Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Οι δικοί μας φόροι, η δική μας υπεραξία, ο δικός μας ιδρώτας έφτιαξε τον Κόκκαλη


Tου Ν.ΑΡ.

ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ

Εν όψει της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, που πρέπει να αποτελέσει πρόκριμμα της αποφασιστικής σύγκρουσης του κόσμου της εργασίας με τον κόσμο του πλούτου, τη βίαιη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ πρέπει να έχουμε στο νου μας και τα εξής:
Μπορεί το αστικό πολιτικό τοπίο να είναι βουτηγμένο στη μπόχα των σκανδάλων, της μίζας και της διαπλοκής, όπου πλέον για τους δικούς τους λόγους βγάζουν στα μανταλάκια «σοβαρά» πολιτικά ονόματα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον προηγούμενο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας, επιχειρηματίες και δικηγόρους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι θυσίες των εργαζομένων, οι αγορές όπλων και τα αντισταθμιστικά οφέλη αποτέλεσαν τον απαραίτητο όρο για να στηθεί η υγιής και εξωστρεφής ελληνική αστική τάξη.

Με απλά λόγια, οι δικοί μας φόροι, η δική μας υπεραξία, ο δικός μας ιδρώτας έφτιαξε τον Κόκκαλη. Διαβάζουμε λοιπόν: «Η INTRACOM Defense Electronics συμμετείχε στο συνέδριο των Κρατών-Χρηστών Αρμάτων Μάχης Leopard, μετά από πρόσκληση του Γενικού Επιτελείου Στρατού που φιλοξένησε το συνέδριο στην Αθήνα. Η δραστηριότητα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα δεκαεπτά (17) Κράτη- Χρήστες και στοχεύει στην ανάπτυξη της μαχητικής ισχύος, στην αντιμετώπιση θεμάτων ∆ιοικητικής Μέριμνας καθώς και αναβαθμίσεων των εμπλεκόμενων τεχνολογιών για άρματα μάχης τύπου Leopard.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η INTRACOM Defense Electronics παρουσίασε στο διεθνές ακροατήριο τα τεχνολογίας αιχμής συστήματά της ∆ικτυοκεντρικών Ευρυζωνικών Επικοινωνιών που προσφέρουν επικοινωνία δεδομένων και εικόνας σε πραγματικό χρόνο, προσδίδοντας ένα πολλαπλασιαστή ισχύος σε σύγχρονα οχήματα μάχης. Τα προϊόντα είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, προσπερνούν επιτυχώς τις αδυναμίες της μέχρι τώρα χρήσης των συμβατικών Σταθμών Ασυρμάτων, δίνοντας μια ολοκληρωμένη λύση για την δικτύωση και αποτελεσματικότερη επιχειρησιακή εκμετάλλευση των πληροφοριακών Συστημάτων ∆ιαχείρισης Μάχης».  

Από την άλλη μεριά, καλό θα είναι όσοι συνεχίζουν να μιλούν για Κατοχή, για Εθνική Καταστροφή και να ερμηνεύουν τα Μνημόνια, τον κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα που επιβάλλουν εργοδότες-κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ, να παρακολουθήσουν τα παρακάτω στοιχεία. Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που πάρθηκαν και θα ληφθούν φέρνουν αποτελέσματα, φέρνουν κέρδη. Το ισοζύγιο των κοινωνικών αδιεξόδων της εργατικής τάξης και του πλούτου των αστών, ανατράπηκε οδυνηρά, γέρνει αποκαλυπτικά και απειλητικά για την εργατική τάξη:

«Αύξηση 6,1% των ελληνικών εξαγωγών χωρίς τα πετρελαιοειδή το 7μηνο του 2012. Παρά τη μείωση των εξαγωγών κατά τον περασμένο Ιούλιο, τόσο προς τις χώρες της ΕΕ (-1,5%), όσο και προς τις Τρίτες Χώρες (-1,1%), η συνολική επίδραση της μηνιαίας αυτής υποχώρησης (-1,3% αντί αρχικών εκτιμήσεων 1,1%) δεν ανέτρεψε την ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών σε επίπεδο 7μηνου 2012.

Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον μήνα Ιούλιο 2012 ανήλθε στο ποσό των 1.417,3 εκατ. ευρώ (1.747,0 εκατ. δολάρια) έναντι 1.436,3 εκατ. ευρώ (2.055,1 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2011 παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ, 1,3%. Ωστόσο, σε επίπεδο 7μηνου, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 9.862,9 εκατ. ευρώ (12.727,4 εκατ. δολάρια) έναντι 9.292,0 εκατ. ευρώ (13.127,0 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2011, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 6,1%.

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για αύξηση –σε ετήσια βάση- μεταξύ 4-6%. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι εξαιτίας της υποχώρησης των εξαγωγών προς Τρίτες Χώρες, το μερίδιο των εξαγωγών προς τις χώρες της ΕΕ ανήλθε στο 64,5% (μη συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών).

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη «η Ελλάδα γίνεται ολοένα και περισσότερο μία πιο ανοικτή οικονομία. Οι Έλληνες Εξαγωγείς ανοίγουν νέες αγορές, αλλά ταυτόχρονα η κρίση ευνοεί τις εισαγωγές από Τρίτες κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες. H αναπτυξιακή ισορροπία θα πρέπει να βασίζεται στην επέκταση της παραγωγικής βάσης στην Ελλάδα, αλλά και τη εδραίωση της χώρας σαν διαμετακομιστικό κέντρο μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας. 

Για το λόγο αυτό ο ΠΣΕ υποστηρίζει δράσεις δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ Εξαγωγέων και Μεταφορέων, ενώ έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις ενίσχυσης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΣΠΑ, του Αναπτυξιακού Νόμου και κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)».
Άραγε, πως μπορεί οι προπαγανδιστές του συστήματος, αλλά και η καθεστωτική αριστερά να μιλά για «Εθνική Κρίση»; Μια κυβερνητική αριστερά της Ε.Ε. και τμήμα του πολιτικού συστήματος εξουσίας ως αλεξικέραυνο των κοινωνικών αντιδράσεων, που δίνει διαπιστευτήρια υπεύθυνης αστικής πολιτικής καθώς αναγνωρίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν θυσίες για να πληρωθούν τα «εθνικά ελλείμματα και τα εθνικά χρέη», να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση «εθνικά» αδελφωμένοι;

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ –ΔΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
 
 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8725.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου