Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Δώστε μέτρα στον λαό!


του Γιοσήφη Λουκέρη

Μέτρα! Θέλουμε μέτρα! Μην μετριάζετε τα μέτρα! Δώστε μας μέτρα, αντίμετρα, παράμετρα, επίμετρα!
Ως Λαός είμεθα κάτω του μετρίου, γι αυτό χρειζόμαστε μέτρα. Με μέτρα κάναμε τους Ολυμπιακούς, με μέτρα μπήκαμε στο ευρώ, με μέτρα παραμείναμε στο ευρώ και το μετρό με μέτρα το κάναμε.
Δώστε μας μέτρα αμέτρητα λοιπόν.
Ως λαός δίνουμε χειραψίες. Δέστε μας τα χέρια!
Ως λαός ξυνόμαστε. Κόψτε μας τη μαλάμω!
Ως λαός θέλουμε να τα ξέρουμε όλα. Κλείστε μας τα σχολεία!
Ως λαός κυκλοφορούμε πολύ. Κλείστε μας στα σπίτια μας και πετάξτε το κλειδί! Εμείς θα
βγαίνουμε στα μπαλκόνια σαν καναρινάκια και θα σας τραγουδάμε -μπορεί να μην είμαστε καλλίφωνοι όπως οι Ιταλοί, αλλά κάνουμε καλά τον σαλτιμπάγκο. Αρκεί να μας φέρνετε που και που λίγο καναβούρι και μία κάμερα να μας τραβάει…. Ας μην έχει και καναβούρι, αρκεί η κάμερα.
Ως λαός -κυρίως οι απαίσιοι Ελληναράδες- θρησκευόμαστε που και που. Κλείστε μας τις Εκκλησίες και καταργείστε το ανοιξιάτικο Πάσχα μας! Έτσι κι αλλιώς, όπως διαβεβαίωσε η Ιερά Σύνοδος των Ελλήνων Χριστιανών Καθολικώς Ανορθοδόξως Μαντρομένων 15 λεπτά ομαδικής προσευχής μέσα από τα κλουβιά μας είναι αρκετά για την σωτηρία της ψιχούλας ενός εκάστου εξ ημών. Μόνο να γίνεται μεταξύ 10:00 και 10:15 μ.μ., την ώρα που ο Ύψιστος έχει τελειώσει την παρακολούθηση του δελτίου των 8:30 και είναι ενήμερος για τα προβλήματά μας.
Ως λαός είμαστε πολυφάγοι. Διατάξατε λοιπόν δύο υποκλυσμούς ημερησίως ανά κεφαλήν (για να μην γράψω άλλη μεριά). Ευπρόσδεκτοι θα είναι!
Και όταν αποφασίσετε ότι ο κορωνοϊός, πάει, πέρασε και χαχαχά και χουχουχού και τίποτα δεν ήτανε, μην, παρακαλώ σας, μη μας λησμονήσετε και μας αφήσετε χωρίς μέτρα.
Χωρίς μέτρα φοβόμαστε.
Για την ακρίβεια φοβόμαστε τα πάντα εκτός από τα μέτρα.
Μετά τον κορωνοϊό πάρτε, πλιζ, και μέτρα για να εξαλειφθούν  οι συνέπειες από τα προηγούμενα μέτρα: Λειτουργείστε τα σχολεία και τον Αύγουστο, βγάλτε μας έξω από τα σπίτια μας και βάλτε μας να δουλεύουμε νυχθημερόν- κάντε μας από καναρίνια μουλάρια, αντέχουμε- υπογράψτε και κανά δύο μνημόνια για να πάρουμε τα πάνω μας οικονομικώς. Τις Εκκλησίες μόνο και το Πάσχα μην τα επαναφέρετε γιατί θα σηκώσουν επανάσταση οι προοδευτικοί μας.
Δώστε μέτρα στον λαό, βάλτε μέτρα στον λαό, ρίξτε μέτρα στον λαό, τα τραβάει ο οργανισμός μας. Ίσως γιατί από τα μέτρα περιμένουμε στα σίγουρα αυτό που κατά φαντασίαν ελπίζουμε από τον κορωνοϊό: Να εξουδετερώσουν την μίζερη ζωούλα που εσείς μας έχετε επιβάλλει.
Συγνώμη αν υπήρξα αμετροεπής.
από το «https://365335.blogspot.com/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου