Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο τελευταίος να σβήσει των πυρσό

kartesios141013
του Καρτέσιου
Έγραψε η «Καθημερινή της Κυριακής» πως, πηγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα φτάσει στις εκλογές με υπουργό τον Στουρνάρα. Το θέμα νομίζω πως είναι διαφορετικό. Θα φτάσει άραγε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές με Σαμαρά αρχηγό; Οι πιθανότητες είναι εναντίον του.
Ακόμη και οι κρατικοδίαιτες εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να περνά τη μεγαλύτερη κρίση της. Δε μπορούν πλέον να το κρύψουν κι απλώς αβαντάρουν μια κατάσταση για όσο πάει. Ο Σαμαράς διέλυσε τη ΝΔ, ακόμη κι αν η βάση της δεν το συζητά ανοιχτά. Το.... έχει συνειδητοποιήσει, όμως. Οι νεοδημοκράτες συζητούν μεταξύ τους ότι από τη μια δεν αντέχουν να τους αντιπροσωπεύουν οι Φαήλοι κι από την άλλη ότι το κόμμα τους φορτώνεται όλη τη φθορά ενώ «τα βρωμοπασόκια» βολεύουν δικά τους παιδιά.
Ο Σαμαράς θα είναι πάντα ο «προδότης». Ήταν ταυτόχρονα και μια λύση ανάγκης μπροστά στην πιθανότητα να απομονωθεί η μισή ΝΔ από την άλλη μισή, στην περίπτωση που η Ντόρα Μπακογιάννη αναλάμβανε την αρχηγία και ξεκινούσε τις εκκαθαρίσεις. Η Ντόρα είχε έτοιμο έναν ολόκληρο στρατό να διορίσει εντός κι εκτός κόμματος, με αποτέλεσμα όσοι δεν ανήκαν στο στρατόπεδό της να νιώθουν την απειλή.
Πόνταραν εξ ανάγκης στον Σαμαρά και τώρα ελπίζουν να τον ξεφορτωθούν όσο συντομότερα γίνεται. Οι νεοδημοκράτες τρέμουν στην ιδέα ότι θα έχουν το κακό τέλος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο εφιάλτης τους. Αντί να τους οδηγήσει σε μια σωτήρια συγκυβέρνηση, τους παίρνει μαζί του στο βυθό. Οι νεοδημοκράτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να ξεψυχά. Δε θέλουν να δουν να γίνεται το ίδιο και με το δικό τους κόμμα.
Ξέρουν πως αν φτάσουν στις εκλογές με αυτή την πολιτική και αυτόν τον αρχηγό, η ήττα είναι βέβαιη. Όταν έχαναν από το ΠΑΣΟΚ το χώνευαν περιμένοντας τη σειρά τους να κερδίσουν. Το να χάσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντέχουν. Θα είναι ήττα που θα καθορίσει το μέλλον του κόμματος. Ουσιαστικά, θα φέρει τη διάλυσή του και την απορρόφηση απλών ψηφοφόρων και στελεχών από τους νέους κομματικούς φορείς που θα αναδειχθούν.
Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στα βασικά της υπουργεία τον Στουρνάρα που προέρχεται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών τον Βενιζέλο από το δικό του ΠΑΣΟΚ, τον Γεωργιάδη που προέρχεται από το ΛΑΟΣ, καθώς και όλη τη βασική ομάδα της ΠΟΛ.ΑΝ. με πρωθυπουργό τον άνθρωπο που έριξε τον Μητσοτάκη και πρόδωσε το κόμμα του. Εν ολίγοις, δεν ένωσε τίποτα, αλλά μοίρασε δυνάμεις, δυνατότητες και πόστα σε όσους έβλαψαν τη ΝΔ στο παρελθόν. Δε θέλουν οι νεοδημοκράτες να φτάσουν με αυτή τη σύνθεση στις εκλογές.
Γι’ αυτό και τα καρακόλια βγήκαν στην πιάτσα κι άρχισαν να διαδίδουν ότι ο Σαμαράς «είναι δυσαρεστημένος» με κάποιους υπουργούς, ότι ο Σαμαράς «αγρίεψε», ότι ο Σαμαράς «δεν τα πάει καλά με τον Στουρνάρα», ότι ο Σαμαράς «θα κάνει μεγάλο ανασχηματισμό πριν πάει στις εκλογές». Η αλήθεια είναι γνωστή. Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να υφίσταται λόγω κεκτημένης ταχύτητας και μόνο. Έχει τελειώσει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Το ξέρει και ο ίδιος ο Σαμαράς, γι’ αυτό βιάζεται να δημιουργήσει μέσα από τη ΝΔ ένα διαφορετικό μαγαζί, ακόμη κι αν σβήσει τη ΝΔ από τον πολιτικό χάρτη. Είναι το τελευταίο που τον αφορά αυτή τη στιγμή.
Η βάση της ΝΔ θέλει να σώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί. Κι ο Σαμαράς δεν είναι καθόλου καλός ναυαγοσώστης. Μάλλον ένα ακόμη βαρίδιο είναι που δε μπορεί πλέον να πείσει ούτε τους «υπερπατριώτες» της παράταξής του, καθώς καθημερινά δείχνει όλο και μεγαλύτερη υποταγή στον κάθε ξένο που έχει 5 ευρώ στην τσέπη του και τον βαφτίζει επενδυτή. Νεοδημοκράτες είναι, δεν είναι χαζοί. Καταλαβαίνουν, αν και άργησαν είναι η αλήθεια. 

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4321.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου