έκαναν και οι προηγούμενες» συμπλήρωσε.


Η αντίστροφη μέτρηση για τον Κιουτσούκη είχε αρχίσει εδώ και καιρό μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις του στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα είχε ταχθεί κατά των αλλαγών στα εργασιακά και στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και μάλιστα είχε παρέμβει με σκληρούς χαρακτηρισμούς.


Το "ποτήρι ξεχείλισε" στις σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ, με τα παραπάνω γεγονότα.


«Το μόνο επεισόδιο που έγινε φραστικό ήταν με τον Τζαβάρα ο οποίος θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα» είπε απ΄΄ο την πλευρά του ο κ. Κιουτσούκης.


«Επειδή έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ήταν και άνεργοι, άνθρωποι του αμιγώς ιδιωτικού Τομέα οι οποίοι έχουν να πληρωθούν μήνες από τους εργοδότες τους θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός ο κ Τζαβάρας. Προσπάθησε να πει ότι δεν απολογείται σε μας αλλά στον ελληνικό λαό κι ότι θα κάνει ό,τι του αρέσει» πρόσθεσε.

Ακόμα και όσοι διατυπώνουν την ελάχιστη διαφωνία θα διαγράφονται. Σαφές το μήνυμα από την ηγεσία της ΝΔ και τον Α.Σαμαρά ώστε να πειθαρχήσουν όλοι στα αντεργατικά μέτρα φτωχοποίησης που προωθεί η τρικομματική μαζί με την τρόικα η οποία δίνει το ρυθμό. Η ΝΔ ίσως να χρειαστεί να διαγράψει το σύνολο της ΔΑΚΕ επειδή αντιδρά, έστω και με τον τρόπο της.
Μια διαφωνία έστω και με τον τρόπο που ο Ν. Κιουτσούκης την εξέθεσε («Μας είπε ότι έχει τη λύση, να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Όταν ρωτήσαμε αν δεν θα θιγούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μας απάντησε ότι αυτά δεν γίνονται») είναι μη-αποδεκτή
Βουλευτές στα όρια νευρικής κρίσης
Στο μεταξύ στην χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση στα γραφεία της ΝΔ, οι  Σταϊκούρας, Βρούτσης Χατζηδάκης, Μυταράκης και Τζαβάρας ενημέρωσαν για αρκετή ώρα τους βουλευτές σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι όποιες αντιδράσεις ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.
Πάντως αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν έντονα επικρίνοντας τα νέα μέτρα. Τουλάχιστον δύο βουλευτές οι Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος ζήτησαν να συγκληθεί η ΚΟ της ΝΔ πριν από την ψήφιση των σκληρών μέτρων.
Μάλιστα ο Νικήτας Κακλαμάνης φέρεται να επέκρινε έντονα τον Βρούτση για το e-mail της τρόικα και σημείωσε ότι ελπίζει η κυβέρνηση να μη συζητά και την κατάργηση του πενθήμερου, τονίζοντας ότι «δεν καταπίνεται». Από την πλευρά του, ο Σιούφας επέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπ. Εργασίας υποστηρίζοντας ότι η τρόικα δεν έχει καμιά δουλειά στην ιδιωτική αγορά εργασίας.
Ιδιαίτερη ήταν η αποστροφή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που σημείωσε ότι «είχαμε τάξει απ' ότι φαίνεται πολλά προεκλογικά».
Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις βουλευτών είχαμε δει και σε προηγούμενες περιπτώσεις ψήφισης αντεργατικών μέτρων αλλά τελικά στις περισσότερες περιπτώσεις μπροστά στο ενδεχόμενο διαγραφής ή επίδειξης "κακής" διαγωγής προς την ηγεσία των κομμάτων τους, οι βουλευτές "κατάπιναν", τελικά, τα μέτρα. Όλοι κρίνονται από τα λεγόμενα και τις πράξεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου