Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πρέπει να πάμε μέχρι τέλους


Πρέπει να πάμε μέχρι τέλους
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για αυτούς που συμπλέουν με τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, τους υποστηρίζουν και τους δικαιολογούν με το πρόσχημα του δικαιωματισμού.
«Με ρωτούν οι φίλοι τι γίνεται εδώ πάνω εδώ και μέρες. Δεν ήμουν σίγουρος τι να τους πω, μέχρι που πήγα κοντά. Κι είδα πολλά. Είδα αστυνομία, είδα στρατό, είδα πυροσβεστική, είδα αντιδημάρχους, δημάρχους, βουλευτές, περιφερειάρχες. Τους είδα όλους μαζί. Τους είδα να σχεδιάζουν, να συνεννοούνται, να εκτελούν. Τους είδα για πρώτη φορά να λειτουργούν σαν μια γροθιά, ήρεμα κι οργανωμένα, σαν ένα και καλοκουρδισμένο ρολόι, μανιασμένους να πετύχουν. Κι αν δεν πετύχουν, τουλάχιστον, να τα έχουν δώσει όλα.

Είδα ματατζήδες να στέκονται αγέρωχοι μπροστά στα τελευταία εκατοστά των συνόρων μας, με μια έκφραση που μίλαγε από μόνη της στα πρόσωπα τους: «Από ‘δω, δεν περνάει κανείς». Είδα στρατιώτες σε πρωτόγνωρα αγαστή συνεργασία με αστυνομικούς να τρέχουν ασταμάτητα πάνω κάτω να κλείνουν τις τρύπες που άνοιγαν στον φράχτη – όχι οι μετανάστες, ξέρετε ποιοι – την ώρα που έπεφταν στα κεφάλια τους οι πέτρες βροχή.
Είδα πυροσβέστες να βοηθούν όπως μπορούν. Δεν κάνει να λέμε πως. Είδα δημότες να θέλουν σαν τρελοί να βοηθήσουν, άλλοι ζωσμένοι, άλλοι με φαγητά, άλλοι με αυτοκίνητα, με ό,τι μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας. (…). Για πρώτη φορά είμαι τόσο αισιόδοξος αλλά και περήφανος. Όσο και να το τραβήξει ο Ερντογάν, όσοι κι αν μαζευτούν, όσο κι αν το τραβήξουν, ό,τι και να κάνουν, ο Έβρος θα είναι εδώ. Φυλάσσοντας θερμοπύλες με τσαμπουκά αλλά και ανθρωπιά. Εδώ.Μάγκες, ο Έβρος ΔΕΝ πέφτει με τίποτα, να το ξέρετε».

Απόσπασμα από ανάρτηση ενός πολίτη (Μάξιμος Μπογιατζής), κατοίκου Έβρου, ο οποίος έγραψε τι είδε στον Έβρο. Ας δούμε και ένα άλλο κείμενο.

«Οι εικόνες ντροπής από τον Έβρο και τη Λέσβο κάνουν το γύρο του κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στοιβαγμένοι περιμένοντας την δυνατότητα να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ παράλληλα δέχονται επιθέσεις από την αστυνομία. “Αγανακτισμένοι πολίτες” με καταφανώς ρατσιστική και φασιστική ρητορική, χυδαιολογούν εναντίον προσφύγων, μεταξύ των όποιων μικρά παιδιά, απαγορεύοντάς τους ως αυτόκλητοι συνοριοφύλακες να αποβιβαστούν στην ακτή(…).
Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα.Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!». evros4

Το δεύτερο είναι απόσπασμα από κείμενο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές είναι οι δύο Ελλάδες. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, η πρώτη είναι η Ελλάδα και η δεύτερη είναι η ελληνόφωνη πέμπτη φάλαγγα που συμπλέει απολύτως με τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, τους υποστηρίζει και τους δικαιολογεί με το πρόσχημα του δικαιωματισμού. Ότι ο Ερντογάν ομολογεί και διαλαλεί ότι στέλνει οργανωμένα τους λαθρομετανάστες στα σύνορα για να πραγματοποιήσουν μαζική εισβολή στην Ελλάδα, ότι το διαδίκτυο βρίθει πλέον οπτικού υλικού με τον στρατό, τη στρατοχωροφυλακή, το λιμενικό και τις υπηρεσίες της Τουρκίας να καθοδηγούν τους μετανάστες προς τα σύνορα, ότι εγκληματίες ομολογούν στην κάμερα ότι τους έβγαλαν από τη φυλακή με τον όρο να περάσουν στην Ελλάδα, ότι οι ορδές που έχουν μαζευτεί στα σύνορα δεν έχουν σχέση με πρόσφυγες, ούτε με τη Συρία, όλα αυτά και πολλά ακόμα, ουδόλως πτοούν το οργανωμένο εσωτερικό δίκτυο υπονόμευσης.
Ο λόγος που δεν πτοούνται είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα και το έθνος όπως το αντιλαμβάνονται όλοι οι υπόλοιποι. Πρόκειται για έναν εσμό ιδεοληπτικών, βλαμμένων και πρακτόρων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους πρώτους στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου κατά της χώρας το μεγαλύτερο μέρος τους οποίου εξελίσσεται στο εσωτερικό. Άρα είναι λάθος να μιλάμε για διαφωνίες μεταξύ Ελλήνων σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της επίθεσης που δέχεται η χώρα. Αυτοί που μπροστά σε αυτό που γίνεται λένε ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα ανήκουν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Κακώς διατηρούν ελληνικά διαβατήρια. Δεν τα δικαιούνται περισσότερο από τον Αφγανό ή τον Πακιστανό που πετά στις ελληνικές δυνάμεις μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα που του έδωσαν οι Τούρκοι. evros1
Όπως εκτός συνόρων και με συνοπτικές διαδικασίες πρέπει να βρεθούν οι δουλεμπορικές ΜΚΟ οι οποίες τόσον καιρό κάνουν τη δουλειά του Ερντογάν βοηθώντας το σχέδιο εποικισμού και αποσταθεροποίησης και βγάζοντας παράλληλα εκατομμύρια ευρώ. Το γεγονός ότι οι νησιώτες στη Λέσβο κυνήγησαν εκπροσώπους ΜΚΟ που συνέχιζαν τη συνεννόηση με την απέναντι πλευρά ακόμα και τώρα που ετοιμάζεται μαζική απόβαση, είναι θετικό.  Αν και πριν απελαθούν θα πρέπει να διερευνηθεί η δράση τους για το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει αδικήματα, ακόμα και κατασκοπεία, εις βάρος της χώρας.
Τώρα που υπό την πίεση των γεγονότων η κοινή λογική έχει αρχίσει να αποκαθίσταται στη δημόσια σφαίρα και έστω και αργά, έστω και σταδιακά να υιοθετείται στις πολιτικές επιλογές, τώρα που οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες διάσωσης της χώρας, ωθώντας ανάλογα και το πολιτικό σύστημα, πρέπει να πάμε μέχρι τέλους με όλα και με όλους. Είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου