Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ο πλανητικός εμπορικός πόλεμος της μεταπαγκοσμιοποιητικής εποχής μας και ο κορωνοϊός



«Μένουμε σπίτι», ή «ανοσία αγέλης»; Άγνωστο. (Μπορεί ο SARS-CoVID-2019 να αποτελεί άσκηση ενός σύγχρονου βιολογικού πολέμου; Φυσικά και μπορεί).

του Τάσου Αναστασόπουλου
Η κατάσταση που είναι, υπό διαμόρφωση, στις χώρες της «Ευρωπαϊκής Ένωσης», από την πανδημία του, σε γενικές γραμμές, αβλαβούς -εξαιρουμένων του γερασμένου πληθυσμού και εκείνων, που πάσχουν, από βαριά χρόνια νοσήματα- μεταλλαγμένου κορωνοϊού SARS-CoVID-2019, είναι για γέλια και για κλάματα. Οι «Ευρωπαίοι» τα κάνουν και εδώ – όπως, άλλωστε, σε όλα τα άλλα, θάλασσα, στρεφόμενοι, με τα γενικά μέτρα, που, με ταχύ τρόπο, λαμβάνουν, κατά των ιδίων των συμφερόντων των γραφειοκρατικών ελίτ των χωρών τους, αλλά και των άλλων κοινωνικών στρωμάτων των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων των χωρών τους.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι, από τις 31/12/2019, που ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός εντοπίστηκε, στην επαρχία Γουχάν της Κίνας (το γεγονός ότι ο κορωνοϊός εντοπίστηκε εκείνη την ημέρα, δεν σημαίνει ότι τότε πρωτοπαρουσιάστηκε, αφού είναι περισσσότερο, από προφανές ότι η εμφάνισή του έγινε, τουλάχιστον κάποιους αρκετούς μήνες, πριν από τον εντοπισμό του), μέχρι και τώρα, που γράφεται το παρόν κείμενο, ο CoVID-2019, εμφανίζει, όπως λένε οι ειδικοί, τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού βιολογικού όπλου, αφού μεταδίδεται εύκολα, προσβάλει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ενώ, μετά από 4, ή 5 ημέρες, δίνει την εικόνα της αποδρομής, ξαφνικά, επανεμφανίζεται, με την μορφή της πνευμονίας, κάνοντας τους λοιμωξιολόγους να ισχυρίζονται – έστω και καθ’ υπερβολήν – ότι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός εμφανίζει μια περίεργη συμπεριφορά, την οποία δεν έχουν ξαναδεί σε ιό, με δεδομένο το γεγονός ότι άνθρωποι, που φέρουν τον ιό, χωρίς συμπτώματα (γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έχουν, εξαιρετικά, χαμηλό ιικό φορτίο) μεταδίδουν τον ιό, σε άλλους.

Στην πραγματικότητα, στις χώρες της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» – εξαιρείται η Σουηδία -, αυτό που δεν λένε, ή που αποφεύγουν να λένε, οι ειδικοί ιατροί είναι πολύ απλό. Αυτό το απλό το λένε, στην Βρετανία και στις Η.Π.Α. και συνίσταται, στο εξής :
Ο κορωνοϊός SARS-CoVID-2019 πρόκειται να επεκταθεί πολύ γρήγορα και από τον ιό αυτόν θα προσβληθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου (και φυσικά και του ελληνικού) πληθυσμού, κατά ένα ποσοστό, το οποίο, πιθανότατα, θα φθάσει το 65%, με 70%. Και μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα επίπεδα.
Αυτή η αλήθεια δεν λέγεται. Αποκρύβεται. Για να μην τρομάξει ο πληθυσμός; Ναι, αλλά, όχι, μόνον.

Υποτίθεται ότι το ζητούμενο είναι να μην προσβληθεί, στην ίδια χρονική περίοδο, μεγάλος αριθμός ασθενών. Κάτι τέτοιο, προφανώς, θα τινάξει το δημόσιο σύστημα υγείας, στον αέρα, αφού εάν προκύψει, καθημερινά, ζήτηση, για 100 ή 200 κρεββάτια εντατικής θεραπείας, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες δομές, είτε επιταχθούν εντατικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα, είτε επιταχθούν ολόκληρα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων ασθενείας, από τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό.
Εάν λάβουμε υπόψη μας, τους υπολογισμούς, που προκύπτουν, από τα μαθηματικά μοντέλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποτίθεται ότι, π.χ., στην Ελλάδα, ό,τι πρόκειται να γίνει με τον κορωνοϊό, θα συμβεί στις προσεχείς 30 ημέρες. Μιλάμε, δηλαδή, για έναν ολόκληρο μήνα. (Προσωπικά, έχω την γνώμη ότι το χρονικό αυτό διάστημα είναι μικρό, αλλά, ας αρκεστούμε, στην εκτίμηση του Π.Ο.Υ.).

Παρά τα όσα πράττουν οι πανικόβλητες ηγεσίες, σχεδόν, όλων των κρατών της «Ευρωπαϊκής Ένωσης», η βρετανική κυβέρνηση ακολουθεί μια ριζοσπαστική στρατηγική πολιτική και αντί να προσπαθήσει να περιορίσει, άμεσα, τον κορωνοϊό, ως ασθένεια, αφήνει ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της να μολυνθεί, με επιδιωκόμενο σκοπό το να αναπτυχθεί η αποκαλούμενη, ως «ανοσία της αγέλης».

Η κυβέρνηση του Boris Johnson θεωρεί ως δεδομένο ότι ο νέος κορωνοϊός ήλθε για να μείνει και δεν θα φύγει, έτσι εύκολα, ενώ το όποιο εμβόλιο υπάρξει θα αργήσει να φανεί. Οι κυβερνώντες, στο Λονδίνο, έχουν την άποψη -και δεν έχουν άδικο- ότι ένα 60%, έως 80% του βρετανικού πληθυσμού θα γίνει θετικό, στον μεταλλαγμένο κορωνοϊό CoVID-2019, εντός των επόμενων 6 μηνών, υπολογίζοντας ότι η κορύφωση της καμπύλης των κρουσμάτων θα φθάσει, έως τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι υγειονομικοί σύμβουλοι του Βρετανού πρωθυπουργού προβλέπουν ότι το 50% αυτών που θα γίνουν θετικοί, στον νέο κορωνοϊό, θα κολλήσουν σε τρεις βδομάδες, πριν ή μετά, ενώ το 95% αυτών, που θα γίνουν θετικοί, στον νέο ιό, θα κολλήσουν, σε δέκα βδομάδες, πριν ή μετά, από αυτό το χρονικό σημείο.
Έτσι, η κυβέρνηση του Boris Johnson θεωρεί, με αυτόν τον τρόπο, ότι θα μειωθεί, κατά 20% η κορύφωση της επιδημίας, με ταυτόχρονη την ανάπτυξη μαζικής ανοσίας , η οποία θα περιορίσει την μεγαλύτερη εξάπλωση του SARS-CoVID-2019 και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση της νόσου, τον επόμενο χειμώνα. Κάπως έτσι, η πρακτική της βρετανικής κυβέρνησης προσανατολίζεται, στην απομόνωση του γέρικου και ευπαθούς πληθυσμού, στο σπίτι.
Αλλά όλα αυτά είναι προσδοκίες, οι οποίες μέλλεται να αποδειχθούν, ως πραγματικές, ή όχι. Και το εάν έχουν δίκιο οι «Ευρωπαίοι», ή οι Αγγλοσάξωνες, μένει να το δούμε. Αλλά δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα, που μας απασχολεί.
Ας προσπαθήσουμε, τώρα, να «ξύσουμε» τον πάτο αυτής της υπόθεσης, για να μπορέσουμε να βρούμε μιαν άκρη.
Όπως και νάχει το πράγμα, σε κάθε περίπτωση – από την πιο αγαθή, έως την πονηρότερη – η αλήθεια είναι ότι η παγκόσμια πανδημική υγειονομική κρίση (ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επίσημα, ομιλεί, για πανδημία), που προξενεί ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός, χρησιμοποιείται και προσαρμόζεται, στα πλαίσια του οξύτατου και χωρίς κανόνες παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, που έχει ξεσπάσει, μετά το 2008, στα χρόνια της μεταπαγκοσμιοποιητικής εποχής, στην οποία ζούμε και η οποία προέκυψε, από την ανάδυση των μεγάλων εθνικών κρατών (Κίνα, Ρωσία, Ινδία – και τα τελευταία χρόνια, των – Η.Π.Α.), τα οποία οδηγήθηκαν, στην αμφισβήτηση της αμερικανόπνευστης παγκοσμιοποίησης, που ξεκίνησε, στις αρχές της δεκαετία του 1990.
Αυτή η πραγματικότητα θέτει, εξ ορισμού, ένα ερώτημα, το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Είναι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός προϊόν ενός σύγχρονου υπόγειου και σιωπηλού βιολογικού πολέμου των μεγάλων εθνικών κρατών, έστω και αν το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού αυτού, που προέκυψε, εκλύθηκε τυχαία (εκ λάθους), μολύνοντας τον κινεζικό, αρχικά και στην συνέχεια, τον παγκόσμιο πληθυσμό;
Στο ερώτημα αυτό, δεν μπορούμε να δώσουμε μια σίγουρη απάντηση. Δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε, καταφατικά.
Όπως δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουμε την κατάφαση, ως απάντηση, σε αυτό το ερώτημα.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αφελείς, οι οποίοι να έχουν την άποψη ότι τα μεγάλα κράτη (οι υπερδυνάμεις και όχι, μόνον, αυτές) δεν διαθέτουν σύγχρονα εργαστήρια, με τα οποία επεξεργάζονται, βιοτεχνολογικά και ως εκ τούτου, δημιουργούν διάφορες μορφές ιικών, αλλά και έμβιων (βακίλλων) κατασκευών, οι οποίες μπορούν και προορίζονται να χρησιμοποιηθούν, ως σύγχρονα όπλα βιολογικού πολέμου.
Είναι προφανέστερο και από το γεγονός ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει, στην δύση, πως αυτού του είδους ο εργαστηριακός εξοπλισμός, όπως και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και υπάρχουν και λειτουργούν ενεργά.
Ως εκ τούτου, με δεδομένον τον οξύτατο εμπορικό πόλεμο, που έχει ξεσπάσει, ανάμεσα στις σύγχρονες υπερδυνάμεις, δεν αποκλείεται ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός CoVID-2019, να μην είναι προϊόν της φυσικής επιλογής. Μπορεί, κάλλιστα, να είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δημιουργίας, με βιοτεχνολογικά μέσα.
Όπως προανέφερα, μπορεί η διασπορά αυτού του, τεχνητώς, προκύψαντος μεταλλαγμένου κορωνοϊού να έγινε, εκ λάθους, εκείνων που τον κατασκεύασαν. Μπορεί ο κορωνοϊός να διασπάρθηκε, βάσει σχεδίου. Αλλά και η μία εκδοχή, όπως και η άλλη, δεν αναιρούν την ζοφερή πραγματικότητα του επιστημονικού βιολογικού πολέμου, που in vitro, διεξάγεται, στα μυστικά εργαστήρια των μεγάλων κρατών. Και φυσικά και οι δύο αυτές διαζευκτικές εκδοχές, δεν έχουν επήρεια, στην τελική έκβαση των πραγμάτων.
Ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός εκλύθηκε, στην ατμόσφαιρα, είτε, ως προϊόν της ανθρώπινης επιστημονικής διαστροφής, είτε, ως προϊόν της φυσικής επιλογής. Και αυτό το γεγονός παράγει, στην πραγματική ζωή των κοινωνιών, αποτελέσματα.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα αυτά;
Το κύριο αποτέλεσμα είναι η βαθύτατη νέα παγκόσμια οικονομική ύφεση, μέσα από την δραματική πτώση του παγκόσμιου εμπορίου, λόγω των δραστικών μέτρων, κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που έχουν ως αποτέλεσμα την δεδομένη πτώση της παγκόσμιας παραγωγής και των εισοδημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού – ιδιαίτερα, στις αναπτυγμένες (π.χ. χώρες της «Ευρωπαϊκής Ένωσης») και τις, σφοδρότατα, αναπτυσσόμενες χώρες (Κίνα) του σύγχρονου γραφειοκρατικού καπιταλισμού.
Έχοντας υπόψη μας αυτές τις πολύ σοβαρές βραχυπρόθεσμες και τουλάχιστον, μεσοπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις, στις εθνικές οικονομίες, αλλά, κυρίως, στην διεθνή οικονομία, με το νέο κτύπημα, στην διαδικασία της σταδιακής αποπαγκοσμιοποίησης, που ξεκίνησε η αμερικανική ελίτ, από την εποχή της βαθιάς παγκόσμιας ύφεσης του 2008, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε, στην αναγκαία διαπίστωση του ποιοί είναι εκείνοι, που ωφελούνται, από αυτή την εξέλιξη.
Δεν είναι δύσκολο να τους εντοπίσουμε. Προφανώς, δεν είναι οι μεγάλοι, οι μεσαίοι και οι μικροί καπιταλιστικοί όμιλοι και οι επιχειρήσεις, που επεδίωξαν, ή ευθύνονται, για αυτή την εξέλιξη, στην διεθνή οικονομική ζωή. Οι επιχειρηματικές και οικονομικές ελίτ του σύγχρονου γραφειοκρατικού καπιταλισμού δεν έχουν κανένα συμφέρον, από όσα συμβαίνουν, κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών, σχεδόν, μηνών. Κάθε άλλο, παρά συμφέρον έχουν, αφού είναι σαφές ότι αυτές χάνουν.
Αν υπάρχουν κάποιοι που κερδίζουν (ή νομίζουν ότι κερδίζουν) και κάποιοι που χάνουν (ή που οι αντίπαλοί τους νομίζουν ότι χάνουν και επιδιώκουν να χάσουν) είναι τα κράτη – δηλαδή οι κρατικές ελίτ.
Έτσι, με δεδομένη την διαπίστωση ότι η διαρκής διόγκωση του διεθνούς εμπορίου ωφελεί τις αναπτυσσόμενες γραφειοκρατικές καπιταλιστικές δυνάμεις και κρατικές δομές, ενώ η συρρίκνωση του παγκόσμιου εμπορίου τις βλάπτει, αντιλαμβανόμαστε ότι οι χαμένοι από αυτή την νέα αιτία, για την παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση, είναι αυτές οι ανερχόμενες δυνάμεις.

Ποιές δυνάμεις είναι αυτές;
Πρώτη, απ’ όλες, είναι η «Λαϊκή Δημοκρατία» της Κίνας και κατά δεύτερο λόγο, η «Ευρωπαϊκή Ένωση», ως μια κακότεχνη μικρογραφία της φθίνουσας παγκοσμιοποίησης.
Το ποιές δυνάμεις είναι εκείνες, που ωφελούνται, από την νέα απότομη πτώση του παγκόσμιου εμπορίου, δεν είναι δύσκολο να εντοπισθούν, αφού αυτές είναι εκείνες, που έχουν να κερδίσουν, από την ανακοπή της φρενήρους δυναμικής ανόδου, ιδίως, της Κίνας.
Είναι οι Η.Π.Α., η πέραν του Ατλαντικού και ολοένα και περισσότερο ασθμαίνουσα υπερδύναμη και δευτερευόντως, οι οικονομικοί σύμμαχοί της, ήτοι η, μετά το Brexit, Βρετανία, που ωφελούνται, από την απότομη και μεγάλη πτώση, πρωτίστως, του κινεζικού ΑΕΠ, που οι ηγήτορες της Ουάσινγκτων ελπίζουν ότι θα προκύψει, από την, περαιτέρω, συρρίκνωση του παγκόσμιου εμπορίου.
(Κάπου, εδώ, η αντίστοιχη πτώση του ΑΕΠ της «Ε.Ε.», αντιμετωπίζεται, από τις κυβερνήσεις των Donald Trump και Boris Johnson, ως μια παράπλευρη – και όχι πολύ δυσάρεστη – απώλεια).
Κάπως έτσι, το συμπέρασμα, στο οποίο μπορεί να οδηγηθεί κάποιος – εάν θεωρήσουμε ότι ο νέος κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίων και όχι αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής -, είναι αυτό, για το οποίο ο Ζάο Λιτζιάν, που είναι σημαίνον στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, κατηγόρησε τον αμερικανικό στρατό, για την διασπορά του ιού, στην κινεζική επαρχία Γουχάν. Ότι, δηλαδή, ο νέος κορωνοϊός είναι αμερικανικής κατασκευής.
Φυσικά, δεν είναι, καθόλου, απαραίτητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ο νέος κορωνοϊός είναι πιθανό να αποτελεί κατασκεύασμα των κινεζικών εργαστηρίων βιολογικού πολέμου, το οποίο, εκ λάθους, ξέφυγε και μόλυνε την τοπική κινεζική κοινωνία και στην συνέχεια, μεταδόθηκε, στον υπόλοιπο παγκόσμιο πληθυσμό.
Στην περίπτωση αυτή, η αμερικανική ηγεσία, απλώς, εκμεταλλεύτηκε το κινεζικό λάθος και το έστρεψε κατά των κινεζικών συμφερόντων.
Από εκεί και πέρα, το μόνο, που μπορούμε να πούμε, είναι ότι χρειάζεται υπομονή, για να μάθουμε την αλήθεια. Την οποία, άλλωστε, μπορεί και να μην την μάθουμε ποτέ, διότι κανείς και κανένα κράτος δεν πρόκειται να αποδεχθεί ότι διαπράττει βιολογικό πόλεμο.
Και φυσικά, κανένα κράτος δεν πρόκειται να αποδεχθεί δημόσια, ότι διατηρεί εργαστήρια βιολογικού πολέμου.
Αν και ξέρουμε ότι πλείστα, εξ αυτών, με πρώτες τις υπερδυνάμεις και τα διατηρούν και πειραματίζονται, με τα προϊόντα τους.
Δυστυχώς…

από το «https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου