Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Κύριε Μητσοτάκη, μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς Ερντογάν – Υπάρχει μόνιμη λύση για τους Σύριους πρόσφυγες, αρκεί να το αποφασίσει η Ε.Ε.

Κύριε Μητσοτάκη, μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς Ερντογάν – Υπάρχει μόνιμη λύση για τους Σύριους πρόσφυγες, αρκεί να το αποφασίσει η Ε.Ε.

Κύριε πρωθυπουργέ
Η Ελλάδα και η Ευρώπη πέσαμε θύματα ενός απάνθρωπου, ανήθικου και ύπουλου σχεδίου που εξυφάνθηκε από τα γεράκια της Άγκυρας.
Η ίδια η Τουρκία, μαζί με άλλες μεγάλες χώρες της Δύσης και του Αραβικού κόσμου, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταστροφή ενός κράτους, της Συρίας, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του προσφυγικού.
Δηλαδή, η Τουρκία ήταν αυτή που εκπαίδευσε και εξόπλισε τον λεγόμενο “Ελεύθερο Συριακό Στρατό” που αποτελούνταν κυρίως από εξωμότες και λιποτάκτες αξιωματικούς, ο οποίος ξεκίνησε την ένοπλη ανταρσία εναντίον της χώρας του, λαμβάνοντας, όμως, παχυλούς μισθούς από ξένες χώρες.
Και όταν αυτές οι συμμορίες των εξωμοτών και λιποτακτών δεν της έκαναν τη δουλειά, η Τουρκία ήταν αυτή που εξόπλισε και υποστήριξε με κάθε τρόπο πρώτα τους τζιχανστιές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και μετά την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο στόχος του Ερντογάν ήταν να ανατρέψει τον Άσαντ και να μετατρέψει τη Συρία σε προτεκτοράτο της, υπό τη διακυβέρνηση του αδελφού κόμματος του ΑΚΡ, του κόμματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, άνοιξε τις πύλες της και προσκάλεσε να περάσουν στην Τουρκία στην αρχή εκατοντάδες χιλιάδες και πιο μετά περίπου 3,5-4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.
Τα πρώτα χρόνια, ούτε ένας πρόσφυγας από τη Συρία δεν είχε εγκατασταθεί σε νομούς εκτός του τετραγώνου Άδανα-Κίλις-Αντέ-Μαράς.
Είχε και άλλο σκοπό ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες.
‘Ηθελε να τους χρησιμοποιήσει ως “όπλο” εναντίον των Κούρδων.
Γι’ αυτό, όλοι οι καταυλισμοί τα πρώτα χρόνια είχαν στηθεί στους λεγόμενους “ευαίσθητους νομούς” της ΝΑ Τουρκίας. Δηλαδή εκεί που η δημογραφία έτεινε να αλλάξει υπέρ των Κούρδων, εγκατέστησε σουνίτες Άραβες, εν δυνάμει συμμάχους της Τουρκίας και μελλοντικούς ψηφοφόρους του ΑΚΡ και του ιδίου του Ερντογάν.
Όταν η κ. Χριστοδουλοπούλου άνοιξε τα σύνορα, ο Ερντογάν είδε να του προσφέρεται ένα ανέλπιστο δώρο και όπλο για να αποσταθεροποιεί όποτε θέλει την Ελλάδα και να εκβιάζει όποτε θέλει την Ευρώπη.
Έτσι έστησε τη “φάμπρικα” με το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών και τη μαζική μεταφορά τους στα ελληνικά νησιά.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και η αποτελεσματικότητα του “όπλου” που του πρόσφερε η κυβέρνηση Τσίπρα, το 2015, αρκεί να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα έχασε τον κρίσιμο διαμεσολαβητικό και ρυθμιστικό ρόλο που είχε στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., η οποία πλέον, για να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές, που απειλούσαν την πολιτική γεωγραφία της Ευρώπης, άρχισε να συναλλάσσεται απ’ ευθείας με τον Ερντογάν.
Αρκεί να γίνει η εξής σύγκριση, για να δούμε τι όπλο δώσαμε στα χέρια του Ερντογάν:
Η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων φιλοξενεί στο έδαφός της 3,5-4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, τους οποίους η ίδια δημιούργησε με τις πολιτικές της.
Ο Λίβανος, των 6,5 εκατομμυρίων, φιλοξενεί στο έδαφός του 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, χωρίς να έχει συμμετοχή στην επιχείρηση που προκάλεσε το προσφυγικό κύμα.
Στην Τουρκία η αναλογία προσφύγων προς τους κατοίκους της χώρας, είναι 5 πρόσφυγες ανά 100 κατοίκους.
Στο Λίβανο η αναλογία προσφύγων προς τους κατοίκους της χώρας, είναι περίπου 20 πρόσφυγες ανά 100 κατοίκους.
Αν προσθέσουμε δε και τους 500 χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσφυγες που φιλοξενεί η χώρα, από τη δεκαετία του ’70, τότε το ποσοστό αγγίζει το 30%.
Ο Λίβανος, επειδή δεν έχει την παράδοση να λειτουργεί ως κράτος-συμμορία και επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να απειλήσει την Ευρώπη με “όπλο” τους πρόσφυγες, δεν παραπονείται σε κανέναν και δεν εκβιάζει κανέναν για το θέμα.
Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη με τον πιο σκαιό τρόπο, απειλώντας την Ελλάδα ακόμα και με μια εθνική καταστροφή μέσω της διάλυσης των δομών του κράτους πρόνοιας και της δημογραφικής αλλοίωσης. Ο Ερντογάν  γνωρίζει ότι μπορεί να αναστρέψει ακόμα και το αποτέλεσμα της Επανάστασης του 1821, δημιουργώντας μέσα σε μια δεκαετία μια μουσουλμανική Ελλάδα.
Αναρωτιέμαι, αυτά δεν σας τα λένε οι σοφοί που βάλατε στην επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση;
Αλλά ξέχασα, οι περισσότεροι είναι νεωτεριστές και ελευθεριάζοντες, δηλαδή εθνομηδενιστές, ένιοι των οποίων και εχθρευόμενοι το ελληνικό έθνος. Όμως αυτό, αν και εξ ίσου σοβαρό, είναι άλλο θέμα.
Πάμε ξανά στο προσφυγικό.
Ο Ερντογάν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, με ύφος καμπάνταη*, δήλωσε:
“Μόλις είπα ότι θα ανοίξω τις πόρτες για τους πρόσφυγες για να πάνε στην Ευρώπη, άρχισαν τα τηλέφωνα. Όμως τους απαντάμε πως η δουλειά τώρα έχει τελειώσει…”
Κύριε Πρωθυπουργέ
Αύριο θα επισκεφθείτε τον Έβρο και τους ηρωικούς κατοίκους του και μαζί σας θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.
Σε περίπτωση που δεν σας έχουν ενημερώσει οι σύμβουλοί σας, θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας ένα θέμα, που μπορεί να αφαιρέσει το “όπλο” που έδωσε στα χέρια του Ερντογάν η χώρα μας.
Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, που διοικούν την ντε φάκτο αυτόνομη περιοχή της ΒΑ Συρίας, δήλωσαν ότι οι πρόσφυγες από το Ιντλίμπ αλλά και εκείνοι που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, είναι καλοδεχούμενοι στις περιοχές που διοικούν.
Μάλιστα, έχουν υποδεχτεί ήδη μερικές χιλιάδες από το Ιντλίμπ τον τελευταίο μήνα και τους εγκατέστησαν σε δύο καταυλισμούς που δημιούργησαν γι’ αυτούς.
Επίσης, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να έλθει σε συνεννόηση μαζί τους, για να δεχτούν περισσότερους ή και όλους τους Σύριους πρόσφυγες σε περιοχές που ούτως ή άλλως είναι πατρίδα τους και δεν πρόκειται να τους πειράξει κανείς.
Όταν επισκεφθείτε τον Έβρο με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μη διστάσετε να καταδείξετε την τουρκική βαρβαρότητα και υποδείξατέ τους κι αυτήν τη λύση.
Αν σας πουν οι διπλωμάτες σας ότι αυτό αποτελεί ανάμειξη στα εσωτερικά της Συρίας, δεν έχετε παρά να τους πείτε ότι γι’ αυτό έχουμε τους διπλωμάτες, για να βρίσκουν λύση και συναίνεση σε τέτοια και τόσο σοβαρά ζητήματα.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Αύριο έχετε την ευκαιρία να αφαιρέσετε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο όπλο από τα χέρια ενός κράτους που συμπεριφέρεται ως συμμορία και από ένα πολιτικό που όσο περνάει ο καιρός ακολουθεί όλο και πιο πιστά τα βήματα του Χίτλερ.
Αύριο έχετε την ευκαιρία να απαλλάξετε την πατρίδα μας από μια μείζονα απειλή, γνωρίζω ότι δεν μας πιστεύατε όταν επισημαίναμε το μέγεθός της, όπως γνωρίζω και τους χαρακτηρισμούς των εθνομηδενιστών συμβούλων σας εναντίον όσων σας προειδοποιούσαμε. Τις τελευταίες ημέρες νοιώσατε στο πετσί σας το μέγεθος της απειλής.
Επίσης, αύριο έχετε την ευκαιρία να λυτρώσετε την Ευρώπη από έναν μεγάλο κίνδυνο και να αποκαταστήσετε το τρωθέν κύρος της χώρας από τις εθνοβόρες και εθμομηδενιστικές πολιτικές, που ακολουθήθηκαν και επί των ημερών σας.
Τέλος, αύριο έχετε την ευκαιρία να λυτρώσετε και εκατομμύρια πρόσφυγες από την ομηρία του κράτους-συμμορία, της Τουρκίας.
Εαν πείσετε την Ευρώπη να συναλλαχθεί και να συμφωνήσει με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας και τελικά εγκατασταθούν οι Σύριοι πρόσφυγες στα δικά τους εδάφη, θα έχετε προσφέρει τεράστιο ανθρωπιστικό και εθνικό έργο, ενώ θα έχετε συμβάλει και στην σταθερότητα της Ευρώπης.
Αύριο, έχετε στις πλάτες σας την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Οικουμένη, η οποία απειλείται από τέτοιες τερατώδεις πολιτικές εμπορευματοποίησης και εργαλειοποίησης των ανθρώπων.

Μετά τιμής
Σάββας Καλεντερίδης
*kabadayı: τουρκική λέξη, σημαίνει αρχιμαφιόζος

 https://infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου