Καταρχάς έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία αφού γεννήθηκαν και οι δύο το 1956. Σπούδασαν νομικά την ίδια εποχή, στα μέσα της δεκαετίας του 70 κι ασχολήθηκαν από τα φοιτητικά τους χρόνια με την πολιτική. Ανέλαβαν την διακυβέρνηση των χωρών τους γύρω στην πέμπτη δεκαετία της ζωής τους δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες, αλλά τελικά έχασαν στο τέλος το στοίχημα να αλλάξουν προς το καλύτερο τις χώρες τους και ηττήθηκαν από πολύ κατώτερους αντιπάλους. Ανάμεσα στις τόσες ομοιότητες υπάρχει και μία -γεωγραφική- που κάνει το γλυκό να δέσει! Η Θεσσαλονίκη σφράγισε την ζωή και των δύο.
Ο μεν Καραμανλής υπήρξε για χρόνια βουλευτής της συμπρωτεύουσα πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, στην Θεσσαλονίκη έζησε για τρεις αιώνες η οικογένεια του Σαρκοζί, πριν ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του Μπενίκο Μαλάχ μεταναστεύσει το 1906 στην Γαλλία. Οι ομοιότητες δεν περιορίζονται ωστόσο μόνο το παρελθόν, αλλά ισχύουν και στο παρόν. Αν και θεωρητικά έχουν αποσυρθεί από την τρέχουσα πολιτική είναι κι οι δύο περισσότερο από ποτέ παρόντες στα πολιτικά δρώμενα.
Στην Γαλλία η κρίση που διέρχεται η δεξιά και η σταδιακή κατάρρευση του Ολάντ, είναι πολύ πιθανό να εξαναγκάσουν τον Σαρκοζί να επιτρέψει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017. Στην Ελλάδα ο Καραμανλής- ανεξάρτητα από τις ευθύνες του για την κρίση- παραμένει εξαιρετικά αγαπητός και δημοφιλής μεταξύ των ψηφοφόρων της κέντρο δεξιάς και σίγουρα αποτελεί μια σοβαρή εφεδρεία του πολιτικού συστήματος σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.
Σήμερα και οι δύο δηλώνουν ιδιωτικώς ότι απολαμβάνουν την οικογενειακή θαλπωρή και τις χαρές της ζωής που τους έλειψε την περίοδο της εξουσίας. Ασχολούνται δραστήρια με τα παιδιά τους( ο Καραμανλή τα διαβάζει καθημερινά) αλλά όλοι ξέρουν ότι τα πολιτικά ζώα ειδικά όταν είναι τόσο νέα δεν μπορούν να μείνουν για πάντα έξω από το μαντρί! Μπορούν;