Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ κατά του ΝΑΤΟ!


putin-sos 

Πούτιν: Το ΝΑΤΟ επιδιώκει κατάργηση της στρατιωτικής ισορροπίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε «φρενήρη» κούρσα εξοπλισμών και γενικότερα να καταργήσει τη «στρατιωτική ισορροπία» που ισχύει στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ
«Ο αντιρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται. Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτή τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό, να μας παρασύρουν σε μία δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική […] προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε σε συνάντηση που είχε με τους Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.

«Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευθούμε» διαβεβαίωσε.

Πολλαπλασιασμός ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων

Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης τον πολλαπλασιασμό των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, κυρίως αυτών που γίνονται «κοντά στα ρωσικά σύνορα», στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, αλλά και την ανάπτυξη των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής.
«Όλα αυτά στοχεύουν στην κατάργηση της στρατιωτικής ισορροπίας που έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες», υποστήριξε.
Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014 και την εξέγερση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το ΝΑΤΟ ανέπτυξε στρατιωτικά μέσα στην ανατολική Ευρώπη.
Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου