Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ούτε στην Τουρκοκρατία ….


20131030-190255.jpg
Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει.
Όπως ίσως γνωρίζετε, στα διαγνωστικά κέντρα υπάρχει το rebate, δηλαδή ανάλογα με τον “τζίρο” που κάνει πχ ενα μικροβιολογικό εργαστήριο έχει και παρακράτηση από 5 ως 20%. Σήμερα σε μια γνωστή μου μικροβιοόλγο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2013, της ζητηθηκε επιτέλους να προσκομίσει φορολογικη και ασφαλιστική ενημερότητα για να ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης των πρώτων της χρημάτων (είναι απλήρωτη από τον Μάρτιο !!!), δηλαδή για τα χρήματα του Απριλίου. Για τους υπόλοιπους μήνες σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν έχει γίνει κάν η προσ.ωρινή εκκαθάριση.Το ποσό είναι περίπου στα 1000€.
Ταυτόχρονα της ανακοινώθηκε και ο πίνακας των οφειλών(!!!) της στον ΕΟΠΥΥ λόγω rebate του πρώτου εξαμήνου, μάλιστα με την
σημείωση ότι το ποσό πρέπει να πληρωθεί άμεσα μετά τη λήψη του ειδοποιητήριου,αλλιώς θα διωχτεί από τον ΕΟΠΥΥ. Και μιλάμε για το ποσό όλου του εξαμήνου, ανεξάρτητα από το γεγοός ότι θα πληρωθεί μόνο για ένα μήνα του εξαμήνου.
Η γνωστή μου επομένως είναι πιθανόν πρώτα να πληρώσει στον ΕΟΠΥΥ και μετά να της πληρώσουν τον ένα μήνα και βλέπουμε για υπόλοιπα.
Θα πληρώσει την παρακράτηση πριν της πληρώσουν τα χρήματα για τα οποία της γίνεται η παρακράτηση. Γίνεται αυτό πουθενά αλλού;
Εύγε κε Σαμαρά πολύ έντιμο αυτό που είπατε ότι το ΕΟΠΥΥ θα εξοφλήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Επίσης να προσθέσω ότι το ποσό του rebate υπολογίζεται στο σύνολο της απαίτησης του εργαστηρίου για κάθε μήνα και όχι στο ποσό που εκκαθαρίζεται μετά τον έλεγχο. Δηλαδή, αν ένα εργαστήριο καταθέσει στον ΕΟΠΥΥ “χαρτάκια” για 25000€ θα μπεί στην κατηγορία του 5% και θα του παρακρατήσουν τα 125€ ας πούμε. Μπορεί όμως μετά τον έλεγχο να εκκαθαριστεί ποσό 1900€, δηλαδή θα είναι κάτω του 2000 που δεν θα έπρεπε να έχει rebat.
H κουτοπονηριά τους δεν παίζεται. Είναι τρομερό το συναίσθημα να βλέπεις το κράτος, αντί να σε προστατευει ως πολίτη και ως εργαζόμενο, να είναι απέναντί σου, να σε πολεμά και να σε κλέβει ασύστολα. Επειδή πρόσφατα διάβαζα με τον γιο μου Ιστορία για το σχολείο του, θυμήθηκα πόσο μοιάζει η συμπεριφορά των “ηγετών μας” με την συμπεριφορά των κατακτητών τότε Οθωμανών.
Καληνύχτα μας

Θα ήθελα να δημοσιευτεί χωρίς υπογραφή, απλά ως ένας αναγνώστης
Ευχαριστώ και συνεχίστε την καλή δουλειά σας.


http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου