Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η Μίκα Ιατρίδη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου


20131026-183355.jpg
Βουλευτής των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
Εύχομαι στους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μου, χρόνια πολλά για τη μεγάλη εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου του Μυροβλύτη.
Σήμερα, οι τιμές που αποδίδουμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, στους προγόνους μας, για την αυτοθυσία τους και το μεγάλο τους ΟΧΙ, είναι εξαιρετικής σημασίας γιατί τις αποδίδουμε, εδώ, σε ένα δύσκολο και ζοφερό παρόν, όπως ακριβώς ήταν και
εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940 με την εισβολή ξένων στρατευμάτων στην πατρίδα μας.
Όμως, μέσα από αυτόν το ζόφο, ανέτειλε, για μια ακόμη φορά, η αδάμαστη ελληνική ψυχή, η οποία με πενιχρά μέσα αντιστάθηκε σε πανίσχυρα εξοπλισμένες χώρες. Τα διδάγματα των προγόνων μας κρατούν τη διαχρονική αξία τους και δίνουν κουράγιο σε όλους εμάς που επιμένουμε να ζήσουμε στον τόπο μας, ως Έλληνες. Έναν τόπο που κερδίσαμε με τους αγώνες μας, λίγο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κρατάμε στην ψυχή μας, μέσα μας, τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία με την ευλογία της Παναγίας, όπως ακριβώς και οι πρόγονοι μας. Ίσως για μερικούς αυτά να είναι λίγα και πιθανόν καταγέλαστα. Για εμάς, όμως, είναι ό,τι έχουμε κρατήσει γενιές και γενιές, είναι η δύναμη μας, είναι η Ελλάδα μας.
Χρόνια πολλά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου