Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η Ζωή είναι μικρή, τολμηρή και δηλώνει παρών αδειάζοντας τον τζάμπα μάγκα Λαφαζάνη



ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ

Για μια βδομάδα φοβερίζανε την Άρτα εκεί στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία εβδομάδα στην Κεντρική Επιτροπή, σηκώσανε τον κόσμο πως δεν μπορεί να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, γιατί το άρθρο 187Α, όπως με στόμφο υποστήριζαν, «δίνει τη δυνατότητα για διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς».

Στην ονομαστική ψηφοφορία βέβαια, όλα αυτά ξεχάστηκαν. Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, και αυτοί του Νταβανέλου, ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας. Δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία (αυτή ήταν  μια καλή «τρίπλα» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου) και αν κάποιος από τους βουλευτές της Πλατφόρμας απέρριπτε την τροπολογία, την οποία είχε αποφασίσει να στηρίξει ο κ. Τσίπρας, το κόμμα θα εμφανιζόταν διχασμένο.
Αυτό η Κουμουνδούρου δεν ήταν διατεθειμένη να το ανεχτεί, το διαμήνυσε στο Λαφαζάνη, το Νταβανέλο και τους δικούς τους. Και εκείνοι μαζεύτηκαν. Ακόμα και η Μαρία Μπόλαρη που είχε συνυπογράψει στην ΚΕ εκείνο το κείμενο που ζητούσε να αποσυρθεί η στήριξη στην τροπολογία και υποστήριζε ότι η Αριστερά δεν είναι δυνατόν “να διολισθαίνει σε απαράδεκτες νομοθετικές συναινέσεις με το αστικό μνημονιακό μπλοκ” ψήφισε ναι. 
Η Πλατφόρμα, που είχε κάνει δύσκολη του ζωή του κ. Τσίπρα και για την πρόταση που του έγινε να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν για το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποτάχθηκε στη γραμμή του κόμματος. Στο περιστύλιο της Βουλής ο Λαφαζάνης έλεγε στους δημοσιογράφους πως θα ψηφίσει «ναι» στην τροπολογία «για να μην παίξουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ». 
Οι κακές γλώσσες λένε, πως έκανε περισσότερα τηλεφωνήματα εκείνος για να μαζέψει τους βουλευτές της τάσης του να ψηφίσουν, παρά ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης. 
Μόνο μια βουλευτής του κόμματος δεν έδειξε ανησυχίες για τα κομματικά παιχνίδια. Αυτή κατ' εξαίρεση όμως δεν ήταν στέλεχος της Πλατφόρμας αλλά μέλος της πλειοψηφίας του Τσίπρα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η βουλευτής είχε τις επιφυλάξεις της για το 187α - νομικά τεκμηριωμένες, σε αντίθεση με τους άλλους που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν εσωκομματική αντιπολίτευση. Και σε αντίθεση με τους άλλους, είχε το θάρρος της γνώμης της και όχι γνώμονα τα κομματικά οφίτσια. Στην τροπολογία, η Ζωή ψήφισε παρούσα και όχι ναι, όπως όλο το υπόλοιπο κόμμα.
Με το παρών της έφερε σε δύσκολη θέση την Πλατφόρμα.  Και ξεγύμνωσε με εντυπωσιακό τρόπο τις  σκοπιμότητες και τις επιδιώξεις της επίσημης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να φθείρει την ηγεσία, προσέχοντας όμως πάντοτε να μένει εντός ορίων, ώστε να μη διακινδυνεύσει τη ρήξη. “Λειτούργησαν ως κομμουνιστές, ένα είναι το κόμμα” σχολίαζε χθες δεικτικά στέλεχος του χώρου. 

http://newpost.gr/post/286530/h-zwh-kanei-paixnidi-kai-o-lafazanhs-anebhke-sta-kagkela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου