Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Die Welt: Πόσο φασιστική είναι η ελληνική αστυνομία;

Σχέσεις αστυνομίας - Χρυσής Αυγής 

«Η επέμβαση της δικαιοσύνης εναντίον της Χρυσής Αυγής οδηγεί και σε έρευνες σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας» τονίζει η γερμανική εφημερίδα. ”

«Πόσο φασιστική είναι η ελληνική αστυνομία;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η επέμβαση της δικαιοσύνης εναντίον της Χρυσής Αυγής οδηγεί και σε έρευνες σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδες επισημένει ότι οι εξελίξεις προκάλεσαν ανακούφιση και παράλληλα φρίκη: «Ανακούφιση, διότι το μεγάλο χτύπημα εναντίον των νεοναζί δεν οδήγησε ως τώρα σε ξέσπασμα βίας της ακροδεξιάς», αλλά και φρίκη, επειδή «μένει ακόμη να διαπιστωθεί πόσο στενοί και ποιου είδους» ήταν οι δεσμοί με την αστυνομία».

Επιπλέον η «Die Welt» προσθέτει ότι ήταν πολύ λίγοι οι οπαδοί του κόμματος, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, και ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

«Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν ήταν νεοναζιστές, αλλά ψηφοφόροι διαμαρτυρίας, οι οποίοι είναι οργισμένοι για τη δίχως τέλος οικονομική κρίση και την παράνομη μετανάστευση. Ο σκληρός, βίαιος πυρήνας του κόμματος είναι μάλλον τόσο μικρός όσο ήταν πάντα- όταν κανένας δεν μιλούσε για το συσταθέν το 1987 κόμμα» διευκρινίζεται τέλος, στο ρεπορτάζ.

http://periodista.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου