Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Καλά τα λόγια αλλά ....

 Αρκετά σχόλια υπάρχουν στον σημερινό «Ριζοσπάστη» για το εκλογικό αποτέλεσμα της ναζιστικής συμμορίας Χ.Α. Θα παραθέσουμε ένα απ’ αυτά και θα αφήσουμε μια περασμένη ανάρτησή μας να το σχολιάσει:

Δική τους είναι η «Χρυσή Αυγή»


Εμπλεοι υποκρισίας, κόμματα, στελέχη τους, αστικά ΜΜΕ, οδύρονται για την είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή, μιλώντας για «ιστορική μνήμη» που «ασθένησε» και εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός. Ομως το αυγό του φιδιού επωάζεται προπάντων με τη δική τους συμβολή. Δε θα αναλύσουμε εδώ το γεγονός ότι τέτοια «εκτρώματα» αποτελούν κομμάτι από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος. Ούτε θα απαριθμήσουμε τις αποδείξεις που αφθονούν στην Ιστορία για τη συνειδητή ενίσχυσή τους από το σύστημα και τα κατεξοχήν κόμματά του, όταν αυτό κρίθηκε σκόπιμο απ' τη σκοπιά των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Θα αρκεστούμε σε ορισμένα πιο πρόσφατα γεγονότα, που αποδεικνύουν την υποκρισία όσων ωρύονται σήμερα για την άνοδο της «Χρυσής Αυγής».
-- Είναι οι ίδιοι που με κάθε ευκαιρία ανασύρουν τη «θεωρία των άκρων». Αυτοί που προκειμένου να αποτρέψουν λαϊκές δυνάμεις απ' τη συμμετοχή τους στον οργανωμένο αγώνα, δεν έχαναν την ευκαιρία να ταυτίσουν τη δράση κάθε είδους προβοκατόρων, παρακρατικών, εθνικιστών με τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος και να αποδίδουν και στα δύο τον ίδιο τάχα τυφλό στόχο, την πρόκληση του χάους.
-- Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα στηρίζουν την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ που βασίζεται στην αισχρή εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με το σοσιαλισμό, σαν «εγκληματικά καθεστώτα». Διαστρέβλωση που στόχο έχει να κρύψει -πέρα απ' όλα τα άλλα- ακόμα και το γεγονός ότι ο ναζισμός αξιοποιήθηκε από τις αστικές δυνάμεις της εποχής σαν δύναμη κρούσης ενάντια στην ΕΣΣΔ και ότι στην ήττα του ο Κόκκινος Στρατός είχε την πιο καθοριστική συμβολή απ' όλους τους «συμμάχους». Χτες, για παράδειγμα, το «Βήμα», στην ηλεκτρονική του έκδοση, απ' τη μια έριχνε τάχα «κλάμα» για τις επιδόσεις της «Χρυσής Αυγής» κι απ' την άλλη αναλώνονταν σε αναλύσεις του τύπου «μπορεί (...) να αλλάξει άρδην και να γίνει νέα η γηραιά μας ήπειρος, όπως το 1917 με τους μπολσεβίκους, το 1923 με τους φασίστες και το 1933 με τους ναζί»...
-- Είναι τελικά αυτοί που την ίδια ώρα που συκοφαντούσαν με ζήλο το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, κανάκευαν τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος, κλείνοντας σκόπιμα τα μάτια στο γεγονός ότι κομμάτι αυτής αποτέλεσε «φυτώριο» όπου «άνθισαν» οι πιο αντιδραστικές, μισαλλόδοξες θέσεις και προτάσεις. Το «οι 300 στο Γουδή» και «κρεμάλα στους προδότες», που ακούγοντας όλες εκείνες τις μέρες στην πλατεία και αναπαράγοντας από τα αστικά ΜΜΕ σαν το απαύγασμα της λαϊκής αυτενέργειας και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική, είναι τα ίδια συνθήματα πάνω στα οποία «πάτησε» η «Χρυσή Αυγή» για να νομιμοποιήσει την παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ας αφήσουν τα σάπια και την υποκρισία. Δίκη τους είναι η «Χρυσή Αυγή», όσο κι αν τώρα προσπαθούν να την αποποιηθούν, ακριβώς για να παίξει το ρόλο για τον οποίο την προετοίμασαν και την ανέδειξαν στο πολιτικό σκηνικό. Μόνο ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα και πανίσχυρο ΚΚΕ μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις επικίνδυνες απόψεις, να τις μετατρέψουν σε περιθωριακές και ακίνδυνες. Η «Χρυσή Αυγή» δεν αντιμετωπίζεται με αντιφασιστικά κηρύγματα και πολύ περισσότερο με την επίκληση της εθνικής ενότητας και της αντιφασιστικής συναίνεσης.

Αυτά γράφει ο σημερινός "Ριζοσπάστης"


Ας θυμηθούμε τώρα και μια δικιάς μας περασμένη ανάρτηση



Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Α. Παντελεήμονα την είδαμε πολύ παραστατικά μέσα από ένα κείμενο της Μ. Βήχου που είχε δημοσιευτεί το Σάββατο.

Επανερχόμαστε σ’ αυτό το θέμα με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα τα ασπόνδυλα φασιστόμουτρα στην περιοχή, αλλά να τονίσουμε και κάτι άλλο: Την απαράδεκτη στάση που κρατάει το ΚΚΕ, σ’ αυτό το θέμα.

Εντάξει, γνωρίζουμε τον σεβασμό που τρέφει το ΚΚΕ απέναντι στην αστική νομιμότητα αλλά αυτή την φορά ξεπέρασε και τον εαυτό του!!!!

Πριν προβούμε σε σχολιασμό να παραθέσουμε αυτολεξεί το ρεπορτάζ που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι η τηλεόραση του 902:


«Η καθημερινότητα της τρομοκρατίας των απειλών και των εκβιασμών που νιώνουν οι μετανάστες επιβεβαιώθηκε σήμερα για μια ακόμα φορά κατά την διάρκεια παρέμβασης του ΠΑΜΕ και της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Οργανωμένες
φασιστικές δυνάμεις και αυτοσυστηνόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής εξύβρισαν και επιτέθηκαν
με απειλές προπηλακισμούς και αντικείμενα στην αντιπροσωπεία
καθώς και στο τηλεοπτικό συνεργείο του 902.
Με την προκλητική ανοχή της η αστυνομία επέτρεψε σε αυτή την ομάδα να εισβάλει στο αστυνομικό τμήμα και να κινηθεί απειλητικά προς την αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ και της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης". Στόχος των παρεμβάσεων που έγιναν επίσης πέρα από το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα και στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ήταν να καταγγελθούν τα κρούσματα βίας κατά των μεταναστών . Παράλληλα η αντιπροσωπεία ζήτησε από την αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μεταναστών κατά την διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης που διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στον Αγ. Παντελεήμονα. Όμως καταγγέλλουν Σομαλοί μετανάστες έχουν δεχθεί απειλές ρατσιστικές ότι σήμερα μετά την συγκέντρωση θα τους επιτεθούν. Ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατευτούν οι μετανάστες εγγυήθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας».

Τι μας λέει, δηλαδή ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ; Ότι πήγε αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής του παράταξης στην μπασκηναρία που σταβλίζεται στον Α. Παντελεήμονα, για να ζητήσει από τους μπάτσους να μην επιτρέψουν «έκτροπα» απ’ τους φασίστες που θα είχαν θύματα μετανάστες, και τα μέλη του ΚΚΕ χλευάστηκαν και δέχτηκαν «προπηλακισμούς και αντικείμενα» μέσα και έξω από το κτήριο της μπασκηναρίας !!!


Και ποια είναι η αντίδραση του κομματικού μηχανισμού του ΚΚΕ; Καμιά!!! Αντί να καλέσει σήμερα μια μαζική παρουσία των μελών του στον Αγ. Παντελεήμονα για να πάρουν παραμάζωμα το συνονθύλευμα των ασπόνδυλων φασιστοειδών, να διαλύσει την συγκέντρωση τους και να τους δώσει ένα καλό μάθημα στους ρατσιστές-φασίστες, αρκείται σε ανούσιες διαμαρτυρίες και πιθανόν αν οι φασίστες χτυπήσουν μετανάστες να βγει και να καταγγείλει τον αρχιμπάτσο του Α.Τ. Ομόνοιας γιατί δεν κράτησε την δέσμευση του αφού τους «εγγυήθηκε» την «προστασία των μεταναστών».


Τι να πει κανείς; Κατάντια …


Υ.Γ  Το ότι οι δυνάμεις της αντιεξουσιαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν συντονίζουν τον βηματισμό τους να δώσουν την πρέπουσα απάντηση σ’ αυτές τις φασιστικές προκλήσεις είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου