Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΙ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ»!


20120513-091756.jpg Ο Παυλόπουλος εξακολουθεί να κρατά την σοβαρότητα του μπροστά στον ορυμαγδό ψεύδους και φτηνής προπαγάνδας. Επί τρεις ημέρες, ένα κωμικό non paper έκανε τον γύρο των τηλεπαραθύρων από “έγκριτους” προπαγανδιστές, ότι δήθεν οι επαναληπτικές εκλογές θα οδηγούσαν τα εγκλήματα Παπανδρέου σε παραγραφή… Φαίνεται ότι η Καραμανλοφοβία που διέπει ορισμένους, τους εμποδίζει από το να κάνουν και ένα απλό τηλέφωνο στον καθηγητή. Έτσι, για να μην εκτίθενται.
Από την προχθεσινή εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» λοιπόν στο «Κόντρα Channel» βγήκε μια μεγάλη είδηση σχετικά με το αν, εφόσον ανοίξει η Βουλή, θα επέλθει παραγραφή των τυχόν ποινικών ευθυνών της Κυβέρνησης Παπανδρέου, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος.
​Στην εκπομπή, που συντόνιζε ο Βασίλης Ταλαμάγκας και μετείχαν οι Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ), Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Νεφελούδης (ΔΗΜΑΡ), ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε τα πράγματα, με την ιδιότητα του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και, πολύ περισσότερο, του μετέχοντος ενεργά στην αναθεώρηση του 2001, όταν
και διατυπώθηκε το άρθρο 86 του Συντάγματος για την Ευθύνη Υπουργών.
​Τι είπε λοιπόν ο Προκόπης Παυλόπουλος; Υπενθύμισε ότι κατά το άρθρο αυτό του Συντάγματος παραγραφή (ορθότερα λήξη της αποσβεστικής προθεσμίας) προκύπτει μόνον αν η Βουλή δεν ασκήσει ποινική δίωξη μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά τη τέλεση του αδικήματος. Άρα παραγραφή δεν είναι νοητή αν υπάρξει Βουλή, η οποία θα έχει, για οποιοδήποτε λόγο, θητεία μικρότερη των δύο συνόδων!! Με άλλα λόγια για να επέλθει παραγραφή πρέπει να εκλεγεί βιώσιμη Βουλή.
​Κατά συνέπεια, και αν η παρούσα Βουλή συγκληθεί σε σύνοδο και διαλυθεί αμέσως, παραγραφή δεν υπάρχει. Σ’ αυτό συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι Κομμάτων. Και απ’ ό,τι το Olympia μπορεί να ξέρει και ο Ευ. Βενιζέλος, νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε εισηγητής της πλειοψηφίας κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, έχει την ίδια, ακριβώς, άποψη.
​Τέρμα λοιπόν όσοι ονειρεύονται παραγραφές για τα εγκλήματα της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία. Αρκεί ο κ. Α. Σαμαράς να μην ξεχάσει τη δέσμευσή του ότι τουλάχιστον Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει για το βίο και την πολιτεία της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου