Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Καραμανλής-Ρουσόπουλος:Δυο φίλοι ήρθαν απόψε από τα παλιά. Ποιους συναντά ο πρώην πρωθυπουργός

 
-Εγώ ζω ενώ οι εχθροί μου βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα χάρη στο Αρχείο μου....,
Αυτό συνήθιζε να λέει η Αλεπού της ιταλικής πολιτικής σκηνής Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος διετέλεσε 7 φορές πρωθυπουργός, και έφυγε πρόσφατα σε ηλικία 94 ετών.
Ένας από τους Έλληνες πολιτικούς που δίνουν τεράστια σημασία στην ύπαρξη ενός μεθοδικά οργανωμένου Αρχείου είναι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο ίδιος ως νεαρός δημοσιογράφος κιόλας διατηρούσε ένα αξιοζήλευτο προσωπικό Αρχείο για την πολιτική ιστορία του τόπου. Η σημασία του Αρχείου για όσους εμπλέκονται στην δημόσια ζωή του τόπου (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνταγματολογοι, δικηγόροι, κλπ)  είναι σχεδόν αυτονόητη άσχετα ελάχιστοι πολιτικοί διαθέτουν στην χώρα των τηλεπαραθύρων και του λαικισμού.
Κάτω από αυτό το πρίσμα διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον την αποκάλυψη του Τάκη Χατζή στο Νewpost.
ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ
Δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την κάλυψη Βενιζέλου! Μάλιστα κάποιοι από αυτούς θεωρούν την κίνηση αυτή εξόχως επικίνδυνη για την συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος!!!
@ Στο μεταξύ έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Παναγή Κυριακού όπου είναι και το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή.
@ Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός συναντά υπουργούς και στελέχη και στην παρούσα φάση απλώς ακούει και καταγράφει. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει αρχίσει να μελετά το αρχείο του. Ένα αρχείο το οποίο έφτιαξαν οι συνεργάτες του κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Σε αυτό περιλαμβάνονται εκτός των άλλων και όλες οι δραστηριότητες των τότε υπουργών… Η ίδια πηγή εκτιμά ότι είναι σχεδόν έτοιμος να το αξιοποιήσει!
@ Καλά πληροφορημένες πηγές μου έλεγαν ότι και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται ενώ οι συναντήσεις του με τον Κώστα Καραμανλή έχουν πυκνώσει…
@ Και μια πληροφορία που μου έδωσε ένας καλός και παλαιός συνάδελφος: «Όταν δούλευα στην εφημερίδα (δεν την αναφέρω για να μην τον εκθέσω) ερχόντουσαν ο Σιούφας και ο Αλογοσκούφης και «έδιναν» στεγνά τον Ρουσόπουλο. Δεν τον ήθελαν δίπλα στον Καραμανλή. Και ο Προκόπης μερικές φορές έριχνε τα «καρφιά» του αλλά σε άλλο… επίπεδο…!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου